Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σπύρος Λάππας: Η ΝΔ εκτελεί τις Κοινότητες

Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα - ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Η ΝΔ εκτελεί τις Κοινότητες

«Τρία (3)είδη ανθρώπων μην ξεχάσεις ποτέ: Αυτούς που σε βοήθησαν στα δύσκολα, Αυτούς που σε άφησαν στα δύσκολα, και Αυτούς που σε έφεραν στα δύσκολα».

 Η κυβέρνηση σήμερα προχωρά στην ψήφιση του εκτρωματικού νομοσχεδίου για τη εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, στο οποίο το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα και η εξαφάνιση των Κοινοτήτων κατέχουν κορυφαία θέση. Γιατί άραγε επιμένει η ΝΔ σ’ αυτά τα δύο; Υπάρχουν σαφείς ερμηνευτικές προσεγγίσεις, όμως εκείνο που είναι βέβαιο και εκφράστηκε από τα χείλη των αρμόδιων υπουργών (Βορίδη, Πέτσα) είναι η αλλεργία που τρέφουν προς κάθε τι που σηματοδοτεί συλλογικότητα, συμμετοχικότητα, δημοκρατική αντίληψη και αντιπροσωπευτική ισονομία στον χώρο της Τοπικής Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης, έτσι που να καταντά ελάχιστα τοπική και καθόλου ανεξάρτητη. H NΔ στα εργαστήρια νοσηρών εγκεφάλων παρασκεύασε εκλογικό σύστημα στο οποίο προβλέπεται να εκλέγεται δήμαρχος και περιφερειάρχης με 43% +1 από την πρώτη Κυριακή και να λαμβάνει πάνω από το 60% των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων αντίστοιχα δηλ. 3/5, στερώντας στους δημότες να επιλέξουν μεταξύ των δύο πρώτων σε σταυρούς την επόμενη Κυριακή ώστε να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία του 50% +1 (είναι αυτή ελάχιστη δημοκρατική ανοχή-παραχώρηση), μειώνει τον αριθμό των συμβούλων και ταυτόχρονα αυξάνει τον αριθμό των υποψηφίων (καλά, ποιος νοσηρός εγκέφαλος τα εφευρίσκει αυτά, να αυξάνεις τον αριθμό των υποψηφίων και να μειώνεις, κατά 2.000,  τον αριθμό των εκλεγομένων;). Εισάγει πλαφόν 3% για την εκλογή συμβούλου, όμως με την καθιέρωση του παραπάνω εκλογικού συστήματος είναι  άνευ σημασίας αυτή η ρύθμιση, διότι απαιτείται ποσοστό πάνω από 5% για να εκλεγεί σύμβουλος, δημοτικός ή περιφερειακός, οπότε γιατί θέτει ένα παντελώς αχρείαστο και αντιδημοκρατικό όριο; Άβυσσος η ψυχή του Νεοδημοκράτη!

 Το κυριότερο, η παράταξη του δημάρχου αποκτά με το έτσι θέλω την απόλυτη πλειοψηφία σε ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΗΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ακόμα και αν οι κάτοικοι της Κοινότητας ψήφισαν συντριπτικά υπέρ άλλου υποψηφίου (ακόμα και με ποσοστό 90%!!!!), ας πρόσεχε, ας πήγαινε με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου, τι παίζουμε; Εμείς φτιάχνουμε αποτελεσματικούς ΟΤΑ, όχι σαν τον Σύριζα που νομοθέτησε ξεχωριστή κάλπη για να μπορούν να ψηφίσουν ελεύθερα και δημοκρατικά όλοι κάτοικοι των Κοινοτήτων και να εκλέξουν τον εκλεκτό τους; Τόοοοοοση δημοκρατίιιιιαααααα!! Ξεχειλίζει από τα πατζάκια τους.

 Τι θέλετε οι κάτοικοι της τάδε Κοινότητας; Να επιλέγετε εσείς τον Πρόεδρο της Κοινότητας; Όχι κύριοι, αυτός θα είναι ο εκλεκτός του δημάρχου, ακόμα και αν ο υποψήφιος Πρόεδρος που δεν είναι με τον δήμαρχο έλαβε το 90% των ψήφων των κατοίκων της Κοινότητας αυτής!!! Είναι δυνατόν; με ρωτούσε κάποιος συντοπίτης μας, και του απάντησα ότι τέτοια «είναι δυνατόν» ζούμε συνεχώς και αδιαλείπτως από τον Ιούλιο του 2019, που η χώρα κυβερνάται από Νεοφιλελεύθερους με άκρατη δυσανεξία σε κάθε τι δημοκρατικό, συμμετοχικό και κυρίως ανεξάρτητο. Πρέπει όλα να είναι υπό ασφυκτικό έλεγχο, όχι από τα υπουργεία και τους υπουργούς, όχι από το κόμμα της ΝΔ, αλλά από μια δράκα ανθρώπων της γκρίζας εξουσίας του Μαξίμου. Και στο θέμα των Κοινοτήτων η ΝΔ θα πληρώσει το μάρμαρο όταν θα έρθει η ώρα για το ταμείο στο γκισέ της πολιτικής τράπεζας.

 Κανένας δεν πρέπει να λησμονεί  ότι μιλάμε για 6.135 Κοινότητες με 7.300.000 κατοίκους, και αυτήν την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού  λαού η κυβέρνηση της ΝΔ την περιφρονεί, την καθιστά αόρατη, την ώρα που με την ξεχωριστή κάλπη του 2019 (νόμος ΣΥΡΙΖΑ) δραστηριοποιήθηκαν χιλιάδες νέοι άνθρωποι και έδωσαν και χρώμα και ουσία στις Κοινότητές τους, λύνοντας άπειρα προβλήματα της καθημερινότητας μέσω του εθελοντισμού κυρίως. Και τι σαν λέει το Σύνταγμα, ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Τοπικής Αυτονομίας, το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης να ενισχύεται αδιαλείπτως η «τοπική δημοκρατία»,  τι και αν το σύνολο των περιφερειών της Ευρώπης από το 1950 μέχρι σήμερα εκλέγουν τους κοινοτάρχες, δημάρχους και περιφερειάρχες τους με την Απλή Αναλογική και με ξεχωριστή κάλπη, αλλά θα μου πείτε, σιγά: τι ξέρουν αυτοί οι κουτόφραγκοι, ξέρουμε καλύτερα εμείς, που φτιάξαμε ένα κράτος-τέρας, υδροκεφαλικό, πελατειακό και απόλυτα εχθρικό προς τους πολίτες του, που λιώνει στις μυλόπετρές του κάθε δημοκρατική και προοδευτική φωνή, που βλέπεις άσπρη μέρα μόνο αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη ή είσαι σφογκολάριος του κάθε κομματικού παρατρεχάμενου;

 Καημένη Τοπική Αυτοδιοίκηση, καημένη Ελλάδα, πόσες  άλλες ευκαιρίες θα έχεις για να γίνεις επιτέλους ένα σοβαρό δικαιοκρατούμενο κράτος, μία ευνομούμενη πολιτεία που θα σέβεται τον πολίτη για να τη σέβεται και αυτός;    Οι κύριοι υπουργοί, σκληροί και άτεγκτοι, δεν άκουσαν την κραυγή αγωνίας όλων των εκπροσώπων των Κοινοτήτων στη Βουλή (Επιτροπές) που κλήθηκαν ως φορείς, που μας καθήλωσαν όταν μας έλεγαν ότι για πρώτη φορά κινητοποιήθηκαν το 2019 με την ξεχωριστή κάλπη και ενδιαφέρθηκαν για τα πράγματα των Κοινοτήτων τους, μάλιστα εκλέγοντας σε ποσοστό 82% τους δικούς τους ανεξάρτητους (από κόμματα) υποψήφιους.

 Ακριβώς αυτό δεν θέλει η ΝΔ, τους ανεξάρτητους Προέδρους των Κοινοτήτων. Θα τους το επιτρέψουμε συντοπίτες όλων των Κοινοτήτων του Ν. Καρδίτσας; Πανδημοκρατική συστράτευση για τη σωτηρία των Κοινοτήτων, δηλαδή των χωριών και της υπαίθρου της χώρας, και όπως λέει ένας φιλόσοφος: «όταν δεν γυρνάει η σελίδα, σκίστε την να τελειώνουμε».




Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή για την μη αποκατάσταση των ζημιών του ΙΑΝΟΥ στην ορεινή Ανατολική Αργιθέα Καρδίτσας

Next Article
gataki niaou

Βόλος: Χειροπέδες και πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 88χρονο που σκότωσε και πέταξε γάτα στα σκουπίδια

Related Posts