Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην τελική ευθεία 8+4 παιδικές χαρές στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Dimarxeio Plastira mouzakinews 860

Στην τελική ευθεία 8+4 παιδικές χαρές στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Παναγιώτης Νάνος: «Υψηλή προτεραιότητα τα παιδιά και οι νέοι μας»

Στην τελική ευθεία υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου προμήθειας και εγκατάστασης οκτώ (8) παιδικών χαρών σε ισάριθμές τοπικές κοινότητες βρίσκεται ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Η μελέτη συντάχθηκε από την κ. Ε. Γιαννακού, μηχανικός της Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν με τον κορονοϊό οι 8 νέες παιδικές χαρές αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να ψυχαγωγούνται δημιουργικά και σε χώρους πιστοποιημένους για την ασφάλεια.

Στις  27/05/2020 ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα δημοπράτησε μελέτη προϋπολογισμού  280.000,0€ (πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και Τακτικά έσοδα) που αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση οκτώ (8) παιδικών χαρών των οικισμών ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΜΠΕΛΟΚΟΜΙΤΗ, ΦΥΛΑΚΤΗΣ, ΚΑΡΒΑΣΑΡΑ, ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΑΜΠΕΡΟΥ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ. Επίσης για τις παραπάνω θέσεις ανατέθηκαν εργασίες, προϋπολογισμού 12.650€, για την αποξήλωση των υπαρχόντων οργάνων και την προετοιμασία των χώρων, προκειμένου να τοποθετηθεί ο νέος εξοπλισμός.

Η κάθε παιδική χαρά θα αποτελείται από εξοπλισμό (όργανα –κατασκευές –δάπεδα ασφαλείας), ο οποίος είναι ειδικά σχεδιασμένος για ατομικό ή ομαδικό παιχνίδι. Στόχος είναι η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής σύμφωνους  με τα Διεθνή πρότυπα. Εντός του Αυγούστου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και να αρχίσουν οι εργασίες ασφαλείας για τα παιδιά. Α

ξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες παιδικές χαρές που υπήρχαν ξηλώθηκαν το 2018, διότι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές.

Παράλληλα συντάσσεται μελέτη για την εγκατάσταση παιδικών χαρών και στις κοινότητες Κερασιάς, Μεσενικόλα, Καρίτσας Δολόπων και Μορφοβουνίου, οι οποίες είχαν εξαιρεθεί από την αρχική χρηματοδότηση και θα υποβληθούν για χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο.




Total
0
Shares
Previous Article
giorgos kotsos slide

Μήνυμα του βουλευτή ΝΔ Ν. Καρδίτσας Γ. Κωτσού για τον Δεκαπενταύγουστο

Next Article
covid19 maska

Ένα νέο κρούσμα Covid19 στην Καρδίτσα το τελευταίο 24ωρο - Ακόμη 4 στη Λάρισα και 1 στη Σκόπελο

Related Posts