Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΣΠΟΡΤ: Χειμερινή ανάβαση στο χαλικόβουνο

sport xalikovouno

ΣΠΟΡΤ: Χειμερινή ανάβαση στο χαλικόβουνο

Το ξημέρωμα είναι ένα θαύμα. Το ότι πατάς γερά στα πόδια σου είναι ένα θαύμα.

Τα λιβάδια που δακρύζουν στα πόδια των λευκοφορεμένων κορυφών, ο άνεμος που σέρνει τις ομίχλες. Οι φίλοι και οι συνοδοιπόροι σου είναι ένα θαύμα. Με τα πολύχρωμα τα ρούχα και το φωτοστέφανο της Κυριακής γύρω από τα σκουφιά τους.

Η δόξα του χειμώνα στο άσπρο και το γαλάζιο.

Κάτω από τις πευκοβελόνες λαγοκοιμάται η άνοιξη, στο χιόνι σεργιανάει ο λύκος και η αρκούδα. Μοναχικά πατήματα διασταυρώνονται με άλλα.

Όσο ανεβαίνουμε λιγοστεύει το πράσινο, το καφετί, και περισσεύει το λευκό. Πολύ το χιόνι, αλλού πατάμε σταθερά και αλλού βουλιάζουμε ως το γόνα. Είμαστε ακόμα μακριά, πολύ μακριά από την κορυφή. Δεξιά μας άλλη κορυφή υψώνεται μέχρι τα δυο χιλιάδες μέτρα και παραδίπλα άλλη, και άλλη πίσω μακριά στα σύννεφα.

Πίσω μας ο μαΐστρος όλο και δυναμώνει, στις πλάτες του κουβαλάει την ομίχλη που καταπίνει βουνά και δάση.

Όσο μεγαλύτερη η ομάδα, τόσο λιγότερη η ανασφάλεια που είναι φυσική στις δύσκολες συνθήκες. Ο ένας μετά τον άλλο σε γραμμή να ανοίγονται πατήματα, να προχωρά η ανθρώπινη αλυσίδα διαρκώς ανηφορίζοντας.

Όλη η κορυφογραμμή είναι ένα πλάτωμα πάνω από τεράστιους γκρεμούς. Λευκές κορνίζες κρέμονται στις άκρες της, ισορροπούν για λίγο και έπειτα κόβονται, γκρεμίζονται στα βάραθρα φτιάχνοντας χιονοστιβάδες.

Από τη μύτη της κορφής βλέπεις τα ίχνη που άφησε η ομάδα στο χιόνι. Μια γραμμή που σβήνει η ομίχλη. Μαζί με τους γκρεμούς, τους ήχους και τα χρώματα. Η ομίχλη που καταλύει τον χρόνο.

Αμυδρές σκιές οι ανθρώπινες παρουσίες, από κοντά ακολουθείς ξορκίζοντας τους φόβους σου. Μέχρι να βγεις από τη γκρίζα θάλασσα και να μερέψει ο νους σου. Να δεις ξανά τα χρώματα, τα σχήματα, τα πρωινά πατήματά σου.

Πόση ομορφιά χωράει σε μια Κυριακή;


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή 27/2 θα πεζοπορήσουμε στα Μετέωρα, από το Μουργκάνι μέχρι τον Άγιο Δημήτριο. Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας -Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.




Total
0
Shares
Previous Article
pirosvestiki oxima

Ενημερωτική επιστολή επιβολής προστίμων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας

Next Article
agrotis

Αγροτικό πετρέλαιο: Επιστροφή ΕΦΚ σε όλους τους αγρότες για το 2022

Related Posts