Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΣΠΟΡΤ: Από το Μουργάνι στον Άγιο Δημήτριο

Mourgani sport

ΣΠΟΡΤ: Από το Μουργάνι στον Άγιο Δημήτριο

Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων. Πάλι πέρα από τα γνωστά βράχια γύρω από την Καλαμπάκα και το Καστράκι.

Κάθε φορά που βαδίζουμε στην περιοχή αυτή, εύλογα αναρωτιόμαστε, γιατί δεν αποτελεί πόλο έλξης του εναλλακτικού τουρισμού.

Έχουμε καταλάβει ότι είναι μια από τις ομορφότερες και πιο ενδιαφέρουσες από κάθε άποψη περιοχής της όμορφης χώρας μας, ή πρέπει να έρθουν οι ξένοι να μας το πουν; Και όταν μας το λένε εμείς τι κάνουμε; Συνεχίζουμε να τους προσφέρουμε σουβλάκι, τσίπουρο και αγιογραφίες. Και τώρα που οι Ρώσοι δεν πρόκειται να έρθουν τι γίνεται; Κλειστές ταβέρνες και ξενοδοχεία, μαύρη απελπισία.

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν από την περιφέρεια σκέψεις ανάδειξης  της περιοχής σε γεώτοπο διεθνούς σημασίας. Μένει να δούμε στην πράξη τι θα γίνει, και κατά πόσο θα κληθούν να συμμετέχουν φορείς και ορειβατικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Μια διάσχιση από το Μουργκάνι ως τον Άγιο Δημήτριο ήταν στο πρόγραμμα της περασμένης Κυριακής. Ξεκινώντας λίγο  πιο πάνω από την ταβέρνα «Μαγκλάρας» αρχίσαμε να ανηφορίζουμε αρκετά απότομα σε αραιό δάσος βελανιδιάς στο γνωστό και από άλλες παλιότερες πορείες μας μονοπάτι.

Κάποιες στάσεις σε ξέφωτα και πλατώματα μας έδωσαν την ευκαιρία να χαρούμε τη θέα των κατάφορτων με χιόνια κορυφών του Κόζιακα, της Νεράιδας, της Τριγγίας και της Μοράβας. Και γεγονός που δεν περιμέναμε, ο χειμώνας πέρασε πρόσφατα από εδώ αφήνοντας τα λευκά του ίχνη. Ιδιαίτερα στα πυκνά τμήματα του δάσους, το χιόνι ήταν αρκετό, όχι τόσο βέβαια ώστε να μας δυσκολέψει.

Στο τέλος της ράχης κατηφορίσαμε απότομα σε επίπεδη πλαγιά και από εκεί κατευθυνθήκαμε προς τον μεγάλο χαρακτηριστικό βράχο που δεσπόζει πάνω από το χωριό. Κατεβήκαμε στο ρέμα και από εκεί βαδίζοντας στη ρίζα του βράχου συναντήσαμε τον χωματόδρομο που μας οδήγησε στην είσοδο του χωριού μετά από πορεία 7,5 χλμ που διήρκεσε 3 ώρες.

Ο Άγιος Δημήτριος είναι ένας ημιορεινός οικισμός στο βόρειο τμήμα του νομού Τρικάλων, στους δυτικούς πρόποδες των Αντιχασίων. Βρίσκεται κοντά στην ανατολική όχθη του ποταμού Μύκανη σε υψόμετρο 350 μ. Απέχει 38 χλμ. περίπου ΒΔ. των Τρικάλων. Μέχρι το 1974 ο οικισμός ονομαζόταν Τσιούγκουρο (Τσούγκουρο).


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή 20/3 θα ανεβούμε στην κορυφή Μαμαλή των Χασίων, ξεκινώντας από τον Λογγά. Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας -Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.




Total
0
Shares
Previous Article
Rapid tests: Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού

Rapid tests: Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού στη Θεσσαλία αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου

Next Article
Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου

Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου: Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής η κυβέρνηση της Ν.Δ. απαξιώνει τις δομές Υγείας της Καρδίτσας και αφήνει υγειονομικούς και πολίτες απροστάτευτους.