Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην έναρξη των εργασιών του τριήμερου συνεδρίου Plug & Play «Restart mAI City» ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης

sinedrio Trikala stathis nanos pastergiou

 Στην έναρξη των εργασιών του τριήμερου συνεδρίου Plug & Play «Restart mAI City» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης

Στο Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης για την έναρξη των εργασιών του τριήμερου συνεδρίου Plug & Play «Restart mAI City» που αφορά στον προσανατολισμό των πόλεων του μέλλοντος με ανάλογες δράσεις.

Στη συνάντηση αυτή, όλοι οι Δήμαρχοι της χώρας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της κυβέρνησης και κορυφαίες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις για τους δήμους και τους πολίτες.

Ερωτήματα όπως σε ποιες πόλεις θα ζούμε το 2020, πως θα είναι δομημένες οι πόλεις αυτές, πόσο “έξυπνες” θα είναι και άλλα ερωτήματα αποτελέσαν το βασικό άξονα των συζητήσεων του συνεδρίου που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων και το e-trikala ΑΕ.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στην επιβεβλημένη αλλαγή του τρόπου διοίκησης “πριν οι πολίτες αλλάξουν τη χώρα”.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τόνισε την ανάγκη για μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση και μίλησε για πολλές και στοχευμένες παρεμβάσεις που χρηματοδοτούν οι στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 48,4 εκατομμύρια ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Ο κ. Αγοραστός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργα που υλοποίησε, υλοποιεί και σχεδιάζει να υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας πως «οι σύγχρονες, έξυπνες πόλεις είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας».

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης συμμετέχοντας ενεργά στις συζητήσεις στα πλαίσια του συνεδρίου, τοποθέτησε το Δήμο στο χάρτη των εξελίξεων προς το μέλλον, δηλώνοντας πως “ο Δήμος μας είναι προσανατολισμενος στην καινοτομία και επομένως όλες μας οι δράσεις στοχεύουν στην αξιοποίηση εφαρμογών που μας οδηγούν στο μέλλον που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τις πόλεις μας προς όφελος του πολίτη”.

 

stathis papastegiou nanos

sinedrio Trikala 2

sinedrio Trikala 3

sinedrio Trikala 1

 

 




Total
0
Shares
Previous Article
asthenoforo

Τροχαίο δυστύχημα με δυο νεκρούς στο δρόμο για την Παναγία τη Σπηλιώτισσα

Next Article
dimos Mouzakiou rithmisi dosewn

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: Παράταση ρύθμισης οφειλών