Στη Βουλή των Ελλήνων ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης για το συνέδριο του Καραϊσκάκη

synedrio karaiskakhs 2021 mouzaki 5

Στη Βουλή των Ελλήνων ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης για το συνέδριο του Καραϊσκάκη

Μια σειρά σημαντικών επαφών πραγματοποίησε στην Αθήνα, την Δευτέρα 17/05 ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Μανώλη Στεργιόπουλο, στο πλαίσιο της οργάνωσης του συνεδρίου με θέμα: «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και η εποχή του».

Οι κ. Στάθης και Στεργιόπουλος επισκέφθηκαν και προσκάλεσαν στο συνέδριο, τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη και τον Γενικό Διευθυντή της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Αθανάσιο Κανταρτζή.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, τόνισε: «Το μεγαλύτερο συνέδριο που έγινε ποτέ για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον δικό μας ήρωα, παίρνει σάρκα και οστά, στο Μουζάκι. Από τις 29 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, στο συνέδριο με θέμα: «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και η εποχή του», η «καρδιά» του Πολιτισμού «χτυπά» στον Δήμο Μουζακίου, ο οποίος γίνεται σημείο αναφοράς μιας και το Μαυρομμάτι αποτελεί τη γενέτειρα του εθνικού ήρωα και η σπηλιά που η καλόγρια μάνα του τον έφερε στον κόσμο, είναι μνημείο σπουδαίας ιστορικής σημασίας. Αξιόλογοι άνθρωποι των γραμμάτων θα παρευρεθούν στον τόπο μας, για να μιλήσουν για τον Αρχιστράτηγο της Ελληνικής Επανάστασης. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, καθώς η σπουδαία αυτή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, που υπήρξε αρωγός στην οργάνωση του συνεδρίου. Μάλιστα, η Βουλή των Ελλήνων μετά από αίτημά μας θα αναλάβει την έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου, γεγονός το οποίο αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Δήμο Μουζακίου».

Το συνέδριο, «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και η εποχή του», διοργανώνουν ο Δήμος Μουζακίου και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.Total
1
Shares