Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ε. ΛΑΠΠΑΣ: Καλωσόρισες Αλέξη! Για τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Ο Σπύρος Λάππας τίμησε το κοινοβούλιο, το κόμμα, τον νομό

ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ε. ΛΑΠΠΑΣ: Καλωσόρισες Αλέξη! Για τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ

 «Το πρώτο προαπαιτούμενο του  (ανθρώπινου)Πολιτισμού είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» (Σ. Φρόϋντ).

Αλέξη η δημοκρατική Καρδίτσα σε καλωσορίζει,  με αγωνία για το παρόν  και προσμονή για κάτι καλύτερο για τις ζωές των πολιτών της αύριο, όταν ως πρωθυπουργός  θα κυβερνήσεις τη χώρα.

Περιμένει να ακούσει από σένα Αλέξη μόνο αλήθειες, την ώρα που το σύστημα και καθεστώς Μητσοτάκη καθημερινά του λέει ότι «όλα βαίνουν καλώς», ενώ οι ζωές τους «βγαίνουν στο σφυρί μαζί με τις κατοικίες τους».

Περιμένει  δεσμεύσεις για μέτρα και αποφάσεις που θα αλλάζουν τη μοίρα των μεσαίων και φτωχών στρωμάτων που σήμερα ισοπεδώνονται από τον Αργμαγεδώνα της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, σήμερα  που όταν αποφασίζει να πάει σε σούπερ-μάρκετ λαμβάνει πριν και κανένα ηρεμιστικό.

Περιμένει να ακούσει το όραμα και τους στόχους της προοδευτικής κυβέρνησης, που θα διαδεχθεί το πιο σκοτεινό  πολιτικό καθεστώς της μεταπολίτευσης, για τη διαφάνεια, την ισότητα, την αλληλεγγύη, την ελευθερία του Τύπου (108η θέση η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, ακόμα και κάτω από υποσαχάριες χώρες!!!), τη δημοκρατία, που πλήττονται στην καρδιά από τις πρακτικές και αποφάσεις της κυβέρνησης και του καθεστώτος Μητσοτάκη. Και είναι παγκοίνως γνωστό στην οικουμένη ότι οικονομική ευημερία και ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Περιμένει ο λαός της Καρδίτσας δεσμεύσεις για ουσιαστική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας των Ανεξάρτητων Αρχών, που λειτουργούν με βάση διατάξεις του Συντάγματος, που σήμερα κουρελιάζεται από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και της αυλής του, ενώ η χώρα κατεξευτελίζεται καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (μόλις χθες) συζητά για την  κατάντια της χώρας και του κράτους δικαίου της, με αποκλειστική ευθύνη του ιδίου του κ. Μητσοτάκη και του καθεστώτος του.

Περιμένει να ακούσει πρόγραμμα για την καλυτέρευση της ζωής των αγροτών μας, που αποτελούν τη ζωοποιό πηγή της αγοράς της πόλης και του νομού, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι σήμερα Αλέξη επισκέπτεσαι μία κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή και νομό. Εδώ κτυπά η καρδιά της ελληνικής αγροτιάς, η οποία μετά και λόγω του ΙΑΝΟΥ πενθεί και για καιρό το μόνο που ακούγονταν στην ύπαιθρο ήταν «το ατέλειωτο μοιρολόϊ του κάμπου».

Περιμένει δέσμευση για να καθαριστεί άμεσα και ταχύτατα η κόπρος του Αυγεία στο ζήτημα των υποκλοπών, που τραυματίζει θανάσιμα τη νομιμότητα και τη δημοκρατία, για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση (ακόμα και οι Καραμανλής και Σαμαράς κατήγγειλαν το φαινόμενο), και την επαναφορά της νομιμότητας για να διακοπεί η διαδρομή προς την συνταγματική εκτροπή, από ανθρώπους επικίνδυνους, αμοραλιστές και αδιάφορους για τη δημοκρατική νομιμότητα και την ευρωπαϊκή και παγκόσμια εικόνα της χώρας, που ευτελισμένη κατρακυλά στις τελευταίες θέσεις και της Ευρώπης και του Κόσμου των δεικτών Κράτους  Δικαίου.

Περιμένει δεσμεύσεις για την απαγόρευση πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας της πολιτών, που μία ολόκληρη ζωή αγωνίστηκε με στερήσεις και αγώνα να την αποκτήσουν, και το ζήτημα αυτό είναι κυρίαρχο πλέον στον δημόσιο λόγο, προβληματίζει, φοβίζει, αλλά και εξοργίζει τους ιδιοκτήτες, που το όνειρό τους ήταν να «βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους», για τους  ίδιους και τα παιδιά τους. Ακούμε το νούμερο και μένουμε ενεοί: 700.000 κατοικίες και ακίνητα μπορούν εν δυνάμει να βγουν στο σφυρί, κάτι που μόνο ως ενδεχόμενο και χωρίς νομοθετική προστασία συνιστά Κ Ο Λ Α Σ Η !!!

Περιμένει ο λαός της Καρδίτσας να ακούσει κάτι και για τη Δικαιοσύνη, αυτή που είναι τυφλή και που πρέπει να δικάζει χωρίς διακρίσεις, να δοθεί χώρος και δυνατότητες στους δικαστές που χωρίς πολιτική πίεση και κυβερνητικούς εναγκαλισμούς, ελεύθεροι και ανεξάρτητοι να δικάζουν πατάσσοντας το έγκλημα που θεριεύει σήμερα και δολοφονούνται πολίτες έξω από την πόρτα του σπιτιού τους, να κάνουν αυτό που έλεγε ο αείμνηστος δικαστής και πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρ. Σαρτζετάκης: «…Αυτὸ τὸ θάρρος το  ηθικό, το δύσκολο και πολύτιμο, είναι για τον λειτουργό της Δικαιοσύνης η αρετή  sine qua non. Με αυτήν οπλισμένος καλείται κάποιος φορές να πατήσει «επάνω όφεων

Περιμένει να ακούσει κάτι για όσα ανατριχιαστικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας για όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία εκ του νόμου έχει υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες από το έγκλημα και να διώκει τους κακοποιούς, και όχι να τους προστατεύει και να τους συγκαλύπτει (π.χ. Greek Mafia). Η Αλλαγή Αλέξη πρέπει να ξεκινήσει από τη Δικαιοσύνη, τις Αρχές Ασφαλείας και την Νεότητα, που είναι η ατμομηχανή της κοινωνίας. Εκεί πρέπει να αναδειχθεί ο σεβασμός της ανθρώπινης, εκεί πρέπει να είναι κατοχυρωμένη η φυσική και νομική ισότητα των πολιτών, εκεί θα καταυγαστεί η αξιοπιστία στη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, που καταρρέει από το καθεστώς του κ. Μητσοτάκη. Για τον οποίο (και για τους «κολλητούς» του) μία συντοπίτισσά μας είπε όταν είδε στην tv αστυνομικούς να δέρνουν το γιό της που σπουδάζει στο ΑΠΘ: «κ. Μητσοτάκη, τρία πράγματα δεν ξεχνάμε εμείς οι γυναίκες: την κολόνια σας, τα λόγια σας και τις πράξεις σας». Κα ο νοών νοείτω.

Καλωσόρισες πρόεδρε Αλέξη.
Total
0
Shares
Previous Article
dimotiko gimnastirio Larisas

Δ. Λαρισαίων: Η αθλητική δράση επέστρεψε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ηρώων Πολυτεχνείου

Next Article
Κουβέρτες και παπούτσια στις φυλακές παρέδωσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων

Κουβέρτες και παπούτσια στις φυλακές παρέδωσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων

Related Posts

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά
Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά ζήτησε με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός

ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής έχει επηρεάσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Πορτή και Κανάλια του Δήμου Μουζακίου
Διαβάστε περισσότερα

Διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Κυριακή 21/4 σε όλο το Δήμο Μουζακίου – Σε όλη τη δυτική και ανατολική Αργιθέα και σε περιοχές της Καρδίτσας

Διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Κυριακή 21/4 σε όλο το Δήμο Μουζακίου και σε όλη τη δυτική και ανατολική Αργιθέα από 06:00 έως 08:00