Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στα εγκαίνια της AGROTHESSALY παρέστη ο κ. Κωτσός

Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δημάρχου Μουζακίου κ. Γεωργίου Κωτσού για την AGROTHESSALY

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός παρέστη στα εγκαίνια της AGROTHESSALY και έκανε την παρακάτω δήλωση αναφερόμενος στη σημασία της έκθεσης:

«Η AGROTHESSALY ανοίγει τις πύλες της σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ελληνική οικονομία όπου ο πρωτογενής τομέας αποδεικνύεται στιβαρός πυλώνας πάνω στον οποίο μπορεί να βασιστεί η χώρα μας προκειμένου να εξέλθει από την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση που τη μαστίζει τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα αναδεικνύει τον κεντροβαρή ρόλο τόσο της Λάρισας όσο και της Θεσσαλίας στην Εθνική Οικονομία και ενδυναμώνει θέση της Περιφέρειάς μας τόσο σε Βαλκανικό όσο και σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Η εξωστρέφεια είναι ζητούμενο για την Εθνική μας  και για την Περιφερειακή μας οικονομία και η AGROTHESSALY βάζει ισχυρές βάσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου για την Θεσσαλία.

Επί πρόσθετα ο αγροτικός και κτηνοτροφικός  χαρακτήρας της Θεσσαλίας την καθιστούν ένα καθοριστικό οικονομικό παράγοντα της Εθνικής Οικονομίας, με την προϋπόθεση ότι θα διαμορφωθούν επί τέλους Εθνικές πολιτικές τόσο για τη γεωργία όσο και για την κτηνοτροφία.

Εδώ να σημειώσω ότι απαιτείται στήριξη των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και από τους ίδιους τους παραγωγούς προκειμένου να διατηρούνται υψηλά τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και τη εδαφική τους προσέγγιση, ώστε να είναι ανταγωνιστικά, αναγνωρίσιμα  και κυρίως να απευθύνονται σε υψηλού επιπέδου αγορές.

Ως παράδειγμα να αναφέρω την πολύ σημαντική δράση που υλοποιούμε Δήμοι της Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το τμήμα Χωροταξίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, με κτηνοτρόφους και μικρούς γαλακτοκόμους στο πλαίσιο του προγράμματος LACTIMED, όπου μέσα από τη διατήρηση και διαφύλαξη των ιδιότυπων και εδαφικών πλεονεκτημάτων των μετακινούμενων κοπαδιών και αξιοποιώντας την πλούσια χλωρίδα της Θεσσαλίας το παραγόμενο τυρί διπλασίασε και τριπλασίασε την τιμή του σε Ευρωπαϊκές αγορές.

Στην κατεύθυνση των ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων επιβάλλεται να ρίξουμε το βάρος τόσο στη γεωργία όσο και στην κτηνοτροφία, ώστε μέσα από συγκεκριμένα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας να μεγιστοποιήσουμε το κέρδος τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους μεταποιητές του πρωτογενούς τομέα.

Εύχομαι η AGROTHESSALY να καθιερωθεί ως μία σημαντική κλαδική και θεματική έκθεση τόσο στον Ελλαδικό, όσο και στο Βαλκανικό και Ευρωπαϊκό χώρο συμβάλλοντας στην περεταίρω ανάπτυξη του ποιοτικού πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας»




Total
0
Shares
Previous Article

Ορκίστηκε σήμερα ο κ. Κων/νος Ούτρας νέο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης

Next Article

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας