Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σπύρος Λάππας: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπάτησε τους υποψήφιους Καρδιτσιώτες για τα ΑΕΙ

Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα - ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Σπύρος Λάππας: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπάτησε τους υποψήφιους Καρδιτσιώτες για τα ΑΕΙ

«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό»(Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος).

Πλησιάζει η εφιαλτική ημερομηνία της καταστροφικής επέλασης του ΙΑΝΟΥ στη Καρδίτσα, που κατέστρεψε τον αστικό ιστό, βύθισε στις λάσπες τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας Καρδιτσιωτών για κάτι καλύτερο στη φάση της εξόδου της χώρας από την μακρόχρονη οικονομική, κοινωνική και θεσμική κρίση.

Η πόλη και ο νομός της Καρδίτσας, οι άνθρωποί της που δεν είναι και «εκατομμυριούχοι» πίστεψαν και προσδοκούσαν ότι από μία τέτοια ολοκληρωτική καταστροφή(οι ευθύνες των αρμοδίων πολλές και ασφαλώς θα ερευνηθούν και θα καταλογιστούν την ώρα του πολιτικού ταμείου) θα αναδύονταν η ανάγκη η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη  να κάνει το αυτονόητο:  σε μία χρονιά που τα παιδιά των Καρδιτσιωτών,  που ήταν υποψήφιοι για τα ΑΕΙ, καλούνταν να συναγωνιστούν τους υποψήφιους των άλλων περιοχών με άνισους όρους, ανέμεναν  την πριμοδότηση. Και όλοι οι παράγοντες  της πόλης και του Νομού (Βουλευτές της ΝΔ, Δήμαρχοι, κομματικοί παράγοντες) με δηλώσεις, φωτογραφήσεις με την υπουργό παιδείας, δημοσιεύματα έστελναν μήνυμα στα παιδιά της Καρδίτσας ότι θα πριμοδοτηθούν.

Δεν υπάρχει η ελάχιστη αμφιβολία, ότι αν κάποια περιοχή χρειάζονταν μία τέτοια πριμοδότηση ήταν ο νομός  Καρδίτσας,  που υπέστη πρωτοφανή καταστροφή σε  όλα τα επίπεδα.  Υπήρξαν παιδιά που διάβαζαν έξω από τα χαλάσματα των σπιτιών τους, και σήμερα τα παιδιά αυτά, οι οικογένειές τους, η κοινωνία ολόκληρη (είναι και θέμα κοινωνικής ανάπτυξης η μόρφωση των παιδιών μας) αισθάνεται όχι απλά αδικημένη αλλά εξαπατημένη, αφού η Καρδίτσα δεν συμπεριλήφθηκε  στις περιοχές των οποίων οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ θα ελάμβαναν πριμοδότηση για να ισοσκελιστεί κατά κάποια έννοια η απουσία φυσιολογικών δομών και συνθηκών που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος, όταν μελετά φορτωμένος άγχος, κόπωση και αγωνία για το αποτέλεσμα των εξετάσεών του.  Συγκεκριμένα  οι υποψήφιοι μαθητές των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων του νομού μας και οι γονείς τους , περίμεναν με μεγάλη αγωνία την υπουργική απόφαση της κ. Κεραμέως, για το καθορισμό ειδικού ποσοστού εισαγωγής στα ΑΕΙ περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Και ενώ όλοι περίμεναν να κάνουν χρήση το «με δικές μου ,ενέργειες…», τελικά η υπουργός αποφάσισε ότι η περιοχή μας δεν έπαθε και καμιά σοβαρή καταστροφή, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον ΙΑΝΟ και το σεισμός του Μαρτίου στην περιοχή του Παλαμά, (παρά το ότι τέθηκε ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης), δεν ήταν  στην κορυφή της καταστροφικής πυραμίδας, τα πλημμυρισμένα σπίτια των μαθητών, οι επιχειρήσεις και περιουσίες των γονιών τους δεν  είχαν καμιά αξία για την κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε  να είναι αναγκαίο και δίκαιο  οι μαθητές του νομού μας να τύχουν  πριμοδότησης,  δηλαδή την κατ’ εξαίρεση εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πέραν του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν μία θέση στα ΑΕΙ της χώρας.

Αλλά ποιος στη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ήταν ποτέ πεινασμένος, χωρίς στέγη, χωρίς τροφή, χωρίς χρήματα για φροντιστήρια, χωρίς φως, χωρίς νερό, στερημένοι από τα πάντα; Μάλλον κανένας, και γι αυτό θεωρούν ότι η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ καταστροφή μίας σύγχρονης πόλης το 2020 δεν συνιστά λόγο ιδιαίτερης μεταχείρισης των ανθρώπων της, και φυσικά των υποψηφίων  παιδιών τους για τα ΑΕΙ. ΄Εδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο, και αυτό δυστυχώς το υφίστανται τα παιδιά των συμπολιτών μας, που άλλα άκουσαν, άλλα  πίστεψαν και άλλα τώρα βλέπουν. Λες και ο ΙΑΝΟΣ ήταν σε άλλη χώρα. Κλεισμένοι στα γραφεία τους δεν είδαν την απόγνωση, την απελπισία, τον πόνο, το μοιρολόϊ το κάμπου, όπως ο γράφων ανέφερε σε παλαιότερο άρθρο του. ΄Εκαναν και κάνουν πολιτική αυτή που γνωρίζουν εδώ και έναν αιώνα:  «Γέλασέ τον τον χωριάτη να τον έχεις πάντα εργάτη». 

Τα κοινά αιτήματα των δημάρχων προς την υπουργό, οι εκθέσεις του δ/ντη της ΔΔΕ, οι επισκέψεις στα υπουργεία, οι αναφορές, οι επίκαιρες ερωτήσεις των τοπικών βουλευτών της ΝΔ, η «θετική στάση», όπως ήθελαν να την παρουσιάσουν, του υπουργείου , οι  δηλώσεις στο κοινοβούλιο για το «εάν» και το «όταν»,  έπεσαν στο κενό.

Μήπως θεωρεί η κυβέρνηση ότι οι πλημμύρες δεν ήταν καταστροφικές για την περιοχή μας; Μήπως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις άνισων όρων για τα παιδιά της Καρδίτσας; Μήπως δεν έγιναν οι διαδικασίες από τους αρμόδιους φορείς;  Tώρα αντί υποσχέσεων  εισπράττουν  απαξίωση, αντί για ωραία λόγια βιώνουν  οργή, αντί για ελπίδα  πόνο, αντί για «ΘΑ» εξαπάτηση. Όπως ο κ. πρωθυπουργός  πολιτεύεται με το ψέμα και την εξαπάτηση, έτσι δυστυχώς  κάνουν και οι υπουργοί του. Όμως ας θυμόμαστε και την παροιμία: «Μάτια και φρύδια έβλεπα και πίστεψα ο καημένος, μα την καρδιά δεν έβλεπα και βγήκα γελασμένος».




Total
0
Shares
Previous Article
Δ. Τρικκαίων: Drone για φάρμακα και ποικίλες δράσεις στην Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 - Το πρόγραμμα

Δ. Τρικκαίων: Drone για φάρμακα και ποικίλες δράσεις στην Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 - Το πρόγραμμα

Next Article
Δήμος Μουζακίου - Δωρεάν rapid tests

Rapid tests: Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία σήμερα Πέμπτη 16/09/21

Related Posts