Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σπύρος Λάππας: Η ακρίβεια είναι εδώ και απειλεί την κοινωνία.

Σπύρος Λάππας

Η ακρίβεια είναι εδώ και απειλεί την κοινωνία.

Τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι αυξήσεις των τιμών στο ρεύμα, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη έχει φέρει τους πολίτες σε οικονομική εξαθλίωση. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός , από τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις, μετά βίας φθάνει να καλύψει τις βασικές ανάγκες σε τροφή και στέγη.  Το καθημερινό τραπέζι έχει πληγεί από τις αυξήσεις σε όλα τα είδη διατροφής. Η ελληνική  κοινωνία, η οποία σήκωσε στην πλάτη της δέκα χρόνια μνημόνια και δύο χρόνια μια οικονομική κρίση λόγω πανδημίας αναρωτιέται και ταυτόχρονα ανησυχεί ότι σιγά – σιγά γλιστράει προς τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την απόγνωση.

Την ώρα, που το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας σαρώνει τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους  αγρότες.

Την ώρα,  που οι ανατιμήσεις στην ενέργεια πιάνουν από το λαιμό εκατομμύρια έλληνες πολίτες.

Την ώρα, που η κυβέρνηση έχει «φάει» τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Την ώρα, που τα golden boyς της ΔΕΗ τρώνε με χρυσές κουτάλες.

Την ώρα, που χθες ψηφίστηκαν απολαβές από 4.630 – 8.134€ στα νέα ημέτερα golden boys του ΕΦΚΑ!!!!!

Την ώρα, που η κυβέρνηση απαξιώνει τον ΕΦΚΑ και δρομολογεί την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του.

Την ώρα, που μέσα σε 18 μήνες, εν μέσω πανδημίας, σπαταλήθηκαν 5 δις δημόσιο χρήμα, με απευθείας αναθέσεις σε κομματικούς φίλους και «κολλητούς».

Την ώρα, που το ΕΣΥ «βογκάει» ενώ προβλέφτηκε  περικοπή δαπανών υγείας ύψους 907 εκ. € για το 2022 συν άλλα 600 εκ. πέρυσι, ενώ ΟΛΕΣ οι Ευρωπαϊκές χώρες ενισχύουν την υγεία με αύξηση των προϋπολογισμών και του ανθρώπινου δυναμικού τους. Εδώ;;;;.

Την ώρα, που οι αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥ δίνονται με το σταγονόμετρο στις επιχειρήσεις της Καρδίτσας (αλήθεια πότε ο Δήμος Καρδίτσας και η Περιφέρεια  θα κάνουν  δημόσιο απολογισμό γι αυτό το τεράστιο ζήτημα που προκάλεσε ανείπωτες καταστροφές με κίνδυνο αφανισμού της πόλης μας;).

Την ώρα, που η αμόλυβδη άγγιξε το 1,89 στη Καρδίτσα, τα 2,00 στη Κρήτη, ενώ στην Κύπρο μόλις 1,35.

Την ώρα, που το μοριακό τεστ στοιχίζει 47 ευρώ έναντι 20 στη Κύπρο και έναντι δωρεάν σ’ άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Μητσοτάκης και το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι όλα βαίνουν καλώς στην ελληνική κοινωνία και ότι διανύουμε τα τελευταία μίλια,… βλέπουμε φως στο τούνελ, …Πάσχα στο χωριό, ποδηλατάδες στην Πεντέλη και άλλα ….όμορφα.

Και αντί να αυξήσει άμεσα τον κατώτατο μισθό σε 800 ευρώ, λέει ότι δεν είναι σωστό για τους  εργαζόμενους, την  ώρα που η Ισπανία και η Πορτογαλία κάνουν απανωτές αυξήσεις.

Αντί να μειώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα, απορρίπτει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για τη μείωσή τους.

Αντί να μειώσει την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, δρομολόγησε την ιδιωτικοποίησή της.

Αντί να αντιμετωπίσει έγκαιρα την ενεργειακή κρίση, όπως έταζε στη ΔΕΘ ότι θα  καλύψει το 80% των αυξήσεων στους λογαριασμούς σε όλους τους καταναλωτές δεν έχει προβεί σε κανένα έλεγχο της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ.

Αντί να αντιμετωπίσει άμεσα τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο  της  πανδημίας, γιατί έρχονται λουκέτα, με διαγραφές μέρους αυτών.

Αντί ο κ. Μητσοτάκης να δίνει συνεντεύξεις και διαγγέλματα ας καταλάβει ότι το αδιέξοδο με την έκρηξη της ακρίβειας και της πανδημίας έχει την υπογραφή του.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του επικαλείται δημοσιονομικά κόστη για την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, σε αντίθεση με τις αλόγιστες δαπάνες στην εξοπλιστική κούρσα.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του δεν έχει καμία δικαιολογία να μη μειώσει τον φόρο στο πετρέλαιο και στα καύσιμα κίνησης και να μην αυξήσει τώρα τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του δεν έχει καμία δικαιολογία. Γιατί, έχει την οικονομική δυνατότητα λόγω της οικονομικής κατάστασης που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ  παρέλαβε άδεια ταμεία, κατόρθωσε και βγάλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος και άφησε 37 δις. Τώρα φέρνει την κοινωνία και τους πολίτες στα όριά τους.

Και όλα αυτά όταν ο πληθωρισμός αγγίζει ρεκόρ 25ετίας(6,2%), ενώ  η κυβέρνηση και οι υπουργοί της  τον διαχειρίζονται με ακατάσχετη επικοινωνιακή  φλυαρία επιτυγχάνοντας «πληθωρισμό ανόητης προπαγάνδας 100%».

Όμως όταν φθάνεις κάποιον στα όριά του, τότε θα αντιληφθείς ότι δεν υπάρχουν όρια.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ε. ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.




Total
0
Shares
Previous Article
paidis eek Larisas

Θανάσης Παιδής και ΣΟΕΔ στηρίζουν έμπρακτα το ΕΕΕΕΚ Λάρισας

Next Article
Ψήφισμα συμπαράστασης του ΔΣ Δήμου Μουζακίου στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους

Ψήφισμα συμπαράστασης του ΔΣ Δήμου Μουζακίου στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…