Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στη Ν. Αγχίαλο αντιπροσωπεία της «Κίνησης για το χωριό της Οξυάς»

Στη Ν. Αγχίαλο μετέβη το βράδυ της περασμένης Τρίτης αντιπροσωπεία της «Κίνησης για την προστασία του χωριού της Οξυάς», όπου παρουσίασε στοιχεία για τα σχεδιαζόμενα στο χωριό της Οξυάς «μικρά» υδροηλεκτρικά αλλά και για ήδη αδειοδοτηθέντα στην περιοχή του χωριού αιολικά.

   Όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είχαν εξαχθεί από τις αντίστοιχες μελέτες, σχετικές αποφάσεις και λοιπά έγγραφα, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα πως η εκεί παρουσία της «Κίνησης» δεν είχε κανένα “επίσημο” χαρακτήρα και ότι αποτελούσε απλώς μια πρωτοβουλία για ενημέρωση των μελών αλλά και όσων συγχωριανών ενδιαφέρονταν.

    Καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε η παραπάνω ενημέρωση να είναι όσο γίνεται πιο αντικειμενική. Γι’  αυτό και παρουσιάστηκαν αφενός όλες οι διαπιστωμένες με βάση τις συνταχθείσες μελέτες και λοιπά έγγραφα αρνητικές επιπτώσεις των σχεδιαζόμενων έργων αφετέρου και όλα τα από το νόμο προβλεπόμενα αλλά και από αρμόδιους φορείς μέχρι σήμερα εξαγγελθέντα αντισταθμιστικά οφέλη, με την ταυτόχρονη, ωστόσο, παρουσίαση και στοιχείων που αποδεικνύουν ότι τα όποια τέτοια αντισταθμιστικά δε δύνανται να συγκριθούν και να αντισταθμίσουν πραγματικά τις αρνητικές για το χωριό της Οξυάς επιπτώσεις των σχεδιαζόμενων υδροηλεκτρικών και αιολικών.

   Οι συντριπτική πλειοψηφία των παριστάμενων στη συνάντηση Οξυωτών, αφού εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την μέχρι σήμερα έλλειψη ενημέρωσης γύρω από το θέμα, συντάχθηκαν με την Κίνηση, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στην προσπάθειά της.

   Η «Κίνηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς», περισσότερο δυναμωμένη πλέον, θα συνεχίσει την προσπάθειά της, ενημερώνοντας τα μέλη και τους φίλους της για κάθε ενέργειά της.




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) στα Αντιχάσια

Next Article

Προχωρά το έργο της λιθόστρωσης του κεντρικού δρόμου Φαναρίου

Related Posts