Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στη «Χελιδόνα» του όρους Παναιτωλικού πεζοπόροι του ΣΠΟΡΤ

Στη «Χελιδόνα» του όρους Παναιτωλικού πεζοπόροι του ΣΠΟΡΤ

Στη «Χελιδόνα» του όρους Παναιτωλικού πεζοπόροι του ΣΠΟΡΤ

Ένα υπέροχο ορειβατικό διήμερο στις 9 και 10 Ιουλίου, άφησε ανεξίτηλες αναμνήσεις στους πεζοπόρους Γιάννη Γιαννούλα και Νικόλαο Σταμκόπουλο.

Σημείο συνάντησης το Σάββατο το πρωί, ήταν η Ι.Μ. Παναγιάς Προυσιώτισσας στην Ευρυτανία. Μετά από την ξενάγηση στο ιστορικό και επιβλητικό μοναστήρι που επιμελήθηκε ο ηγούμενος της μονής, η διμελής ομάδα ανέβηκε οδικώς στον οικισμό Δερμάτι, σε μεγάλο σχετικά υψόμετρο.

Ανηφορίζοντας τον δασικό δρόμο από το Δερμάτι, η ομάδα έκανε αριστερά στο μονοπάτι, το οποίο μετά από μιάμιση ώρα πορείας μέσα σε ελατοδάσος, έβγαλε σε κάποιες εγκαταλειμμένες στρούγκες ανάμεσα σε απαλόκεδρους. Στη συνέχεια η πορεία ήταν απότομη, σχεδόν κάθετη πάνω στην πλαγιά που έβγαζε στη ράχη της Χελιδόνας. Αν και η απόσταση ήταν μικρή, όπως και η υψομετρική διαφορά, η ανάβαση σε αυτό το σημείο έγινε αργά, λόγω της απότομη κλίσης πάνω σε σάρες σε ορισμένα σημεία. Διήρκησε μία ώρα περίπου.

Άλλη μία ώρα πορεία πάνω στην ράχη, έχοντας υπέροχη θέα στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρυτανίας, οδήγησε την διμελή ομάδα στην κορυφή της Χελιδόνας. Η θέα προς την Καλιακούδα και την λίμνη Κρεμαστών ήταν απερίγραπτη.

Στη «Χελιδόνα» του όρους Παναιτωλικού πεζοπόροι του ΣΠΟΡΤ

Μετά από μισάωρη στάση στην κορυφή, ξεκίνησε η κατάβαση, η οποία μέχρι τις στρούγκες δεν ήταν εύκολη, λόγω της απότομης κλίσης. Σε τρεις ώρες η ομάδα ήταν πίσω στο Δερμάτι, όπου ξεκίνησε οδικώς για την Αιτωλία.

Μετά από μία ώρα οδήγησης, από το Δερμάτι η ομάδα έφτασε στην Κυρά Βγένα, στους πρόποδες του Παναιτωλικού όπου διανυκτέρευσε. Η ανατολή του ήλιου βρήκε την ομάδα να σταθμεύει τα αυτοκίνητα στον δασικό δρόμο που οδηγεί από τον οικισμό στο καταφύγιο του συλλόγου Αγρινίου. Μετά από μιάμιση ώρα πορείας στον χωματόδρομο, έγινε μια τυχαία συνάντηση με μια ομάδα ορειβατών από το Αγρίνιο. Άλλη μιάμιση ώρα ανάβασης στο μονοπάτι, οδήγησε στην κορυφή Κόκα, με υπέροχη θέα προς την λίμνη Τριχωνίδα, το Αγρίνιο αλλά και τον ορεινό όγκο του Παναιτωλικού.

Εκεί, η ομάδα χωρίστηκε, με τον Σταμκόπουλο να επιστρέφει στον οικισμό της Κυρά Βγένας, και τον Γιανούλα να συνεχίζει στις κορυφές Βγένα και Κατελάνος του Παναιτωλικού, όπου συναντήθηκε πάλι με την ομάδα του Αγρινίου.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας -Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.




Total
0
Shares
Previous Article
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Πορταικό ποταμό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Πορταικό ποταμό

Next Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Τεχνητή Λίμνη-Πηγών-Αώου Μετσόβου σε υψόμετρο 1350μ: Ένα όμορφο και ωφέλιμο έργο απόλυτα συμβατό με τα εθνικά πάρκα Πίνδου και Βίκου!