Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στα «master plan» των Ολλανδών και στα «Σχέδια» του Περιφερειάρχη πού βρίσκεται ο ρόλος των Δασαρχείων και Κοινοτήτων;

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Στα «master plan» των Ολλανδών και στα «Σχέδια» του Περιφερειάρχη πού βρίσκεται ο ρόλος των Δασαρχείων και Κοινοτήτων;

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Αφού η Φύση με τους απανωτούς σπάνιους κυκλώνες (Ιανός- Διομήδης – Ντάνιελ κα) έτριξε τα …δόντια προς πολιτικούς και αιρετούς ΤΑ, που ολιγώρησαν διαχρονικά, παραμελώντας κατασκευή σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων, καθαρισμό ποταμιών, εκδίωξη καταπατητών από όχθες, μη εφαρμογή συστημάτων προειδοποίησης με νέα τεχνολογικά μέσα, ερχόμαστε κατόπιν εορτής -για άλλη μια φορά- να ανακαλύψουμε μέσα αντιμετώπισης των καταστροφικών φαινομένων, να μελετά η πολιτεία (κυβέρνηση – κόμματα – αυτοδιοίκηση – πανεπιστήμια) και να προτείνονται «σχέδια master plan» προς διαβούλευση και κοστολόγηση.

^ Εν τω μεταξύ: ανθρώπινες ζωές χάθηκαν και δεν γυρίζουν πίσω δυστυχώς, οι αγρότες χωρίς γη και μηχανήματα, δίχως εισόδημα, ο κάμπος πλημμυρισμένος και ο Παγασητικός κόλπος δέχεται ακόμη και για πολύ καιρό ακόμη τόνους λυμάτων και τρομακτική ρύπανση με προφανείς κινδύνους για ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή.

* Οι Ολλανδοί / HVA, οι επιστήμονες γύρω από τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας συνιστούν επειγόντως νέα πολλά έργα Ορεινής Υδρονομίας (μικρά φράγματα στα βουνά), μεγάλα φράγματα — που ξεχάστηκαν επί δεκαετίες — Συκιάς, Μουζακίου, Ενιπέα…

^ Προτείνουν συνέχιση έργων μεταφοράς νερών Αχελώου ποταμού, που πάνε χαμένα στο πέλαγος και τα οποία παραμένουν ημιτελή και παρατημένα, πληγώνοντας περιβάλλον και οδικές υποδομές στην ορεινή Καρδίτσα, την Αργιθέα.

•Όμως …άγια όλα τούτα, δεν μας λένε τίποτα για το εργαλείο, που μπορεί και ξέρει να τα κάνει, έχοντας πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία.

Για τη Δασική Υπηρεσία και τα τοπικά Δασαρχεία, τα οποία βρίσκονται πάνω από 15 έτη σε πλήρη απαξίωση, υποστελέχωση και παρακμή εξαιτίας των κεντρικών πολιτικών κυβερνήσεων.

^ Αφού ερήμωσαν και αφυδάτωσαν τις κοινότητες (συγκεντρωτικό σχέδιο Καλλικράτη), έθεσαν ειδικούς δασικούς επιστήμονες εκτός δασών και βουνών, έρχεται το αθηνοκεντρικό κράτος να … κλάψει πάνω από τον πόνο των Θεσσαλών και της θεσσαλικής εύφορης γης, που τα καλλιεργήσιμα εκτάρια διαρκώς συρρικνώνονται από εικοσαετίας…

• Στον Κλιματικό Πόλεμο που βιώνει η Θεσσαλία απαιτούνται τολμηρές τομές και μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζεται το διαβόητο πολιτικό κόστος, δράση και γλώσσα αλήθειας!

Επειγόντως :

1. Αναδιοργάνωση των Δασικών Υπηρεσιών σε επαρχίες, ορεινά μέρη. Στενή συνεργασία με αιρετούς κοινοτήτων, που πρέπει να μεταβληθούν σε «μάτια» του κράτους, μονάδες κλιματικής και πολιτικής προστασίας (αφού πλέον έχουν ουσιαστικά καταργηθεί ως μονάδες ενδοδημοτικής αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης).
Να υπαχθούν στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης / Πολιτικής Προστασίας, για να δικαιολογηθούν και τα χρήματα που εισπράτουν ήδη …!

2. Συστήματα προειδοποίησης με νέα τεχνολογία και υποσταθμούς σε όλες τις κοινότητες.

3. Στήριξη των ορεινών κτηνοτρόφων που εν τοις πράγμασι είναι οι … φαροφύλακες των εδαφών που χάνονται και εγκαταλείπονται σιγά αλλά …δραματικά!

4. Διάνοιξη κοίτης όλων των ρεμάτων και ποταμών (με Βάση παλιές αεροφωτογραφίες), γκρέμισμα κάθε κατασκευής, οικοδομήματος που φράζει και εμποδίζει ροή νερών. Πρώτη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να δείξει παράδειγμα.

•• Καλά τα … Ευχολόγια, όμως καλύτερα τα Έργα και οι αποδοτικές Δράσεις !

^Με τα ημιτελή – παρατημένα έργα Αχελώου τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση ;

^ Η διανοιγμένη Σήραγγα Εκτροπής 18 χλμ από Αργιθέα ως Δρακότρυπα τί ;;;

13 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ Θεσσαλίας (25 έτη)
Total
0
Shares
Previous Article
Παράσταση Θεάτρου Σκιών Καραγκιόζη στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Παράσταση Θεάτρου Σκιών Καραγκιόζη στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Next Article
Διαδικτυακή έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απλούστευση των κανόνων της ΚΑΠ

Διαδικτυακή έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απλούστευση των κανόνων της ΚΑΠ

Related Posts