Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην Λάρισα Αντιδήμαρχοι της Φουενλαμπράδα για το πρόγραμμα SHARE

Στην Λάρισα Αντιδήμαρχοι της Φουενλαμπράδα για το πρόγραμμα SHARE

Στην Λάρισα Αντιδήμαρχοι της Φουενλαμπράδα για το πρόγραμμα SHARE

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο

Η αλληλεγγύη γενεών, οι ανάγκες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας αλλά και οι ανάγκες κοινωνικής στέγασης των νέων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, κ.Παναγιώτη Δαλαμπύρα, με Αντιδημάρχους της ισπανικής πόλης Φουενλαμπράδα (περιοχή Μαδρίτης, Ισπανία), που επισκέφθηκαν τη Λάρισα, το πρωί της Τετάρτης, 13 Μαρτίου 2024.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες, καθώς και να διερευνήσουμε καινούριες λύσεις για τις πόλεις μας, τόσο με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, όσο και με όρους κοινωνικής ενσωμάτωσης. Η ενίσχυση και η βελτίωση των υφιστάμενων πολιτικών και στρατηγικών, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, είναι το ζητούμενο -στο επίκεντρο των δράσεων και πρωτοβουλιών είναι πρώτα απ’ όλα οι πολίτες», σημείωσε ο κ.Μαμάκος, με αφορμή τη συνάντηση.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη της ισπανικής αντιπροσωπείας έγινε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SHARE (Sustainable Housing Accommodation for a Regenerative Exchange), στο οποίο μετέχει ως transfer εταίρος ο Δήμος Λαρισαίων, μαζί με αντίστοιχους δήμους από την Ιταλία (Τέραμο) και τη Λιθουανία (Βίλνιους), πόλεις με συμπληρωματικά χαρακτηριστικά σε αυτά της Φουενλαμπράδα.

Στη συνάντηση, κατά την οποία έγινε και ανταλλαγή συμβολικών δώρων, από την πλευρά της ισπανικής πόλης μετείχαν οι κκ. Monica Sebastian Perez, Αναπληρώτρια Δήμαρχος, Ana Maria Perez Santiago, Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, Alvaro Jose Revilla Castro, Γενικός Διευθυντής για την Κοινωνική Πολιτική, Alba Iglesias Clavito, Γραφείο Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων.

Στη συνέχεια, η ισπανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Μύλο του Παππά, όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, κ.Παναγιώτη Δαλαμπύρα που παρουσίασε αναλυτικά στις δομές Κοινωνικής Πολιτικής και τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Λαρισαίων.
Total
0
Shares
Previous Article
Διήμερη εκδρομή του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων σε Δερβιτσάνη - Αργυρόκαστρο - Άγιοι Σαράντα - Βουθρωτό

Διήμερη εκδρομή του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων σε Δερβιτσάνη - Αργυρόκαστρο - Άγιοι Σαράντα - Βουθρωτό

Next Article
Τοποθέτηση Ασημίνας Σκόνδρα στη Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας - Α. Σκόνδρα: «Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε τις καταστροφές της Θεσσαλίας για κομματικό όφελος»

Τοποθέτηση της Ασημίνας Σκόνδρα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Related Posts

Δ. Τρικκαίων - Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς
Διαβάστε περισσότερα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς

Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και περιέγραψε αναλυτικά, ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών, δράσεων, πρωτοβουλιών, συνεργασιών και έργων