Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στήριξη και συνεργασία για το Κέντρο Πρόληψης μεταξύ ΟΚΑΝΑ – Δήμου Τρικκαίων

okana dimos Trikkaion sinergasia

Συνεργασία ΟΚΑΝΑ – Δ. Τρικκαίων για την πρόληψη και τις εξαρτήσεις

 Θέματα συνεργασίας για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το Κέντρο Πρόληψης και η μονάδα του ΟΚΑΝΑ, αλλά και γενικότερα ζητήματα, συζητήθηκαν σε σύσκεψη στα Τρίκαλα. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ως μέλος και του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, Δημήτρης Παπαστεργίου, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουλίου 2021 με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Θανάση Θεοχάρη και τους Κ. Γρηγορίου (πρόεδρο του Νοσοκομείου Τρικάλων), Δ. Πιπύρο (ψυχίατρο, υπεύθυνο της μονάδας ΟΚΑΝΑ Τρικάλων), Κ. Τσίγκα (ψυχίατρος, δ/ντης Ψυχιατρικού Τμήματος Νοσοκομείου Τρικάλων), Γ. Χάιδος (φαρμακοποιός, περιφερειακός σύμβουλος, μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης Τρικάλων).

  Στη συζήτηση κυριάρχησαν δύο ζητήματα: όσα σχετίζονται με την καλύτερη λειτουργία της νέας μονάδας του ΟΚΑΝΑ, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου (παλιά πτέρυγα) και όσα αφορούν στο Κέντρο Πρόληψης.

  Ο Δήμος Τρικκαίων θα συνδράμει με βάση τις δυνατότητές του στη βελτίωση λειτουργίας της μονάδας, ενισχύοντας τη συνεργασία των δύο φορέων. Ταυτοχρόνως συζητήθηκε η ουσία της πρόληψης καθώς και το πολύ σημαντικό έργο της Μονάδας, που και με ητ νέα της χωροθέτηση αποτελεί σημείο αναφοράς για θέματα αντιμετώπισης εξαρτήσεων. Ταυτοχρόνως συζητήθηκαν και θέματα πρόληψης, την κύρια αποστολή του ΟΚΑΝΑ, όπως σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, κατά την επίσκεψή του νωρίτερα στο Κέντρο Πρόληψης Τρικάλων. Και για αυτό το θέμα υπήρξε συνεργασία και συζήτηση, με τον Δήμο Τρικκαίων να στηρίζει τον ρόλο και τις δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης, το οποίο αποτελεί τον πυλώνα της πρόληψης σε κάθε τομέα, για όλον τον νομό Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article
emvolia sigentrosi

Κάλεσμα διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Next Article
ask theoni milovan draskovits

Ο Μίλοβαν Ντράσκοβιτς η πρώτη μεταγραφή για τον ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας !!!