Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σπύρος Λάππας: Ταρτούφοι ή Απατεώνες;

Spiros Lappas mouzakinews slide

Σπύρος Λάππας: Ταρτούφοι ή Απατεώνες; (ο τίτλος από την ομώνυμη κωμωδία του Μολιέρου)

Εκατοντάδες φορές από την μέρα έναρξης της πρώτης φάσης της πανδημίας αλλά και μετά την άρση του lockdown, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μέτρα για την καταπολέμησή της, με τη κυβέρνηση όμως, να συνεχίζει να αγνοεί κάθε πρότασή της.

Και ενώ στη πρώτη φάση της πανδημίας η υγειονομική κρίση είχε ελεγχθεί με την πειθαρχημένη και ορθολογική στάση και συμπεριφορά των πολιτών, υπήρξε στη συνέχεια το περιθώριο, να προετοιμαστεί για την δεύτερη φάση, όπως ανακοινώνονταν, ότι θα υπάρξει.

Η φιέστα του Μητσοτάκη τον Ιούνιο στη Σαντορίνη για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου προμήνυε την κανονικότητα ΚΑΙ στη υγειονομική κρίση! Κανονικότητα που δεν είδαμε ποτέ! Πως θα μπορούσε να συμβεί άραγε, αφού, η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα (ιδίως από την Βαλκανική ζώνη) χωρίς μαζικά υποχρεωτικά τεστ, αύξησε τη πληρότητα 100% στα αεροπλάνα και 85% στα πλοία; Πως θα μπορούσε να συμβεί άραγε, αφού, απέκρυπταν κρούσματα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και άφηναν εκτός ελέγχου ευαίσθητους χώρους, χωρίς να προστατευτούν ευάλωτες ομάδες σε γηροκομεία και κοινωνικές δομές;

Φτάσαμε, μετά από όλη αυτή τη «κανονικότατα», να έχουμε τώρα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, των θανάτων, των διασωληνομένων. Αυτό οφείλετε στις παλινωδίες της κυβέρνησης και στην έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού και στην απραξία όλων αυτών των μηνών. Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όχι των πολιτών, των νέων και σε λίγες μέρες και των (μασκοφόρων) μαθητών!

Κάθε μέρα φαίνεται η αποτυχία της κυβέρνησης στην υγειονομική θωράκιση της χώρας μας. Την ώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση και με πάνω από τα 50 επίσημα κρούσματα στο νομό μας (10πλάσια κατά την κ. Λινού), έρχεται να προστεθεί μια νέα αδυναμία της διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, του μεγαλύτερου δημόσιου εργαστηρίου που διενεργεί αξιόπιστα και με χαμηλό κόστος μοριακές εξετάσεις για covid-19 και του υπουργείου Υγείας. Να μην μπορεί να διασφαλίσει την προμήθεια αντιδραστηρίων, δηλώνοντας αδυναμία να καλύψει τις απαιτήσεις της επιδημίας μέσω τεστ, για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στη κοινότητα.

Και αντί η κυβέρνηση των «αρίστων» να προβλέψει εγκαίρως το πρόβλημα και να προβεί στην προμήθεια αντιδραστηρίων, αδιαφόρησε (η μήπως κάτι άλλο, σοβαρότερο;) και φθάσαμε στην τραγική κατάσταση έλλειψης αντιδραστηρίων και σε καθυστερήσεις στη διεξαγωγή και απαντήσεις των διαγνωστικών τεστ. Και τι έμεινε; Tα επικοινωνιακά της τρικ μέσω των μπουκουμένων ΜΜΕ και οι φωτό των παρτεριών και του χρωματισμού του «μεγάλου περίπατου». Τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι το υγειονομικό προσωπικό και ο εξοπλισμός των νοσοκομείων είναι επαρκής, την ώρα που δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ, δηλαδή την ώρα που η δημόσια υγεία πετιέται κυριολεκτικά στον καιάδα των όποιων προθέσεων της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Αιδώς Αργείοι!!!.

Ας αφήσει η ΝΔ τα κόλπα που αυτή και τα ΜΜΕ της γνωρίζουν, και ας θωρακίσει επιτέλους το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο αποτελεί καθήκον, για κάθε δημοκρατική χώρα, και όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες σήμερα.

Αλλιώς, οτιδήποτε άλλο …βλάπτουν σοβαρά τη Υγεία, τη Λογική και την Αξιοπιστία της.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Kotsos Giorgos vouli plexglass slide

Επιστολή Γιώργου Κωτσού για την αναπτυξιακή ημερίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Next Article
Απονομή Βραβείων Ελλήνων Εφευρετών - Δηλώσεις συμμετοχής

Απονομή Βραβείων Ελλήνων Εφευρετών - Δηλώσεις συμμετοχής