Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

…στην Οξυά έκοψε και φέτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς

Κατάμεστη η αίθουσα του καφενείου
kopi pitas Oksia 2020 slide

 Σε μια εκδήλωση, που διοργανώθηκε το πρωί της Κυριακής 12/1/2020 και που  για να υλοποιηθεί χρειάστηκε να ξεπεραστούν αρκετά προβλήματα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και του παγετού των τελευταίων ημερών, οι Οξυώτες έδειξαν με την έντονη παρουσία τους στη μέση του Χειμώνα την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για το χωριό και το Σύλλογό τους.

 Κατάμεστη η αίθουσα του καφενείου της Αγίας Τριάδας Οξυάς, που φιλοξένησε την εκδήλωση, και η οποία αποδείχθηκε ανεπαρκής για να χωρέσει όλους τους παραβρισκόμενους.

 Καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της εκδήλωσης η αποκατάσταση της κυκλοφορίας, με τη συμβολή και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, στον κεντρικό οδικό άξονα Μουζάκι – Αγία Τριάδα, που για μέρες παρουσίαζε δυσκολίες εξαιτίας του ισχυρού παγετού. Δυστυχώς, ωστόσο, τούτο δεν κατέστη δυνατό να συμβεί και με όλους τους οικισμούς εντός του χωριού, με αποτέλεσμα μόνιμοι κάτοικοι να μην καταφέρουν να προσέλθουν στην εκδήλωση, γεγονός που προκάλεσε τη λύπη των διοργανωτών της. Ελπίζουμε τα όποια προβλήματα ν’ αποκατασταθούν πλήρως με την παρέμβαση των αρμοδίων.

 Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ελευθερία Μαντζιούρα – Πάτα,  ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και ευχαρίστησε τους Οξυώτες για την παρουσία τους και τη στήριξη που παρέχουν στο Σύλλογο του χωριού τους.

 Τυχερή της εκδήλωσης, στην οποία έτυχε το «φλουρί» της πίτας ήταν η νεαρή Άννα Χρ. Κάμπα, που διαμένει στο Μαυρομάτι, η οποία και παρέλαβε πανευτυχής το δώρο (ένα κωνσταντινάτο), που αντιστοιχούσε σ’ αυτό.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά το Ζαχαροπλαστείο “ΟΛΥΜΠΙΑ”, του Σωτήρη Γκόζγκου, από το Μουζάκι, που προσέφερε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, προσφορά με την οποία τιμά και στηρίζει το Σύλλογο για δεκαπέντε ολόκληρα συνεχόμενα χρόνια, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κο Νούσιο για την καθοριστική του συμβολή στη διοργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης.

 Καλή Χρονιά σε όλους μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς  «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»


kopi pitas Oksia 2020




Total
0
Shares
Previous Article
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το 36ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το 36ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Next Article
visarion leggas

Απεβίωσε ο Βησσαρίων Λέγγας σε ηλικία 90 ετών