Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην κυκλοφορία δόθηκε η νέα γέφυρα Μπαλάνου

nea gefira mpalanou

Στην κυκλοφορία δόθηκε η νέα γέφυρα Μπαλάνου

Στην κυκλοφορία δόθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Ιουνίου η νέα γέφυρα Μπαλάνου, που συνδέει το Μουζάκι με τα χωριά της Ανατολικής Αργιθέας.

Η ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ:

Η νέα γέφυρα έχει μήκος 74 μέτρα και πλάτος 9 μέτρα, το οδόστρωμα έχει πλάτος 6 μέτρα, είναι διπλής κατεύθυνσης και έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και κατασκευάστηκε από το Υπουργείο Υποδομών στο πλαίσιο εργολαβίας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, συνολικού προϋπολογισμού 173 εκατομμυρίων ευρώ, για την  αποκατάσταση ζημιών  από τον Ιανό στο οδικό δίκτυο των Δήμων  Καρδίτσας, Μουζακίου και Αργιθέας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την καταστροφή της παλιάς γέφυρας από τη θεομηνία «ΙΑΝΟΣ» προχώρησε με ταχύτητα στην κατασκευή πρόχειρης «γέφυρας» προκειμένου να διασφαλίσει την προσβασιμότητα από το Μουζάκι προς το Πευκόφυτο.

Η ακριβώς διπλανή γέφυρα Ιρλανδικού τύπου που χρησιμοποιούνταν έως και σήμερα, “αποκλείεται”.

Την στιγμή που δόθηκε στην κυκλοφορία και επίσημα η νέα γέφυρα, βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη Δήμου Μουζακίου κ. Γιάννης Κουτσογιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Πούπης, ο Πρόεδρος της ΤΚ Πευκοφύτου κ. Περικλής Κουτσογιάννης, από την κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ ο κ. Κώστας Κιτσικώστας και Δημήτρης Μπάντζος και από το Υπουργείο Υποδομών ο κ. Κώστας Τριχάκης.




Total
0
Shares
Previous Article
Oikonomou Argithea orkomosia

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στα ΚΕΠ του Δήμου Αργιθέας

Next Article
plimirismena xorafia zimies

Δήμος Παλαμά: Υποβολή δήλωσης ζημιάς από βροχόπτωση σε καλλιέργειες