Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στη γιορτή του Προεδρικού Μεγάρου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Καρδιτσιώτης βουλευτής της Ν.Δ.

kotsos1

Στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σύνολο της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας με αφορμή της 45η Επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, παρέστη ως επίσημος προσκεκλημένος, ο βουλευτής Ν. Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κωτσός.

Στη διάρκεια της Γιορτής ο Καρδιτσιώτης πολιτικός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κυβερνητικά στελέχη, συναδέλφους του βουλευτές και στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Σε δήλωσή του για την Επέτειο, ο κ. Κωτσός αναφέρει τα εξής:

Στις 24 Ιουλίου 1974, αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην πατρίδα μας μετά την 7ετία της Χούντας.

Αυτή η ημερομηνία αποτελεί ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία της και είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τον διαχρονικό πόθο του λαού μας να πραγματώσει τα οράματά του για μια Ελλάδα πρότυπο δημοκρατικής λειτουργίας, δημιουργίας και ανάπτυξης.

Έναν πόθο που ενστερνίστηκε σε όλη του τη διάσταση ο πρώτος κυβερνήτης της Ιωάννης Καποδίστριας λέγοντας «προτιμώ τον θάνατον, παρά να απατήσω λαόν εμπιστεύσαντα την τύχην του εις την αφοσίωσίν μου»!

Έναν πόθο που ανέλαβε να «ζωντανέψει» στη μεταπολίτευση ο πρώτος πρωθυπουργός της, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής!

Για το όνειρο της ισχυρής, δημοκρατικής Ελλάδας χιλιάδες συμπατριώτες μας, ανεξαρτήτως των ιδεολογικών τους πεποιθήσεων,  έδωσαν σκληρούς αγώνες, ενώ αρκετοί δεν δίστασαν να θυσιάσουν ακόμη και τον εαυτό τους!

Σε αυτούς τους ήρωες της αντίστασης οφείλουμε την ύπαρξή μας, το αναφαίρετο δικαίωμα να μπορούμε να αποφασίζουμε ελεύθερα για το παρόν και να κάνουμε σχέδια για το μέλλον.

Δεν πρέπει να τους λησμονήσουμε ποτέ!

Είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε τη μνήμη τους «ζωντανή», καθώς είναι το βασικό συστατικό που ισχυροποιεί το δημοκρατικό μας πολίτευμα, ενώ οι θυσίες τους αποτελούν για τη νέα γενιά μεγαλειώδη παραδείγματα ανιδιοτελούς προσφοράς στην πατρίδα.

Ο φετινός εορτασμός της επετείου για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα έχει αυτόν τον σκοπό, αποκτά ωστόσο και ιδιαίτερη σημασία λόγω του αποτελέσματος των πρόσφατων εθνικών εκλογών.

Την 7η Ιουλίου αποδείχθηκε ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί λειτουργούν στο μέγιστο βαθμό και πως ο λαός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος που αποφασίζει για το Αύριο του τόπου μας.

Εκείνη την ημέρα με την ετυμηγορία του έθεσε στο πολιτικό περιθώριο τους κάλπικους εθνοσωτήρες.

Τιμώρησε το λαϊκισμό και τη δημαγωγία δίνοντας εντολή διακυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία… Στο κόμμα που οι βίοι του είναι παράλληλοι με την Ελληνική Μεταπολιτευτική Δημοκρατία, αφού δημιουργήθηκε μόλις δυο μήνες μετά τη «γέννησή» της, στις 4 Οκτωβρίου 1974.

Οι Έλληνες δεν ξεχνούν όπως αδίκως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν!

Θυμούνται και πολύ καλά μάλιστα, ότι η Ν.Δ.:

  • στην πολιτική της διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια τίμησε και τιμά πάντα τους ήρωες του Έθνους μας και τα ιδανικά του αγώνα τους για μια Ελλάδα δυνατή και ανεξάρτητη,
  • στις δύσκολες ώρες δεν λιποψύχησε, παρά έδωσε και κέρδισε μεγάλες μάχες επιβίωσης της πατρίδας μας,
  • όταν χρειάστηκε είπε με θάρρος μόνο την αλήθεια, χωρίς να υπολογίσει το κόστος και αποσύρθηκε από την εξουσία σεβόμενη απόλυτα την κρίση τους!

Πρώτος επέλεξε να ακολουθήσει το δύσβατο δρόμο της εθνικής ευθύνης και της συνέπειας την περίοδο 1974 – 1980, ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, φροντίζοντας παράλληλα να κατοχυρώσει την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα εντάσσοντάς την στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Το ίδιο έκαναν και οι επόμενοι ηγέτες της Ν.Δ. όταν οι περιστάσεις το απαίτησαν… Έως τις εκλογές του 1981 ο Γεώργιος Ράλλης. Από το 1990 μέχρι το 1993 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Από το 2004 έως το 2009 ο Κώστας Καραμανλής. Από το 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 ο Αντώνης Σαμαράς.

Αυτό πράττει και σήμερα με σύνεση και αποφασιστικότητα ο νέος πρωθυπουργός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επαναφέρει στον τόπο την εθνική ενότητα, τη δημοκρατική και λειτουργική κανονικότητα που είχαν χαθεί λόγω της ιδεοληπτικής διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η Ν.Δ. ιδρύθηκε το 1974 για να αποκαταστήσει την ομαλότητα και τη δημοκρατία στην πατρίδα. Το πέτυχε με πολύ κόπο, υλοποιώντας αναγκαίες παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις στο κράτος.

Σαρανταπέντε χρόνια μετά, η Ν.Δ. αναγεννημένη, καλείται ξανά από τον Ελληνικό λαό να βγάλει τη χώρα από βαθιά πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση!

Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη, αλλά είμαστε άριστα προετοιμασμένοι για να την αντιμετωπίσουμε και να πετύχουμε όλους τους στόχους, εκπληρώνοντας όπως πάντα το χρέος μας προς την πατρίδα και το δημοκρατικό της πολίτευμα.

kotsos2




Total
0
Shares
Previous Article
plastiras1

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ: Σύμβολο τιμιότητας, γενναιότητας και φιλοπατρίας

Next Article
pasialhs

Νέος προπονητής στον Γ.Σ Μουζακίου και Περιχώρων "Γ. Πασιαλής ο Μπελάγιας!