Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σπύρος Λάππας: Προϋπολογισμός λαιμητόμος

lappas spyros

Σπύρος Λάππας: Προϋπολογισμός λαιμητόμος

Ο Δεκέμβρης στη πολιτική είναι ο μήνας του προϋπολογισμού. Ο μήνας που μέσα από τις πολιτικές συζητήσεις – όπως γίνεται αυτές τις μέρες στη Βουλή- αποδεικνύονται οι προθέσεις της κυβέρνησης, για το επόμενο έτος και όχι μόνο.

Αναρωτιόμαστε τι να προβλέπει ο προϋπολογισμός της Δεξιάς για το 2021!

Λαμβάνει μέτρα για τη στήριξη του εμπορικού κόσμου, του τουρισμού, της εστίασης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ανεργία, την κοινωνική πολιτική;

Παίρνει γενναία μέτρα για να σωθούν οι εργαζόμενοι, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από την πανδημία και την κρίση;

Στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την αποφυγή των απολύσεων;

Ενισχύει την επιδότηση των εργαζομένων που σταμάτησαν να εργάζονται;

Εγγυάται την πρόσβασης στην ηλεκτρική ενέργεια, στο νερό, στο φυσικό αέριο, στο διαδύκτιο σε όλες της περιοχές της χώρας;

Εξασφαλίζει τροφή για τις ευάλωτες κοινωνίες;

Ανακαλεί τους πλειστηριασμούς τις κατασχέσεις και τις εξώσεις  των κατοικιών;

Η απάντηση είναι OXI. Γιατί ο προϋπολογισμός της Δεξιάς δεν είναι «κοινωνικός». Δυστυχώς δεν στηρίζει την λαβωμένη από την πανδημία ελληνική κοινωνία. Δεν προσφέρει το «εμβόλιο» στην κοινωνία και δεν δίνει προοπτικές στην οικονομία.

Ο προϋπολογισμός της ΝΔ για το 2021, απειλεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δηλ. τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, καθώς οδηγεί στο «θάνατο του εμποράκου», αμφισβητεί την πρώτη κατοικία και αναιρεί όλες τις προστατευτικές ρυθμίσεις των νόμων Κατσέλη και Σταθάκη. Ο προϋπολογισμός της ΝΔ για το 2021, πλήττει τα εισοδήματα των εμπόρων και των μικρομεσαίων, των εργαζόμενων και των εργοδοτών, των επαγγελματιών και των επιστημόνων.

Ο προϋπολογισμός της ΝΔ για το 2021, δείχνει ότι δεν έμαθε τίποτα από την πανδημία και φέρει μηδενική βοήθεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνεχίζει τις παλινωδίες στην Παιδεία και τους επικίνδυνους πειραματισμούς στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο προϋπολογισμός της ΝΔ για το 2021, δεν έχει όραμα για τους «αόρατους» αγρότες και τους νέους, δεν δίνει προοπτική στους άνεργους, δεν ενισχύει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο προϋπολογισμός της ΝΔ για το 2021, οδηγεί τη χώρα σε νέα πτώχευση.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν χρησιμοποίησε τους διαθέσιμους πόρους, όπως έλεγε από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ,  για να ενισχυθεί ουσιαστικά η εργασία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ρευστότητα ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη ύφεση και τώρα η χώρα καταγράφει συνεχείς αρνητικές επιδόσεις. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κατάφερε  να έχει η Ελλάδα τη δεύτερη χειρότερη ύφεση στην Ε.Ε. Από το αρχικό αισιόδοξο σενάριο για ύφεση 1%,  ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε 4%, και ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας μίλησε για  ύφεση σε σχήμα V. Και τελικά η μόνη προσδοκία που υπάρχει  είναι ύφεση πάνω από 10%.

Μέσα στη αυξανόμενη ύφεση, η κυβέρνηση της ΝΔ, επιχειρεί τη «μεταρρύθμιση» της Επικουρικής Ασφάλισης σχεδιάζοντας τη χρηματοδότηση της ιδιωτικής ασφάλισης προς όφελος των ιδιωτικών εταιρειών, αντί να επιδιώξει να  ενισχυθούν τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για την στήριξη των μικρομεσσαίων επιχειρήσεων και της εργασίας, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις και την κάλυψη μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους.

Μέσα από τη «φούσκα» της αναμενόμενης ανάπτυξης για το 2021, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει στόχο να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα, τις συντάξεις και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των οικονομικών ελίτ, που εξυπηρετούν.

Μέσα στο γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας, ο προϋπολογισμός της ΝΔ για το 2021, δεν προβλέπει καμία πρόσθετη παρέμβαση στην δημόσια υγεία και τις συγκοινωνίες ώστε να περιοριστεί η μετάδοση της πανδημίας με την ελάχιστη δυνατή διαταραχή στην οικονομική δραστηριότητα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, οφείλει και έχει τη δυνατότητα, να προσφέρει στους πολίτες της έναν προϋπολογισμό, που να αποτρέπει τη κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας.  Δυστυχώς δεν το θέλει, υπάρχει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.​ Δυστυχώς θέλει έναν προϋπολογισμό, με πολλή λιτότητα και περικοπές στη υγεία και την παιδεία μας. Συνεχίζει την αλαζόνα συμπεριφορά και τους πανηγυρισμούς αντί να στραφεί προς την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους στηρίζοντας τους μη προνομιούχους, που βρίσκονται σε απόγνωση. Είναι μόνο και πάντοτε με τους ισχυρούς,  που την πολυεπίπεδη κρίση την αξιοποιούν σαν μοναδική ευκαιρία. Και ποια σχέση μπορεί να έχει ο μέσος έλληνας πολίτης μ’ αυτούς; ΚΑΜΜΙΑ!!!

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
asimina skondra vouli

Ασημίνα Σκόνδρα: Ουαί και αλλοίμονο, αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Next Article
Διαδικτυακή ημερίδα για τον Αθλητικό Τουρισμό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Διαδικτυακή ημερίδα για τον Αθλητικό Τουρισμό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts