Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σταύρος Παπαγεωργίου: Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα

papageorgiou stavros periodeies 2

 

Σε χωριά του κάμπου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, ο οποίος έγινε δεκτός με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό.

Συζητώντας με τους κατοίκους της περιοχής, του τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στο κόστος παραγωγής και ρεύματος, στον τρόπο λειτουργίας των ΤΟΕΒ και στα προβλήματα με τον ΕΛΓΑ, στις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές για τον ΟΓΑ, στην υψηλή φορολογία και στον ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΝΔ για την αναγέννηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, τονίζοντας τα εξής: «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει τους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους που μπορούν να στηρίξουν μια ολοκληρωμένη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στον αγροτικό χώρο. Αυτό χρειάζεται όραμα, στρατηγική και θαρραλέα μέτρα πολιτικής που κινητοποιούν το ανθρώπινο δυναμικό και βάζουν τη χώρα σε μια διαρκή αναπτυξιακή πορεία».

Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι η επαναχάραξη του καλλιεργητικού μοντέλου, η ενθάρρυνση των επενδύσεων, η καθιέρωση της αγροτικής εκπαίδευσης, οι συμπράξεις καινοτομίας, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων, είναι στα άμεσα σχέδια της ΝΔ, ενώ στηλίτευσε τις πολιτικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, υπονόμευσαν την αναπτυξιακή πορεία της αγροτικής οικονομίας.

«Η ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας, η μείωση του συντελεστή φορολόγησης από 22% σε 9% για εισόδημα από το όριο του αφορολογήτου μέχρι τις 10.000 ευρώ, η μείωση της φορολογίας στο 10% για ομάδες παραγωγών και νέα συνεταιριστικά σχήματα, η μείωση του κόστους παραγωγής κ.α. Η αντίληψή μας στηρίζεται στη θεμελιακή αλλαγή: Να μεταβούμε από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης. Μιας επιχείρησης που τολμά παίρνει ρίσκα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, αναζητά και στρέφεται σε καλλιέργειες και συνεταιριστικά σχήματα που του επιτρέπουν να έχει μεγαλύτερη βιωσιμότητα, μεγαλύτερη κερδοφορία και λιγότερη εξάρτηση από το κράτος», κατέληξε ο ίδιος, ζητώντας ισχυρή εντολή για μια Ελλάδα όλων των Ελλήνων χωρίς διακρίσεις.

papageorgiou stavros periodeies 1

papageorgiou stavros periodeies 2




Total
0
Shares
Previous Article
Γιώργος Κωτσός

Πρόγραμμα επισκέψεων του υποψ. Βουλευτή Ν. Καρδίτσας της ΝΔ Γιώργου Κωτσού

Next Article
Χρ. Κατσαβριά: “Ισχυρές οι προοπτικές για δίκαιη αγροτική ανάπτυξη”

Χρ. Κατσαβριά: “Ισχυρές οι προοπτικές για δίκαιη αγροτική ανάπτυξη”