Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας!

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Πολλές οι αναταράξεις και εύλογες οι απορίες των Θεσσαλών, του Περιφερειάρχη Δ Κουρέτα, των επιστημόνων του τοπικού πανεπιστημίου και του αγροτικού κόσμου, που γεννήθηκαν από το master plan της ΗWA των Ολλανδών μελετητών, σημεία του οποίου έχουν δημοσιοποιηθεί .

Ήδη το όλο “Σχέδιο” παρουσιάστηκε από την ομάδα της HWA, στο Μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό και υπουργούς.
Ερήμην -σε αυτή τη φάση- των Αιρετών Εκπροσώπων της πολύπαθης Θεσσαλίας…

^ Την Τρίτη (12/3/24) κατά πληροφορίες θα γίνει η ενημέρωση -από τους Ολλανδούς Μελετητές- του Περιφερειάρχη και της επιστημονικής ομάδας που έχει καταρτίσει ο νέος Ηγέτης της Περιφέρειας από επιστήμονες του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

• Κοινό συμπέρασμα, όπως φαίνεται, τόσο των Ολλανδών, όσο και του καθηγητή – περιφερειάρχη είναι ότι “οι πλημμύρες ανακόπτονται, οι καταστροφές προλαμβάνονται, στα …βουνά“!

^ Εάν είχαν προχωρήσει τα φράγματα Συκιάς (παρατημένο ημιτελές – έτοιμο κατά 70%) – του Μουζακίου – Πύλης και Σκοπιάς Ενιπέα Φαρσάλων, η ανάσχεση θα είχε επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό, με μείωση ταχύτητας της ροής των νερών, πόλεις και χωριά του κάμπου θα σώζονταν από καταστροφές, άνθρωποι θα ζούσαν …

^ Η Αυτοδιοίκηση και οι Αιρετοί των ΟΤΑ Θεσσαλίας πρέπει να είναι συνδιαμορφωτές και συνεκτελεστές του σχεδίου ανασυγκρότησης της περιφέρειας, που εξακολουθεί να βιώνει «αβίωτες συνθήκες».

•• Ήδη ο Δήμος Μουζακίου συγκρότησε Ειδική Επιτροπή προώθησης του δικαίου και πολύχρονου αιτήματος για κατασκευή Φράγματος στην είσοδο – έξοδο της ομώνυμης κωμόπολης.
^ Εγγύηση Επιστημονικής Αξιοπιστίας η παρουσία του Καρδιτσιώτη Καθηγητή Ευθ. Λέκκα και των άλλων άξιων μελών.

••• Ανάλογη πρωτοβουλία πρέπει να λάβει και ο ορεινός Δήμος Αργιθέας, με στόχο την προώθηση δίκαιων Τοπικών αιτημάτων που έχουν πανθεσσαλική διάσταση:

1. Σαφές χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση Φράγματος Συκιάς Αργιθέας (όρια με ν. Άρτας – στην κοιλάδα Αχελώου), από όπου θα μεταφερθούν μέσω της σχεδόν έτοιμης σήραγγας [Πετρωτό- Αγορασιά – Δρακότρυπα] 18 χλμ, τα 200.000 κμ νερών του ποταμού Αχελώου, που χάνονται αναξιοποίητα, ώστε να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας στον Θεσσαλικό κάμπο και να αποφευχθεί ο επικείμενος κίνδυνος “Σαχαροποίησης“ του.

2. Αποκατάσταση βλαβών κεντρικού οδικού δικτύου, που προκλήθηκαν από εργασίες ελληνικού δημοσίου από το 1988- 2012.
Ιδίως στα 12 χλμ από διασταύρωση Ανθηρού έως οδικές σήραγγες Συκιάς (ημιτελείς).

3. Τάχιστη ολοκλήρωση των εργασιών προστασίας των προφραγμάτων Συκιάς, που κινδυνεύουν με κατάρρευση λόγω μη συντήρησης τους και αποσόβηση απωλειών ανθρωπίνων ζωών από ενδεχόμενη πλημμύρα (βλ έγγραφη προειδοποίηση Γενικού Δ/ντή Υδραυλικών Έργων Υπ Αγρ. Αν/ξης Δ. Παπαγιαννίδη 2014)- στη διάθεση παντός αρμόδιου-ενδιαφερόμενου.

4. Συγκρότηση “Νομικής Ομάδας” για σύνταξη προσφυγής – Αναφοράς στα όργανα ΕΕ , για καταλογισμό ευθυνών σε κάθε υπαίτιο ολιγωριών διαχρονικά, εγκατάλειψης οδικού δικτύου (λίαν επικίνδυνη βατότητα), για αποκατάσταση ζημιών και φθορών και λήψη μέτρων πλήρους αποκατάστασης του Περιβάλλοντος και Υποδομών με δαπάνη του κυρίου του έργου – Ελληνικού Δημοσίου- στην περίπτωση που ματαιωθούν οριστικά τα ημιτελή “έργα Αχελώου” — Συκιάς κα .
Ή αν αναβληθούν σε … αόριστο μέλλον.

Όλα πρέπει να τεθούν με σθένος και επαρκή επιχειρηματολογία, όλοι να αναλάβουν ευθύνες τους. Τώρα που επιτέλους η ισχυρή Θεσσαλία έχει πραγματικά άξια και ελεύθερη—από κομματικές δουλείες και άνωθεν “εντολές” — Ηγεσία, που εκφράζει με γνήσια αντιπροσωπευτικότητα τους Θεσσαλούς : από τα απόμακρα Ορεινά ως τα παράλια του Αιγαίου και Σποράδες!!!

^ Είμαστε περήφανοι που με πατριωτική ενότητα και ευψυχία βάλαμε το … λιθαράκι τον Οκτώβριο 2023 για Αλλαγή και Ανανέωση !

• Παρακολουθούμε – Παρεμβαίνουμε …

Η Ανασυγκρότηση και η Ισόρροπη Ανάπτυξη θα έρθει από τους ίδιους τους Θεσσαλούς !!!

^ Η Κυβέρνηση ας το έχει κατά νού….

Δημήτρης Παπακώστας – Αιρετός ΤΑ Θεσσαλίας (25 έτη ) 8-3-24
Total
0
Shares
Previous Article
Επίσκεψη μαθητών/τριων στην Έκθεση λαϊκής τέχνης ΑΡΓΙΘΕΑΣ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

Επίσκεψη μαθητών/τριων στην Έκθεση λαϊκής τέχνης ΑΡΓΙΘΕΑΣ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

Next Article
Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ στον Δήμο Λαρισαίων για αποκατάσταση ζημιών από το Υπουργείο Εσωτερικών

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ στον Δήμο Λαρισαίων για αποκατάσταση ζημιών από το Υπουργείο Εσωτερικών

Related Posts

Δ. Τρικκαίων - Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς
Διαβάστε περισσότερα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς

Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και περιέγραψε αναλυτικά, ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών, δράσεων, πρωτοβουλιών, συνεργασιών και έργων