Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στηρίζει τους αγώνες των αγροτών το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας

 

Ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο εκφράζει τη στήριξή του στους αγώνες των αγροτών ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση. Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Ψήφισμα

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής μας που στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων βγήκαν στο δρόμο του αγώνα στήνοντας μπλόκο στο «ΔΕΛΤΑ-Ε65, στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση, πως είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την επιβίωσή τους, για να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τη γη και την κτηνοτροφία, για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα τους, στηρίζουμε τις μορφές αγώνα και τις παρεμβάσεις που επιλέγουν κάθε φορά ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που παίρνονται στο πλαίσιο  των μνημονίων και οδηγούν στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγάλων αγροτοκαπιταλιστικών επιχειρήσεων και τους ίδιους στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα.

Στηρίζουμε την πάλη των αγροτών κατά των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλιακών ομίλων, που αγοράζουν φτηνά τα προϊόντα τους και τους πουλούν πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατά των τραπεζών που απειλούν με κατασχέσεις χωραφιών και σπιτιών.

Είμαστε στο πλευρό της μαχόμενης αγροτιάς και καλούμε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, αφού ο αγώνας αυτός μας αφορά άμεσα, γιατί σχετίζεται με την εξασφάλιση επαρκών, φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για όλους.




Total
0
Shares
Previous Article

Κοπή πίτας του Δήμου Πύλης και χοροεσπερίδα στο «ΠΥΛΗΣ-ΜΕΓΑΡΟ»

Next Article

Μήνυμα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών για τη Μακεδονία

Related Posts