Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σπύρος Λάππας: Μια χαρά μπίζνες κάνετε!

Spiros Lappas 33

Σπύρος Λάππας: Μια χαρά μπίζνες κάνετε!

Πέρυσι ήταν η πρώτη σφαγή των παιδιών, όπου έμειναν 17.000 κενά στα Δημόσια Πανεπιστήμια εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής(ΕΒΕ). Φέτος, η σφαγή συνεχίζεται με νέα μείωση θέσεων κατά 9.000 φοιτητές, που θα προκληθεί τόσο από την ΕΒΕ όσο και τον συντελεστή βαρύτητας. Παρά τις παραπλανητικές αναφορές του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς να αναφέρουν τη λέξη «μείωση»,  σκοπός τους είναι να περικόψουν δραστικά τους εισακτέους στα δημόσια πανεπιστήμια κατά 50.000 τα επόμενα χρόνια. Κόβουν εισακτέους και εισάγουν ειδικούς πανεπιστημιακούς φρουρούς. Σε κάθε ερώτηση του δημόσιου βίου η απάντηση είναι μία και σταθερή: «παντού και πάντοτε Αστυνομία».

Φυσικά αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους είναι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολεγίων και ΙΕΚ, που αποτελούν χορηγοί της κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η ΝΔ δεν θεωρεί όλα τα παιδιά κατάλληλα να εισαχθούν στα Δημόσια Πανεπιστήμια και τα στέλνει στα ιδιωτικά κολέγια που θα τους κάνει κατάλληλους για να διδάξουν στα δημόσια σχολεία, όπως συμβαίνει σήμερα με την προκήρυξη των εκπαιδευτικών,  αφού η κυβέρνηση έχει επαναφέρει την αμαρτωλή διάταξη του Αρβανιτόπουλου (ο ΣΥΡΙΖΑ την κατήργησε με το ν. 4589/2019),  επιτρέποντας σε απόφοιτους με μη υψηλά προσόντα και χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο να διορίζονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, πλήττοντας βάναυσα την δημόσια εκπαίδευση εξισώνοντας τα πανεπιστημιακά πτυχία με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι από το ταξίδι στις ΗΠΑ, η κ. Κεραμέως έφερε νέες μπίζνες με αμερικάνικα πανεπιστήμια- καταστήματα, όπου  πίσω από την ταμπέλα Χάρβαντ και Κολούμπια θα σπεύδουν να πληρώνουν δίδακτρα οι λίγοι, οι πλούσιοι,  οι «άριστοι». Το έγκλημα προετοιμάστηκε από τις πανελλαδικές και το Λύκειο, θεσπίζοντας την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την τράπεζα θεμάτων, την ανήλικη εργασία, τη βεβιασμένη ολοκλήρωση της ύλης, την άρνηση της μείωσης της εξεταστέας ύλης, τα εκπαιδευτικά  κενά κ.τ.λ.. Οι πανελλαδικές αποτελούν τον κόφτη που φέρνει πελατεία στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη τα παιδιά δεν έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν στον τόπο τους, την επιλογή να μη φύγουν στο εξωτερικό, να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν στα ιδιωτικά κολέγια.

Χωρίς ντροπή, χωρίς κανένα χρέος απέναντι στη νέα γενιά. ο κ. Μητσοτάκης προτρέπει τους νέους  «να μην ασχολούνται τόσο με τα χρήματα, αλλά να βλέπουν τη ζωή ολιστικά» . Να μην γκρινιάζουν! Να μην αντιδρούν! Τους λέει δηλαδή να βγάλουν τον σκασμό! Χωρίς αξιοπρεπή εργασία. Να δουλεύουν για τρεις και εξήντα, για να πλουτίζουν οι λίγοι και ισχυροί. Να συνεχίζουν να μένουν στο παιδικό δωμάτιο. Να μην δημιουργούν δική τους οικογένεια, αλλά και μετά τα 30 …με τον μπαμπά και τη μαμά μέχρι τη …συνταξιοδότηση, αν υπάρχει ακόμα και αυτή.

Η Ν.Δ. επιτίθεται μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση, στους μαθητές και στους νέους. Ξεκίνησε με την αναστολή λειτουργίας των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, την κατάργηση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την αναστολή λειτουργίας νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, την εξίσωση των πτυχίων των κολλεγίων με τα ΑΕΙ, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, και τώρα ετοιμάζεται να πιάσει «δουλειά» η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Πίσω από όλα αυτά χτίζεται το επιχειρηματικό νεοφιλελεύθερο σχολείο της ΝΔ, που στοχεύει στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και των  γνωστών  πρακτικών «των δώρων», που έχει υποσχεθεί στα ιδιωτικά κολέγια και ΙΕΚ.

Είναι λυπηρό για την νέα γενιά, είναι άδικο για τους μαθητές και τις οικογένειες τους, που σε λίγες μέρες ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, αγωνιούν για τις σπουδές, το μέλλον και τη ζωή τους.

Είναι, όμως, ελπιδοφόρο ότι η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει όλες τις ταξικές διατάξεις και θα είναι η τελευταία χρονιά που θα υπάρχει η ΕΒΕ, η τράπεζα θεμάτων, οι περικοπές των εισακτέων, η πανεπιστημιακή αστυνομία και θα αναστρέψει την πορεία απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Όλα τα παιδιά, τα παιδιά μας αν το θέλουν να εισάγονται ελεύθερα στα πανεπιστήμια, αφού η γνώση είναι η βάση του οικοδομήματος μίας δημοκρατικής και ευνομούμενης Πολιτείας, και με τα έργα Μητσοτάκη στην παιδεία θα τρίζουν τα κόκκαλα του Αδαμάντιου Κοραή που έλεγε ότι «Πολιτεία μη έχουσα ως βάσιν την παιδείαν  είναι οικοδομή επί της άμμου». Ποιος Κοραής, μια χαρά μπίζνες κάνουν….

ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ε. ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.




Total
0
Shares
Previous Article
Agorastos cine

Ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κ. Αγοραστός στο Συνέδριο Smart Cities – City Connect Conference & Expo 2022

Next Article
sport oreivasia pezoporia xaliki

ΣΠΟΡΤ – Από το Χαλίκι στη Βερλίγκα και στην Τσουκαρέλα

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…