Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στη συντήρηση τμημάτων του δρόμου Λάρισας – Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Προϋπολογισμού: 600.000,00 €

Κώστας Αγοραστός: «Εξασφαλίζουμε πόρους για να βελτιώσουμε την ασφάλεια της μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων»

Στη συντήρηση τμημάτων του δρόμου Λάρισας Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου με τίτλο «Συντήρηση – βελτίωση της επαρχιακής οδού Λάρισας – Καρδίτσας και των παραδρόμων της», προϋπολογισμού: 600.000,00 €. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας και η χρηματοδότηση του γίνεται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Κ. Αγοραστός: «Με τη σύμβαση αυτή συντηρούνται περίπου 3 χλμ κύριας οδού μαζί με τους παραδρόμους, ενώ ταυτόχρονα θα αντικατασταθούν τα στηθαία ασφαλείας και η κεντρική νησίδα. Πραγματικά σε μια δύσκολη περίοδο από Εθνικούς Πόρους και σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και τον Υφυπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση, εξασφαλίζουμε πόρους για να βελτιώσουμε την ασφάλεια της μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων. Είναι μια οδός την οποία χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες συνάνθρωποί μας και από την μεγάλη χρήση ο δρόμος αυτός έχει υποστεί φθορές. Σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να εγκατασταθεί η κατασκευάστρια εταιρεία και να ξεκινήσει τις συντηρήσεις στα σημεία τα οποία έχουν υποδείξει οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και τα οποία χρίζουν άμεσης παρέμβασης».

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση επεμβάσεων συντήρησης σε τμήματα της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Καρδίτσας και των παραδρόμων της τα οποία έχουν υποστεί εκτεταμένες φθορές. Οι παραπάνω επεμβάσεις περιλαμβάνουν κυρίως  εργασίες συντήρησης των φθαρμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού άξονα από Α/Κ Καρδίτσης έως Ι/Κ Μεσοράχης, συνολικού μήκους επεμβάσεων περί τα 2.700μ. Επίσης, με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης της κεντρικής νησίδας καθώς και αποκατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας σε εκείνα τα τμήματα που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κώστας Νούσιος και Χρήστος Καλομπάτσιος και οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας «Μπουφίκος Γεώργιος».

 




Total
0
Shares
Previous Article

Συμμετοχή της IPA Καρδίτσας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας

Next Article

Επάγγελμα ομπρελάς