Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην κυκλοφορία η γέφυρα Μυρίνης – Σε εξέλιξη καθαρισμός στον ποταμό Βουβουλίνα

Agorastos gefira Mirinis Vouvoulina0

Στην κυκλοφορία η γέφυρα Μυρίνης – Σε εξέλιξη καθαρισμός στον ποταμό Βουβουλίνα

Μίνι περιοδεία σε εργοτάξια αποκατάστασης ζημιών του «Ιανού» στο Νομό Καρδίτσας πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιο, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρη Αναγνωστόπουλο, Υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και της Π.Ε. Καρδίτσας και τον Ειδικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Κουτρομάνο, επέβλεψε εργασίες καθαρισμού του ποταμού ΒουΒουλίνα.

Επίσης, έκανε επιτόπια αυτοψία στη νέα γέφυρα Μυρίνης του Δήμου Καρδίτσας, η οποία παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

Στην πρώτη επίσκεψη στον Βουβουλίνα, το παρών έδωσαν ακόμη ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, οι αντιδήμαρχοι κ. Μ. Κούτρα – Μπούσδρα και κ. Θ. Κοντοβάϊος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Απ. Μοσχόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Παλαμά κ. Αθ. Τσίντζας, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Προαστίου κ. Αθ. Κρικώνη, Καλογριανών κ. Μ. Σιαματάς, Αγίας Τριάδας κ. Σ. Γιολδάσης και Καρδιτσομάγουλας κ. Χρ. Λιάκος.

Στη γέφυρα Μυρίνης βρέθηκαν από την πλευρά τους, τόσο ο Δήμαρχος Δ. Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, όσο και ο αντιδήμαρχος κ. Π. Σβερώνης με τοπικούς αυτοδιοικητικούς.

Οι εργασίες στον ποταμό Βουβουλίνα, (συλλεκτήρας Τ3), εξελίσσονται εδώ και πολλές ημέρες. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ που θα παραδοθεί σε 18 μήνες σύμφωνα με τη σύμβαση και προβλέπει μεταξύ άλλων, απομάκρυνση φερτών υλών, κορμών δένδρων, κλαδιών και διαφόρων επιχωματώσεων που δημιουργήθηκαν από πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης το ποτάμι καθαρίζεται από το ύψος του Ενιππέα έως και τον Μέγα, τα άλλα δυο μεγαλύτερα ποτάμια της περιοχής, που πάντα κατεβάζουν τεράστιες ποσότητες νερού στη διάρκεια κακοκαιριών.

Σε ότι αφορά στη γέφυρα Μυρίνης, είναι ένα μικρό σχετικά τεχνικό έργο που εκτέλεσε η ΤΕΡΝΑ στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων του κυβερνητικού «πακέτου» των 143 εκατ. ευρώ το οποίο εγκρίθηκε για αποκαταστάσεις στο Νομό Καρδίτσας μετά τον «Ιανό», αν και αρχικά δεν συμπεριλαμβάνονταν.

Τόσο ο κ. Αγοραστός, όσο και ο κ. Τσιάκος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εκτέλεση αυτού του έργου που – όπως ειπώθηκε – εκτός από την πλήρη αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης στο σημείο, θα λειτουργήσει και ως αντιπλημμυρική παρέμβαση.

gefira Myrinis 11 gefira Myrinis 12

Agorastos gefira Mirinis Vouvoulina 3 Agorastos gefira Mirinis Vouvoulina 2 Agorastos gefira Mirinis Vouvoulina




Total
0
Shares
Previous Article
Agorastos kolindrini magnisia

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στις Κοπρισιές Αλοννήσου

Next Article
Agorastos Mixalakis ekklisia

 Τους Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου Μεγάλων Καλυβίων διασώζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts