Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΣΠΟΡΤ – Πρωτομαγιά στην Καράβα

sport karava

ΣΠΟΡΤ – Πρωτομαγιά στην Καράβα

Ο άστατος καιρός της άνοιξης ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή μας στο Χατζή. Η συννεφιά που ακουμπούσε τις κορυφές μας οδήγησε στην κοντινότερη Καράβα. Η Καράβα υψώνεται στα  2184 μ. και είναι η υψηλότερη των Αγράφων, ορατή από την πόλη των Τρικάλων πίσω από τον όγκο του Τυμπάνου που ξεχωρίζει από τις εγκατεστημένες κεραίες στην κορυφή του.

Η κύρια προσέγγιση της Καράβας γίνεται από το διάσελο του Αγ. Νικολάου, το ψηλότερο σημείο της διαδρομής για τα χωριά της Ανατολικής Αργιθέας. Το Βλάσι, το Δροσάτο (Μεζίλον), το Πετροχώρι (Σπιρέλον) και τα Κουμπουριανά είναι τα χωριά της Ανατολικής Αργιθέας που είναι γαντζωμένα στις νοτιοανατολικές πλαγιές της. Βέβαια, υπάρχει και η λιγότερη γνωστή πρόσβαση από το διάσελο Αέρας πίσω από τον Τύμπανο όπου περνάει ο δρόμος για την Δυτική Αργιθέα. Στα δυτικά, φωλιασμένα στις απότομες πλαγίες τις είναι το Μεσοβούνι, η Καρυά (Τρίζολον) και τα Ρόγκια.

Τα νερά από τις ανατολικές πλαγιές ορμούν στο ρέμα Πλατανιάς και από τις δυτικές στο Λιασκοβίτικο.  Το ρέμα Πλατανιάς συναντά το Λιασκοβίτικο βόρεια του χωριού Πετρωτού (Λιάσκοβο) το οποίο με την σειρά του θα σμίξει με τον Αχελώο στην Συκιά, τον τόπο κατασκευής του φράγματος εκτροπής του Αχελώου. Τα ρέματα δεν μπορούν να αλλάξουν όνομα και μας θυμίζουν την ιστορική ροή από τους Σλάβους που ήρθαν σ’ αυτά τα κατσάβραχα τον 6ο και 7ο αιώνα στους σημερινούς Έλληνες.

Η άνοιξη στον διάσελο του Αγ. Νικολάου δεν έχει έρθει και το σχέδιο «να πιάσουμε τον Μάη» γκρεμοτσακίζεται. Το άλλο σχέδιο, να ανέβουμε στην Καράβα θα πραγματοποιηθεί παρά το σύννεφο που ακουμπά ήδη τα κεφάλια των ψηλότερων, άλλωστε η λέξη υποχώρηση είναι άγνωστη για τον ΣΠΟΡΤ. Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς, που θα πάει, θα ανοίξει κάποιος διάδρομος μέσα στα σύννεφα να αγναντέψουμε τις γύρω κορυφές.

Διασχίζουμε το δάσος με τις οξιές και όταν πλησιάζουμε το Κλουκουτσάρι για να πάρουμε το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή, είμαστε όλοι τυλιγμένοι στην ομίχλη. Ορατότητα το πολύ δέκα μέτρα αλλά εμπιστοσύνη απεριόριστη στον οδηγό μας, τον ακολουθούμε όπως το κοπάδι το κριάρι. Όσο ανεβαίνουμε κατανοούμε ότι ο χειμώνας διαφεντεύει ακόμα τις κορυφές. Αλλοίμονο στους νέους φίλους που ήρθαν χωρίς γάντια, τους διασώζουν τα δεύτερα γάντια που είναι ξεχασμένα στα σακίδια των παλαιών.

Με γρήγορο ρυθμό φθάνουμε στην μισοπαγωμένη λίμνη κάτω από την κορυφή και από εκεί στην κορυφή. Μια ομάδα νέων από την Αθήνα κατεβαίνει, άνοιξε καθόλου ο καιρός στην κορυφή παλληκάρια; Μπα δεν είδαμε τίποτα πέρα από τον διπλανό μας. Τους βρήκαμε στην επιστροφή και τους πήραμε μαζί μας. Υπολογίζουμε ότι πάνω από ώρα περιστρέφονταν γύρω από τον εαυτόν τους, ήταν τυχεροί που δεν βρέθηκαν στο Βλάσι ή την Καρυά.

Η ομίχλη δεν μας εμπόδισε να εντοπίσουμε τους κρόκους που ανυπόμονοι για την άνοιξη προβάλουν μέσα από τις χιονούρες. Έτσι οι ρομαντικοί με τον Μάη πιασμένο με κρόκους θα εξασφαλίσουν την οικιακή γαλήνη έως την επόμενη απόδραση σε μέρα γιορτινή.


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας -Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.




Total
0
Shares
Previous Article
Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΗ

Νέο έργο 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Next Article
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΓΟΥΛΑΣ

Ετήσιο μνημόσυνο Χρήστου Χατζηγούλα

Related Posts