Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σπύρος Λάππας: Υποκλοπές όπως Novartis!

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Ο Σπύρος Λάππας τίμησε το κοινοβούλιο, το κόμμα, τον νομό

Σπύρος Λάππας: Υποκλοπές όπως Novartis!

Όταν ο νόμος και η ηθική συγκρούονται μεταξύ τους, ο πολίτης έχει την σκληρή επιλογή είτε να χάσει την αντίληψή του περί ηθικής, είτε να χάσει τον σεβασμό του προς τους νόμους  και τη δικαιοσύνη» (Frederic Bastiat, Γάλλος κοινωνιολόγος 1801-1850).

Σείεται το εσωτερικό της χώρας από το νέο σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών και παρακολουθήσεων και διασύρεται η χώρα διεθνώς για «τη σαπίλα του ελληνικού κράτους». Λαμβάνουν χώρα συγκλονιστικά γεγονότα που κονταίνουν το κράτος δικαίου, το αίσθημα δικαιοσύνης, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τους πυλώνες του πολιτικού μας συστήματος, όπως αυτό τουλάχιστον δομήθηκε μεταπολιτευτικά και επιβεβαιώθηκε από τον Συνταγματικό Νομοθέτη.

Η ΕΥΠ, υπηρεσία που υπάρχει και προβλέφθηκε να λειτουργεί στα πλαίσια ασφάλειας της χώρας, συνελήφθη να «κλέπτει οπώρας», με εγκέφαλο και πρωτομάστορα  τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Ναι τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας. Που από το 2019 μετέβαλε το νομοθετικό καθεστώς λειτουργίας της ΕΥΠ, την υπήγαγε στον έλεγχο και την εποπτεία του για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά (γιατί άραγε, αναρωτιόμασταν τότε; Τώρα εξηγούνται ΟΛΑ!!!), διόρισε ο ίδιος συγγενικό του πρόσωπο ως μετακλητό υπάλληλο στην υπηρεσία αυτή, και επέλεξε έναν σεκιουριτά για επικεφαλής της ΕΥΠ, και όταν διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε τα εκ του νόμου προσόντα, τι έκανε; Δεν επέλεξε έναν άλλον που να διαθέτει τα νόμιμα προσόντα, αλλά ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΠ!!! Διαμαρτυρήθηκε εντονότατα τότε η Αντιπολίτευση, στο σύνολό της, αλλά αποτέλεσε φωνή βοώσα εν τη ερήμω.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε ΣΧΕΔΙΟ!!! Ποιο ΣΧΕΔΙΟ;  Σαν προϊστάμενος της ΕΥΠ πλέον να στήσει μηχανισμό (σκοτεινό σε κάθε περίπτωση και παράνομο) παρακολουθήσεων των πολιτικών του αντιπάλων, και όχι μόνον, παρακολουθούνται δημοσιογράφοι, δικηγόροι-υπερασπιστές πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όσοι ασχολούνται με τις παρανομίες στο μεταναστευτικό, και άλλοι, ων ουκ έστιν αριθμός. Και η αποθέωση της παρανομίας του «καθεστώτος» Μητσοτάκη, η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, προέδρου του τρίτου μεγαλύτερο κόμματος στη χώρα, και μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση για ποιο λόγο «εθνικής ασφάλειας» παρακολουθούνταν ένας πολιτικός αρχηγός. Ήταν επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της χώρας; Ποιος ήταν αυτός ο λόγος, πότε προέκυψε, τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις του νόμου για μία τέτοια σοβαρή, πολύ σοβαρή υποκλοπή και παρακολούθηση ενός αρχηγού κόμματος; Ποιοι άλλοι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Μητσοτάκη παρακολουθούνταν ή παρακολουθούνται ακόμα σήμερα;

Το πολιτικό ολίσθημα είναι τεράστιο, η παρανομία σκαστή, οι ευθύνες απαράγραπτες και συγκεκριμένες: η ευθύνη είναι αποκλειστική του κ. Μητσοτάκη που ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ από το 2019 που άλλαξε το νόμο για να υπαχθεί απευθείας στον ίδιο γνώριζε τα πάντα, μάλλον ο ίδιος αποφάσιζε τα πάντα, κυρίως όταν επρόκειτο να γίνει παρακολούθηση ενός αρχηγού πολιτικού κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος, τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης πρόσφατα «έχρισε» σοφό, είπε ότι όχι μόνο πολιτικές αλλά υπάρχουν και ποινικές ευθύνες, οι συνταγματολόγοι Σωτηρέλης, Κοντιάδης, ο καθηγητής Σταθόπουλος, οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας, η πρόεδρος το Ευρωκοινοβουλίου (που ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον κ. Μητσοτάκη), ο ευρωπαϊκός και διεθνής τύπος (Politico, Euractiv, Liberasion, BBC, Handelsblatt, La Repubblica, Wishington Post, Guardian, Reuters, Associated Press) έριξαν και ρίχνουν απανωτά χαστούκια στον κ. Μητσοτάκη. Και ο κ. Μητσοτάκης δια του κυβερνητικού του εκπροσώπου τι λέει; “Oτι όλοι αυτοί έχουν απλά μία  διαφορετική εκτίμηση», κάτι που στον γράφοντα θυμίζει την υπόθεση του σκανδάλου Novartis, το οποίο η ΝΔ και προσωπικά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήριζαν με τη συμβολή των πετσωμένων ΜΜΕ σαν σκευωρία, και όταν ο γράφων ανέπτυσσε στη Βουλή το σκεπτικό της Απόφασης του Δικαστηρίου του Νιού Τζέρσεϋ με την ΟΜΟΛΟΓΙΑ της Novartis, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης απαντούσαν ότι οι ίδιοι έχουν «μία διαφορετική μεταφραστική προσέγγιση»!!! Αιδώς Αργείοι!!

 Το σκάνδαλο των υποκλοπών θυμίζει τον χειρισμό στην υπόθεση Novartis και για έναν άλλον, πολύ, πάρα πολύ σοβαρό λόγο: Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη και ανέλαβε ο ίδιος να διεξάγει προκαταρκτική έρευνα όχι για την ουσία του σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων, αλλά για το ποιος διέρρευσε την πληροφορία των παρακολουθήσεων, δηλαδή αναζητείται ο «δράστης» που ανακοίνωσε μία σκαστή παρανομία ολκής που διασύρει διεθνώς τη χώρα, και όχι οι δράσεις που παρανόμησαν εν ψυχρώ με την παραβίαση του Συντάγματος και του Ευρωπαϊκού Δικαίου!!

Όμως η χώρα δεν αντέχει άλλη κατρακύλα, άλλη απαξίωση, άλλη καταφρόνηση στο ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτικό και νομικό περιβάλλον, γι αυτό η λύση είναι μία και μοναδική: ανάληψη της ευθύνης από τον κ. Μητσοτάκη (η οποία άλλωστε είναι και αντικειμενική και τον βαρύνει αποκλειστικά ως πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ), άμεση παραίτησή του και προκήρυξη εκλογών, για να περάσει η χώρα σε μία  άλλη φάση, δημοκρατικής εγρήγορσης, διαφάνειας, λογοδοσίας, και ασφαλώς πολιτικής αλλαγής, η οποία προβάλλει ως ο μοναδικός καθαρτήριος παράγοντας. Διαφορετικά  η χώρα, μέσα από την απόλυτη απαξίωση και αφερεγγυότητά της κυβέρνησης …deleda est.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
belgio f1 qualifide

F1-Το πρόγραμμα του GP Βελγίου: Δείτε τις ώρες των δοκιμών, του qualifying, και του αγώνα

Next Article
«Η Μικρασία Ζει»: Η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος στα Τρίκαλα

«Η Μικρασία Ζει»: Η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος στα Τρίκαλα