Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στη συνεδρίαση των Επιτροπών Βιβλιοθήκης της Βουλής η κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου συμμετείχε σε συνεδρίαση των Επιτροπών Βιβλιοθήκης της Βουλής, Ευρωπαϊκών και Μορφωτικών Υποθέσεων. Το θέμα της συνεδρίασης αφορούσε στον ιστορικό χαρακτήρα και τον ρόλο της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης καθώς και οι Πρόεδροι των τριών Επιτροπών. Η Διεύθυνση Βιβλιοθήκης της Βουλής παρουσίασε τις προκλήσεις, τις δυνατότητες, τους στόχους στη σύγχρονη κοινωνία της γνώσης, της πληροφορίας και της δια βίου μάθησης. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των βουλευτών – μελών των Επιτροπών.

Η κ. Κατσαβριά στην τοποθέτησή της, υπογράμμισε τα ακόλουθα :

 “Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων αποτελεί αναμφισβήτητα έναν πολύτιμο μορφωτικό και πολιτιστικό θησαυρό της χώρας. Χαίρομαι που διαπιστώνω τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλονται για την καλλίτερη οργάνωσή της, τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, τον εμπλουτισμό και την εξωστρέφειά της.

Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης της Βουλής, παράλληλα με την επιβεβλημένη ενίσχυση της Εθνικής Βιβλιοθήκης, μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην ανάπτυξη του συνόλου των βιβλιοθηκών της χώρας με την εισαγωγή μεθόδων δικτύωσης, ανταλλαγών, εκδηλώσεων, και χορηγιών  έτσι ώστε το βιβλίο, η γνώση και η πληροφορία να είναι άμεσα προσιτές και προσβάσιμες από κάθε πολίτη.

Τα προφανή οφέλη τόσο από την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο και από  τη θωράκιση γενικότερα της Παιδείας, μπορούν να οδηγήσουν σε μορφωτικά και επιστημονικά πλεονάσματα τέτοια, που θα αποτελέσουν ισχυρό αντίβαρο στα κάθε είδους ελλείμματα της εποχής μας.”




Total
0
Shares
Previous Article

Το νερό Θεόνη αρωγός στην προσπάθεια του Δασικού Συνεταιρισμού Βατσουνιάς Καρδίτσας αναλαμβάνει το έργο καθαρισμού του δρόμου στην κοινότητα Βατσουνιάς

Next Article

Κοινό Μέτωπο ΚΕΔΕ και Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στα Αυτοδιοικητικά προβλήματα