Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σπύρος Λάππας: Γιατί λέμε ΟΧΙ

Για την αξιοπρέπεια της χώρας μας, για την υπεράσπιση της κοινωνίας.

Λέμε ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα τηλεσίγραφα.
Λέμε ΟΧΙ στη καταστροφή και την αδιέξοδη λιτότητα.
Λέμε ΟΧΙ σε αυτούς που θέλουν τη δημοκρατία στο περιθώριο.

Spiros-LappasΣτις 5 Ιουλίου, ο λαός μας καλείται να πάρει μια απόφαση ιστορικής σημασίας, μια απόφαση καθοριστική για το τόπο μας, τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας. Στις 5 Ιουλίου καλούμαστε με απόλυτο δημοκρατικό τρόπο, να πούμε «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» στην πρόταση που επιχειρούν να επιβάλουν στην Ελλάδα οι δανειστές της.

Πρόκειται για ένα ασφυκτικό πρόγραμμα που επιβαρύνει μονομερώς του φτωχότερους και τους πιο αδύναμους, φορολογεί εξοντωτικά τη μεσαία τάξη, μειώνει δραματικά τις συντάξεις και των μισθών, ωθεί ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας στην αδυναμία και την ανασφάλεια. Και όλα αυτά μετά από πέντε χρόνια μιας καταστροφικής πολιτικής, που έχει διογκώσει την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα, έχει οδηγήσει χιλιάδες καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις στο λουκέτο, έχει μετατρέψει την εργασία σε επιβίωση χωρίς δικαιώματα, έχει καταστήσει μοναδική επιλογή της νέας γενιάς τη μετανάστευση. Και ακόμα, η πρόταση των δανειστών αποφεύγει να θίξει το τεράστιο πρόβλημα του χρέους, που η πολιτική των μνημονίων εκτίναξε από το 130% στο 170%, καταστρέφοντας ταυτόχρονα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και χιλιάδες μικροομολογιούχους.

Είναι προφανές ότι η πρόταση αυτή, που επιδόθηκε στην Ελλάδα σαν τελεσίγραφο, διαιωνίζει και υπονομεύει οποιαδήποτε δυνατότητα κοινωνικής ανακούφισης ή, ακόμα περισσότερο, οικονομικής ανάκαμψης για τη χώρα μας. Όσο δεν σπάει ο φαύλος κύκλος χρέος- λιτότητα- περισσότερο χρέος, δεν μπορεί να υπάρξει ελπίδα για την κοινωνία και την οικονομία. Για αυτό. Στην πρόταση των δανειστών πρέπει με την ψήφο να απαντήσουμε ένα μεγάλο, ξεκάθαρο και υπερήφανο «ΟΧΙ».

Ωστόσο, στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δεν καλούμαστε μόνο να απορρίψουμε ένα άδικο και καταστροφικό δημοσιονομικό πρόγραμμα. Καλούμαστε εξίσου να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ, στην επιδίωξη των δανειστών να εξουδετερώσουν και να καταργήσουν τη δημοκρατία στη χώρα μας. Στις 25 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση έλαβε τη ξεκάθαρη εντολή να δώσει τέλος στη λιτότητα των μνημονίων, διατηρώντας τη χώρα στην ευρωζώνη. Πέντε μήνες τώρα, η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε δυνατότητα προσπάθειας για να υπηρετήσει την εντολή αυτή. Επιδίωξη μια καθαρή διαπραγμάτευση, κάνοντας ακόμα και επώδυνες υποχωρήσεις από το πρόγραμμα της, προκειμένου να καταλήξει σε μια έντιμη και βιώσιμη συμφωνία. Η άλλη πλευρά όμως επέδειξε απροκάλυπτη αδιαλλαξία, υπαναχωρώντας διαρκώς και απαιτώντας ολοένα και σκληρότερα μέτρα λιτότητας. Στη διάρκεια των πέντε αυτών μηνών, ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι πείστηκαν ότι το ουσιαστικό πρόβλημα ανάμεσα στις δυο πλευρές δεν ήταν οι όποιες διαφορές στα δημοσιονομικά, αλλά η πολιτική επιδίωξη να ταπεινωθεί ή (και) να ανατραπεί η πρόσφατα εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση. Να ακυρωθεί δηλ. στη πράξη η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου για απεγκλωβισμό από την καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας και να αμφισβητηθεί κάθε δικαίωμα του ελληνικού λαού να ορίζει τις τύχες του. Γι’ αυτό η ψήφος στις 5 Ιουλίου θα πρέπει να είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ στην κατάλυση της δημοκρατίας.

Δεν μας φοβίζουν οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία, το οργανωμένο ψέμα, το κλείσιμο των τραπεζών. Ξέρουμε καλά από την ιστορία μας ότι τίποτα δεν κατακτήθηκε εύκολα και χωρίς κόπο. Δεν πρόκειται να μας φοβίσουν για να συνθηκολογήσουμε. Παραμένουμε ψύχραιμοι και αποφασισμένοι. Λέμε δυνατά το μεγάλο μας ΟΧΙ.

Η ψήφος της ερχόμενης Κυριακής, είναι μια ψήφος για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Πρέπει να πούμε ΟΧΙ υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας σε αυτούς που θέλουν την Ελλάδα ταπεινωμένη και υποτελή, χωρίς δυνατότητα να παίρνει η ίδια αποφάσεις που την αφορούν. Πρέπει να πούμε ένα αποφασιστικό και μεγαλόφωνο ΟΧΙ σε αυτούς που θέλουν μια Ευρώπη εχθρική στη δημοκρατία, υποταγμένη στη διαρκή λιτότητα και τα δεσποτικά τους τελεσίγραφα.

Σας καλούμε σήμερα Παρασκευή στη Κεντρική Πλατεία στις 8:οομ.μ στη συγκέντρωση του ΟΧΙ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
2-7-2015
Total
0
Shares
Previous Article

Συγκινητική η προσέλευση του κόσμου στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Αναργύρων στην Κρανιά

Next Article

Επιτροπή Πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη»: Την Παρασκευή στην Πλατεία Δικαστηρίων δηλώνουμε «ΝΑΙ»!!!!