Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας η Παναγιώτα Βράντζα για θέματα του νομού Καρδίτσας.

Το βασικό θέμα της συζήτησης αφορούσε στην ασφαλτόστρωση του επαρχιακού δρόμου Ι.Μ. Σπηλιάς – Καρφί.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας  επισκέφτηκε η βουλευτής Καρδίτσας Παναγιώτα Βράντζα στις 24/06/2016 και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη κύριο Κώστα Αγοραστό.

Το βασικό θέμα της συζήτησης αφορούσε στην ασφαλτόστρωση του επαρχιακού δρόμου Ι.Μ. Σπηλιάς – Καρφί. Τον επικίνδυνο και περιορισμένης βατότητας χωματόδρομο που εξυπηρετεί απομονωμένα χωριά και οικισμούς της Αργιθέας, συνδέει τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου αλλά και τους νομούς Καρδίτσας – Άρτας.

Η βουλευτής μετέφερε στον κ. Περιφερειάρχη την δέσμευση του γ.γ. του  υπουργείου υποδομών κυρίου Δέδε, να χρηματοδοτήσει το έργο από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου, καθώς και την άποψη του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κυρίου Τσιάκου, για την αναγκαιότητα του έργου.

Ο περιφερειάρχης, αξιολογώντας και αυτός ως πολύ σημαντικό το γεγονός της εξασφάλισης κονδυλίων από το υπουργείο, υποσχέθηκε ότι θα ενεργήσει άμεσα ώστε να διαδικασία υλοποίησης να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η αναγκαιότητα κατασκευής του δρόμου Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα (Μακριά Ράχη). Τόσο η  βουλευτής όσο και ο περιφερειάρχης συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του νομού αφού θα συνδέσει τη Λίμνη Πλαστήρα με τις εξίσου ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές των Τρικάλων (Περτούλι, Καλαμπάκα κλπ.). Ο περιφερειάρχης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ της τρέχουσα περιόδου.

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης του «Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας» στο αντίστοιχο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα  του ΕΣΠΑ (Λειτουργεία κέντρων συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε περιφερειακό επίπεδο στη Θεσσαλία).

Η βουλευτής ανέλαβε την υποχρέωση να επικοινωνήσει με τη γενική γραμματεία ισότητας ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη του κέντρου από την περιφέρεια.

Οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία και την καλή συνεργασία για την επίλυση θεμάτων που αφορούν την περιοχή αλλά και την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

 




Total
0
Shares
Previous Article

Με πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου και τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι φετινές θεματικές εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων

Next Article

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου στα Καραϊσκάκεια!