Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην τελική ευθεία η Ίδρυση της Ένωσης Αγροτουρισμού Θεσσαλίας

Τους τελευταίους μήνες, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας έχει αρχίσει η διαβούλευση για την ίδρυση της «Ένωσης Αγροτουρισμού Θεσσαλίας» και την εγγραφή της στον «Σύνδεσμο Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας» (ΣΕΑΓΕ), ώστε να υποστηριχτεί ενεργά μια οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην περιοχή μας και είναι δυναμική και ελπιδοφόρα.

Ειδικότερα, στην Καρδίτσα έγινε μια σειρά συναντήσεων, με αποτέλεσμα την εκλογή 5μελούς επιτροπής πρωτοβουλίας και την κατάθεση 25 αιτήσεων από επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στην υπό ίδρυση Ένωση.

Ο ΣΕΑΓΕ υποστηρίζει τη διαβούλευση και για το σκοπό αυτό κλιμάκιο της Διοίκησής του, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Φραντζεσκάκη, θα βρίσκεται στη Θεσσαλία από 25-27 Ιουνίου και θα παρευρεθεί σε εκδηλώσεις που θα οργανωθούν στις πρωτεύουσες των Νομών της Θεσσαλίας.

Στην Καρδίτσα, η εκδήλωση θα γίνει στις 26 Ιουνίου, 7μμ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, Ηρώων Πολυτεχνείου 3, 3ος όροφος

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί ως εξής:
Στο Βόλο, την Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 12μ.
Στη Λάρισα, στις 25 Ιουνίου, 7μμ
Στα Τρίκαλα, την Παρασκευή 26 Ιουνίου, 12μ.
Στην Αγιά, στις 27 Ιουνίου, 10πμ

Στην εκδήλωση καλούνται όσοι:

1. Έχουν τουριστικά καταλύματα όλων των μορφών με δυνατότητα πρωινού, μεγίστης δυναμικότητας ως 40 κλίνες.

2. Ιδιοκτήτες εστιατορίων, ταβέρνες, παραδοσιακά καφενεία. Τα προσφερόμενα εδέσματα με χρήση παραδοσιακών συνταγών και χρήση υλικών από τοπικούς παραγωγούς.

3. Όσους ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες υπαίθρου, ξεναγήσεις, περιηγήσεις.

4. Εργαστήρια παραγωγής, έκθεσης, πώλησης παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, τοπικών εδεσμάτων και προϊόντων λαϊκής τέχνης της περιοχής τους.

5. Επισκέψιμα αγροκτήματα, αγροκάμπινγκ.

6. Μικρές επισκέψιμες παραγωγικές μονάδες όπως Οινοποιεία, ελαιοτριβεία, τυροκομεία κ.α. (με εκθετήριο χώρο γευσιγνωσίας εκτός χώρου παραγωγής).

7. Επισκέψιμα βιομηχανικά μνημεία στην ύπαιθρο, μουσεία, αναστηλωμένες πρώην μονάδες παραγωγής που έχουν αλλάξει χρήση και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ενδοχώρας συνδέοντας τον πολιτισμό με τον τουρισμό αναδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής.

8. Όσους ασχολούνται με αγροτικές μεθόδους παραγωγής και καλλιέργειας καθώς και παραγωγικές διαδικασίες που έχουν εκλείψει.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι:

7.00μμ. Προσέλευση

7.30μμ. Χαιρετισμοί επισήμων

8.00μμ. Η πορεία οργάνωσης του Αγροτουρισμού στην Ελλάδα. Νίκος Φραντζεσκάκης, Πρόεδρος του ΣΑΓΕ

8.30μμ. Η ίδρυση της «Ένωσης Αγροτουρισμού Θεσσαλίας». Ελένη Νικολαϊδου – Πάλμου, Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας.

8.45μμ. Παρεμβάσεις από φορείς – Συζήτηση. Κατάθεση αιτήσεων από ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις




Total
0
Shares
Previous Article

Επίδειξη κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας

Next Article

Φυλλάδιο εκδηλώσεων του Δήμου Τρικκαίων για το καλοκαίρι