Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην επέκταση του ΧΥΤΑ Σκοπέλου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην κατασκευή νέου κυττάρου στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Σκοπέλου, το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες του νησιού προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
xyta skoupidia

Στην επέκταση του ΧΥΤΑ Σκοπέλου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην κατασκευή νέου κυττάρου στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Σκοπέλου, το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες του νησιού προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση την Προγραμματική Σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1.410.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην επέκταση του Χ.Υ.Τ.Α. με την κατασκευή και λειτουργία νέου κυττάρου, με την επέκταση της λεκάνης του υφιστάμενου Χ.Υ.Τ.Α., η οποία καταλαμβάνει έκταση 10 στρεμμάτων.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες υλοποιούμε το έργο που αφορά την επέκταση του ΧΥΤΑ της Σκοπέλου προκειμένου να δώσουμε λύση στο πρόβλημα του κορεσμού και να αποφύγουμε περιβαλλοντικά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Περιλαμβάνονται οι παρακάτω εργασίες:

  • Διαμόρφωση λεκάνης και ανάγλυφου κυττάρου επέκτασης ΧΥΤΑ
  • Έργα στεγανοποίησης ΧΥΤΑ
  • Έργα διαχείρισης στραγγισμάτων ΧΥΤΑ
  • Έργα διαχείρισης βιοαερίου
  • Έργα υποδομής ΧΥΤΑ
  • Έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης και ελέγχου
  • Πρόγραμμα εκμετάλλευσης – τελική αποκατάσταση ΧΥΤΑ



Total
0
Shares
Previous Article
Agorastos magnisia ipografi sxoleio

Έργα οδικής ασφάλειας ύψους 3.000.000 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Next Article
Νόμος και Ελευθερία - Άνθρωπος και Ταυτότητες (Θρησκεία – Έθνος) - Φωτογραφία: Προπαγάνδα αλλά και Εργαλείο Αφύπνισης - Ποίηση και Πολιτική - Η βαλίτσα του Ταξιδιώτη - Ένα εκκλησάκι οικόσημο της Δονούσας ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ: Βίοι παράλληλοι - H Τραγωδία των Τεμπών: Aνθρώπινο Λάθος και Κρατική Αβελτηρία - Η πρώτη επέτειος του Ουκρανικού πολέμου: Οι διαψεύσεις και οι προοπτικές για ειρήνη - Ελευθερώστε τα γλυπτά του Παρθενώνα - Στο λυκαυγές ενός άλλου κόσμου: Προοπτικές και Ευθύνες… - Τρία βιβλία για μία ασφαλή πλοήγηση στην εποχή της μετα-πραγματικότητας - Αλλάζουν οι θρησκείες; - Μικρασιατική Καταστροφή: Μνήμη που πληγώνει… - Ένας άδικος θάνατος και μία δίκαιη εξέγερση - Τουρκικός μεγαλο-Ιδεατισμός ή η παράνοια του νέο-Οθωμανισμού;

Ηλίας Γιαννακόπουλος. Ταγμένος με πάθος στον λόγο και στη γραφή