Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σσς… ΜΗ ΜΙΛΑΣ τα κανάλια ενοχλούνται

Σπύρου Λάππα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Οι άνθρωποι δεν …παίζονται!!! Να έχουν κυβερνήσει τη χώρα για δεκαετίες, να κατάφεραν να μειώσουν  τον εθνικό πλούτο κατά 25%, να έχουν εξαφανίσει εκατοντάδες δις σε φορολογικούς και τραπεζικούς παραδείσους (Λουξεμβούργου, Λιχτενστάϊν, νησιά Κάϊμαν κλπ.), να έχουν διαλύσει όλες τις υπηρεσίες και δομές του ελληνικού δημοσίου (κυρίως σε παιδεία και υγεία), να έχουν απολύσει 370.000 υπαλλήλους σε πέντε χρόνια, να έχουν εγκαταστήσει σταθερά και αμετακίνητα τη γραφειοκρατία (που κοστίζει το 7,5% του ΑΕΠ=13,5 δις το χρόνο), να έχουν καθιερώσει τη διαφθορά (που σημαίνει κόστος 15-20 δις το χρόνο) και τη διαπλοκή (με την ανάδειξη των ισχυρών του χρήματος στη χώρα σε καθοριστικούς παράγοντες και των εξελίξεων στην πολιτική ζωή, ανεβάζοντας και κατεβάζοντας κυβερνήσεις), να έχουν αναγάγει το πελατειακό κράτος σε επιστήμη, να έχουν απαλλάξει στην ουσία όλους τους Μιντιάρχες από τις υποχρεώσεις που προβλέπει και επιβάλλει το Σύνταγμα, λόγω της χρήσης δημόσιων συχνοτήτων, και να μην έχουν καταβάλλει ούτε ευρώ εδώ και 28 χρόνια, να έχουν ψηφίσει (για τα μάτια μόνο βέβαια…) την πρόταση της Κυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών (για τα δάνεια των Κομμάτων και ΜΜΕ, για τα Εξοπλιστικά και τώρα για τα σκάνδαλα στην Υγεία), και τελικά στις συνεδριάσεις τους να παίζουν σούπερ άμυνα, σχεδόν κατενάτσιο, υπέρ των συμφερόντων αυτών, που οι Επιτροπές είναι υποχρεωμένες να ελέγξουν πράξεις και παραλείψεις τους, πολιτικού και ποινικού ενδιαφέροντος.

Και μας κουνάνε σήμερα το δάκτυλο, γιατί δεν καταφέρνουμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ, που αυτοί έριξαν στον γκρεμό, γιατί δεν κάνουμε προσλήψεις, την ίδια ώρα που απειλούν ότι, εάν γίνουν κυβέρνηση, θα απολυθούν όλοι όσοι προσλήφθηκαν επί Σύριζα (!!!), ιδίως στην Παιδεία και την Υγεία, γιατί δεν κλείνουμε την αξιολόγηση, που οι ίδιοι εύχονται την αποτυχία της, γιατί είμαστε «κολλημένοι» με το χρέος που οι ίδιοι θεωρούσαν βιώσιμο, γιατί το ένα, γιατί το άλλο, που είναι  δικά τους έργα.

Σήμερα η κυβέρνηση, δυστυχώς, διαχειρίζεται τη χρεοκοπία, την απαξίωση, τη ρεμούλα και τις μίζες, που είναι δικό τους έργο, δική τους πολιτική. Και ενώ αποφασίζονται και λειτουργούν Εξεταστικές Επιτροπές, όπως π.χ. για τα σκάνδαλα στην Υγεία, οι ίδιοι σήμαναν σιωπητήριο, έδωσαν τις εντολές τους προς το σύνολο των καναλιών, εφημερίδων και sites που είναι φιλικά τους, (όλα δηλαδή), να αποσιωπούν ό,τι ενοχλητικό για τους ίδιους, τους φίλους τους και την πολιτική τους αντίληψη και πρακτική, ακούγεται στις συνεδριάσεις τους.

Έτσι, πριν λίγες μέρες στην Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία από την εξέταση του Α. Μαρτίνη, ακούστηκαν σημεία και τέρατα, για τα πολιτικά τέρατα της θητείας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Τι βαριά και επιφανή πρόσωπα όπως Αβραμόπουλος, Λομβέρδος, Γεωργιάδης, Βορίδης, Βγενόπουλος, Σάλλας και άλλα πολλά …παιδιά, τι διασπάθιση δημόσιου χρήματος για τους ημετέρους, τι μίζες και «μαύρο» χρήμα που διακινούνταν ελεύθερα, τι διαπλοκή και διαφθορά ΚΑΙ στο χώρο της Υγείας, και όμως τα δικά τους ΜΜΕ, (όλα δηλαδή), ούτε είδαν, ούτε άκουσαν κάτι (κατά τα λοιπά, ο Σύριζα στήνει τη δική του διαπλοκή!!!!). Και ας έμενε εμβρόντητο το πανελλήνιο, κι ας σηκώθηκε για μία ακόμα φορά η τρίχα του Έλληνα πολίτη-φορολογούμενου.

Κάπως έτσι «για μία ακόμα φορά θυσιάστηκε η δημοσιογραφία στον βωμό αμοιβαίων συμφερόντων». Τώρα αποκαλύπτεται αυτό που πιστεύαμε εδώ και χρόνια για τη διαπλοκή, πλην όμως η ομερτά επιμελώς τα κάλυπτε. Τώρα, δυστυχώς γι αυτούς, ένας κατηγορούμενος, που κατηγορείται για κακουργήματα, παίρνει μαζί του επιφανέστερα στελέχη και των κομμάτων και της οικονομικής ελίτ. Τώρα αποδεικνύεται ότι όλες οι ενδείξεις που είχαμε βγαίνουν αληθινές. Τώρα οι αποκαλύψεις που γίνονται αποδεικνύουν ότι το μέγεθος της διαπλοκής και τα πλοκάμια, που είχαν απλώσει μερικές πολιτικές οικογένειες και μερικοί επιχειρηματίες και όμιλοι,  είχαν καταλάβει σαν μαύρη κηλίδα κάθε έκφανση του δημόσιου βίου. Και όλα αυτά που ακούγονται και αποδεικνύονται δεν υπάρχουν για τα ΜΜΕ, για τα ΜΜΕ τους δηλαδή.

Τώρα καταλαβαίνουμε, γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αξίωσαν ποτέ ούτε ευρώ από τους Μιντιάρχες. Απλά, γιατί αυτοί και τα μέσα τους στήριζαν τις οικογένειες αυτές. Όμως στις Εξεταστικές που γίνονται με αποφάσεις της Ολομέλειας της Βουλής άρχισαν οι πρώτες ρωγμές στην ομερτά της διαπλοκής τους. Αυτό φάνηκε ήδη από την Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων – αλήθεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οφείλουν 450.000.000 ευρώ, πότε  θα πληρώσουν; Όμως οι ρωγμές, τώρα με τις Εξεταστικές για τα εξοπλιστικά (150 δις μαύρο χρήμα) και την Υγεία (85 δις μαύρο, πολύ μαύρο χρήμα), λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Και όμως τα ΜΜΕ, τα ΜΜΕ τους, δεν ακούν, δεν βλέπουν, αγωνίζονται για την αποσιώπηση, το κρύψιμο, τον ενταφιασμό της πληροφορίας. Την ώρα που έχουν συνταγματική υποχρέωση για αντικειμενική πληροφόρηση. Βιώνουμε το αίσχος τους. Όμως, έχουν δικαίωμα να κρύβουν πληροφορίες και γεγονότα από τους Έλληνες πολίτες; Ποιος θα απαντήσει; Μάλλον, ο ελληνικός λαός, που αξιώνει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.




Total
0
Shares
Previous Article

Εντυπωσιακή ήταν η καλοκαιρινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου

Next Article

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας συμπαρίσταται ολόθερμα στους σεισμόπληκτους της Λέσβου