Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στη Νέα Ερυθραία ο ΑΣΚ πήρε τη νίκη και ο Μπουρούσης δίδαξε αθλητικό ήθος (video)

Στη Νέα Ερυθραία ο ΑΣΚ πήρε τη νίκη και ο Μπουρούσης δίδαξε αθλητικό ήθος (video)

Στη Νέα Ερυθραία ο ΑΣΚ πήρε τη νίκη και ο Μπουρούσης δίδαξε αθλητικό ήθος (video)

Ο -πραγματικά- μεγάλος Γιάννης Μπουρούσης

Με όπλο την αποτελεσματική άμυνα, την αποφασιστικότητα στις κρίσιμες στιγμές και μερικά εντυπωσιακά διαστήματα στη διάρκεια του αγώνα, ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Ερυθραία, επικρατώντας με 75-85 του γηπεδούχου Πανερυθραϊκού. Σε ένα ματς με υψηλούς ρυθμούς, ο ΑΣΚ πήρε από το ξεκίνημα το προβάδισμα και δεν το έχασε μέχρι το τέλος, άντεξε στην πίεση του ταλαντούχου Πανερυθραϊκού, βρήκε τις λύσεις και στις δυο πλευρές του γηπέδου και στο τελευταίο πεντάλεπτο, κατάφερε να διαχειριστεί με απόλυτη επιτυχία τον αγώνα, φτάνοντας στη νίκη και σε ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα.

Έχοντας να αντιμετωπίσουν την κούραση από τα συνεχόμενα ματς, τη σταδιακή επάνοδο των τραυματιών (Βεργίνης, Τσιλούλης), τα φάουλ με τα οποία χρεώθηκαν από το ξεκίνημα βασικοί παίκτες, αλλά και τον ενθουσιασμό και το κίνητρο των γηπεδούχων, οι «κυανόλευκοι» έχασαν μεν αρκετές ευκαιρίες να ξεφύγουν στο σκορ και να καθαρίσουν το ματς, όμως κατάφεραν να διατηρούν πάντοτε το προβάδισμα το οποίο εναλλασσόταν διαρκώς σε μονοψήφια και διψήφια διαφορά. Το τελικό 75-85 ήρθε δίκαια και καθαρά με τον ΑΣΚ να παίρνει το 14ο ροζ φύλλο αγώνα σε 15 αγώνες, να είναι η ομάδα με τα λιγότερα ματς αλλά και τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα.

Στη Νέα Ερυθραία ο ΑΣΚ πήρε τη νίκη και ο Μπουρούσης δίδαξε αθλητικό ήθος (video)

Το μεγαλείο του Γιάννη Μπουρούση

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η αντίδραση του Γιάννη Μπουρούση έξι λεπτά πριν το τέλος, όταν σε αμυντική προσπάθειά του χτύπησε τη μπάλα με το πόδι. Παρά το γεγονός ότι αμέσως σήκωσε το χέρι του και αναγνώρισε την παράβαση, οι διαιτητές δεν καταλόγισαν τίποτε, το παιχνίδι συνεχίστηκε και στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι χρεώθηκαν με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Ο Γιάννης εκτέλεσε τη βολή και αστόχησε επιδεικτικά ως κίνηση fair play, με αποτέλεσμα να καταχειροκροτηθεί από όλους τους φιλάθλους αλλά και τον πάγκο του Πανερυθραϊκού. Το ελληνικό μπάσκετ συνολικά, η Α2 Εθνική και βέβαια η ομάδα μας, είναι πολύ τυχεροί και ιδιαίτερα υπερήφανοι που ένας τεράστιος αθλητής, με τέτοια καριέρα και προσωπικότητα, είναι ακόμη στα παρκέ και αποτελεί παράδειγμα για όλους.

Πριν τον αγώνα μάλιστα, στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν τόσο η αποστολή του Α.Σ.Καρδίτσας όσο και της Εθνικής ομάδας Ανδρών, ο Καρδιτσιώτης αθλητής επισκέφτηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μίλησε με τους παίκτες και τους προπονητές και τους εμψύχωσε για τις δύσκολες αναμετρήσεις που έρχονται τις επόμενες ημέρες.

Μην ξεχνούμε ότι αναφερόμαστε στον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ανδρών, με 174 συμμετοχές με τη «γαλανόλευκη», με μετάλλια και τεράστιες διακρίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και σε έναν αθλητή που μόλις πριν μερικά χρόνια, ταξίδευε κάθε φορά χιλιάδες χιλιόμετρα από την Κίνα όπου αγωνιζόταν, ανταποκρινόμενος σε κάθε κάλεσμα της Εθνικής για να αγωνιστεί και να τιμήσει τα χρώματα της χώρας μας. Ο Γιάννης, βρίσκεται πάντα δίπλα στην Εθνική ομάδα και το ίδιο θα γίνει και τώρα, αφού θα είναι παρών και στους δυο αγώνες με την Τουρκία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, την Παρασκευή στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και τη Δευτέρα στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης.

Το βλέμμα πλέον στο Παγκράτι

To παιχνίδι στη Νέα Ερυθραία είναι πια παρελθόν, ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας πήρε αυτό που ήθελε και πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στον αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο τον Α.Ο.Παγκρατίου. Στις 5 μ.μ. στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, ο ΑΣΚ υποδέχεται την ομάδα της Αθήνας για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε έναν αγώνα στον οποίο οι «κυανόλευκοι» θα επιδιώξουν να πάρουν τη νίκη, να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το ρεκόρ τους και να συνεχίσουν το δύσκολο σερί αγώνων που ακολουθούν. Μην ξεχνούμε πως και η επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει δυο αγώνες και μάλιστα εκτός έδρας, την Τετάρτη στην Αθήνα σε εξ αναβολής ματς με τον Αμύντα και το Σάββατο στη Βέροια κόντρα στο Φίλιππο.

Αυτά τα παιχνίδια όμως ακολουθούν και ήδη από την Πέμπτη, ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα απέναντι στο Παγκράτι. Η ομάδα της Αθήνας παλεύει για τη σωτηρία της, πρόσθεσε μάλιστα τέσσερις παίκτες με μεταγραφή και σίγουρα στην Καρδίτσα θα κυνηγήσει τις πιθανότητές της. Είναι ένας αγώνας που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή – όπως και όλοι άλλωστε- προκειμένου ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας να συνεχίσει να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας και να κυνηγήσει μέχρι τέλους και με αυξημένες πιθανότητες, το μεγάλο όνειρο…

Και σε αυτό τον αγώνα, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ο ΑΣΚ θέλει την υποστήριξη και το χειροκρότημα των φιλάθλων, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται φέτος από τους «κυανόλευκους». Η είσοδος θα γίνεται με όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, με αυξημένη χωρητικότητα στο 50 % και με ελεύθερη είσοδο για τους φιλάθλους κάτω των 18 ετών.

 

 




Total
0
Shares
Previous Article
Agorastos Kolindrini 33

Υπογράφεται η σύμβαση του κλειστού δικτύου άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας σε Μακρυράχη και Πουρί

Next Article
Δωρεάν rapid test στο Μουζάκι

Δωρεάν rapid tests στο Μουζάκι αύριο Παρασκευή 24/2 - Το πρόγραμμα σε όλη τη Θεσσαλία

Related Posts