Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σπύρος Λάππας: Λίαν… κακώς στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη

Σπύρος Λάππας

Σπύρος Λάππας: Λίαν… κακώς στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που ισχυρίστηκε 4 φορές πως τελειώσαμε με την πανδημία.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που ασκεί αλλοπρόσαλλες «παθητικές» και αμυντικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία «άνοιξε τα σχολεία, όπως τα έκλεισε».

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που δεν φρόντισε καν να καλύψει τις ανάγκες για self -test στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που αντί να αραιώσει τα σχολικά τμήματα τα μεγέθυνε.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που αρνείται να αλλάξει το παράλογο πρωτόκολλο 50+1%, που αποτελεί εγγύηση για την ακραία διασπορά στο σύνολο της κοινότητας.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που θεωρεί επιτυχία πως την πρώτη εβδομάδα στα σχολεία της χώρας μας έχουν καταγραφεί πάνω από 31.000 κρούσματα σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που θεωρεί λίγους τους 56 εκπαιδευτικούς και 193 μαθητές/τριες με covid – 19 στα νηπιαγωγεία και δημοτικά του ν. Καρδίτσας, την πρώτη βδομάδα επαναλειτουργίας.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που θεωρεί κανονική την λειτουργία των σχολείων που η προσέλευση των μαθητών σ’ αυτά είναι 40%.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που δεν προβλέπει άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς των μαθητών που θα βρεθούν θετικοί, στέλνοντάς τους επί της ουσίας να διασπείρουν τον ιό στους χώρους εργασίας τους.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που πανηγυρίζει για τον πολύ μεγάλο αριθμό μολύνσεων το οποίο μας επιτρέπει να ισχυριστούμε ότι υπάρχουν σχεδιασμοί που αφήνουν ίχνη πολιτικών επιλογών «ανοσίας της αγέλης».

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που στην κορύφωση αυτής της κρίσης άνοιξε τα σχολεία, καθώς, μετά το Βατερλό της τηλεκπαίδευσης CISCO, ανακάλυψε όψιμα τη στρατηγική σημασία που έχει η «ζώσα παιδαγωγική συνάντηση».

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και του υπουργείου Παιδείας που βρίσκεται σε αδιέξοδο, μετά την de facto «αποβολή» της εταιρίας Cisco από την τηλεκπαίδευση, εξαιτίας της καταδικαστικής για το υπουργείο Παιδείας και τη Cisco, απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και του υπουργείο Παιδείας, που αδυνατεί πλέον να παράσχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στην περίπτωση που οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας την καταστήσουν αναπόφευκτη.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και του υπουργείο Παιδείας που χρησιμοποιεί, με φανατική προσήλωση την επικίνδυνη και αυθαίρετη ρύθμιση «50%+1» νοσούντων μαθητών προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα, όχι για λόγους υγειονομικούς, αλλά για να μην διακόπτει ποτέ κανένα τμήμα τη λειτουργία του και να μην αναδεικνύεται η ανάγκη τηλεκπαίδευσης.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που πήρε την πολιτική απόφαση για το «50%+1» που ουδέποτε εισηγήθηκε η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που αποφάσισε για την σχολική κοινότητα να μην υποβάλλονται σε δωρεάν συνταγογραφούμενα μοριακά τεστ και rapid test, πριμοδοτώντας το πλιάτσικο των διαγνωστικών κέντρων με το γελοίο πλαφόν των 47 ευρώ.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που συμβάλει στη συνέχιση της αβεβαιότητας και της αγωνίας να ζούμε μέσα στον φόβο για την υγεία μας και να θρηνούμε απώλειες.

Είναι η «γύμνια» της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και της κα. Κεραμέως, για τον χειρισμό της πανδημίας ΚΑΙ στα σχολεία μας.

Είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που πρέπει να ετοιμάσει βαλίτσες για τη μεγάλη φυγή.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Διαδικτυακή ημερίδα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διά Βίου Μάθηση: η συμβολή των πόλεων που μαθαίνουν”

Διαδικτυακή ημερίδα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διά Βίου Μάθηση: η συμβολή των πόλεων που μαθαίνουν”

Next Article
Κινητή μονάδα εμβολιασμών στην Αργιθέα

Κινητή μονάδα εμβολιασμών στην Αργιθέα αύριο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Related Posts