Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στήριξη στους ιδιώτες Μικροβιολόγους-Βιοπαθολόγους από τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας

ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνεδρίασε εκτάκτως στις 18-2-2016 και ομόφωνα αποφάσισε ότι συμπαρίσταται και στηρίζει τον αγώνα των μικροβιολόγων του Νομού μας και την επ’ αόριστον επίσχεση και αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ από 19-2-2016 για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων αμοιβών τους, αλλά και για τη συνεχή υποκοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ, που οδηγεί στην οικονομική αφαίμαξη και τελικά στον επαγγελματικό αφανισμό των συναδέλφων ιατρών.

Θεωρούμε πως η βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων εργαστηρίων, καθώς και η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων, ιδιαίτερα μετά από την τελευταία υποκοστολόγηση, είναι πλέον επισφαλής και θα έχει δυσμενείς συνέπειες στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του Νομού μας.

Η επιβίωση και η στήριξη των ατομικών ιατρικών εργαστηρίων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας, καθώς εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των προ του ΕΟΠΥΥ ταμείων (από το 2010) και οφειλών ΕΟΠΥΥ (από το 2012 και μετά).

 Απόσυρση υποκοστολόγησης των τιμών των εργαστηριακών εξετάσεων (Υ.Α.Γ3γ/οικ.98494/2015 ΦΕΚ Β΄ 2816). Απαιτούμε άμεση ανακοστολόγηση εξετάσεων, λαμβάνοντας υπόψη το ανελαστικό κόστος της άρτιας διενέργειας αυτών.

 Άμεση εφαρμογή από την ΗΔΙΚΑ ορίων αναγραφής εξετάσεων ανά κατηγορία ιατρικής πράξης και ανά ειδικότητα (ΦΕΚ 2243 Β΄18-08-2014 και 35 Β΄14-01- 2015), όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

 Κατάργηση του clawback, rebate και πλαφόν ανά πάροχο.

 Καθιέρωση ιατρικής αμοιβής διαγνωστικών πράξεων.

 Εφαρμογή επιστημονικά ορθών διαγνωστικών πρωτοκόλλων, τα οποία έχει παραδώσει ο ΠΙΣ στον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΟΥΛΟΚΤΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Ο ΑΝΤ/ΔΡΟΣ: ΣΠΑΝΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΙΜΟΣ ΘΩΜΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση Αγοραστού με τον Δήμαρχο Τεμπών κο. Κολλάτο

Next Article

Τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων