Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σπ. Ταλιαδούρος: Ανάγκη για μια καινούρια αρχή

Ευτυχώς ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της συμφωνίας με τους εταίρους

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ – ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Taliadouros-new-mouzakinewsΕυτυχώς ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της συμφωνίας με τους εταίρους που θα οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων για το τελικό κείμενο. Η Ελλάδα πήρε μία ανάσα, ώστε με αγώνα, προσπάθεια και υπεύθυνες θέσεις να βρει το βηματισμό της στην Ευρώπη. Δυστυχώς όμως, χάσαμε έξι μήνες κρίσιμους για την πορεία της χώρας. Επικράτησε ο λαϊκισμός και το κομματικό συμφέρον. Οδηγηθήκαμε τον Ιανουάριο σε πρόωρες εκλογές με αφορμή τη μη ψήφιση του Προέδρου Δημοκρατίας, διακόπτοντας την ανοδική πορεία της οικονομίας της χώρας, που μετά από πέντε χρόνια ύφεσης είχε δειλά ξεκινήσει με ανάπτυξη 1,8 %. Οδηγηθήκαμε σε μεταρρυθμιστική απραξία. Κλονίστηκε κάθε οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας. Κλείσανε οι τράπεζες. Νέκρωσε η αγορά. Σταμάτησαν οι εργασίες στα μεγάλα οδικά έργα (π.χ. Ε-65). Οδηγούνται σε πτώχευση επιχειρήσεις κι έχουμε περαιτέρω αύξηση απολύσεων. Παράλληλα απωλέσαμε την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων μας.

Οδηγηθήκαμε σε ένα δημοψήφισμα-μαριονέτα με κυρίαρχα στοιχεία τον διχασμό, τα παχιά λόγια λαϊκισμού και μονομερή διακοπή των συνομιλιών με τους εταίρους μας. Αποτέλεσμα αυτών είναι να οδηγούμαστε σήμερα σε μία άλλη αναγκαία συμφωνία με ένα βαρύ πακέτο, με μέτρα σκληρά στη φορολογία και στο ασφαλιστικό, ύψους που υπερβαίνει τα 15 δις ευρώ, αντί του 1,5 δις ευρώ μέτρων που θα λαμβάναμε σύμφωνα με το e-mail Χαρδούβελη. Πριν από το δημοψήφισμα μιλούσαμε για ανάγκη νέου προγράμματος ύψους 40 δις ευρώ. Μετά το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών μιλάμε για πρόγραμμα ύψους άνω των 80 δις ευρώ. Αυξήθηκαν δηλαδή μέσα σε λίγο χρόνο οι ανάγκες της οικονομίας πάνω από 40 δις ευρώ.

Πρέπει συνεπώς η απραξία να σταματήσει τώρα. Ο πρωθυπουργός έχει τη στήριξη των κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου για να ολοκληρώσει τη συμφωνία σωτηρίας της χώρας. Έχουμε υποχρέωση να διασώσουμε όσα μπορούν να διασωθούν. Να μην τιναχθεί στον αέρα η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας που διαμορφώθηκε από το 1974 και ύστερα. Να μην οδηγηθούμε σε μία τραγωδία εθνικών διαστάσεων. Είναι άμεση ανάγκη για μία καινούργια αρχή. Να δώσουμε κοινό αγώνα για μία εποικοδομητική συζήτηση και οριστική συμφωνία με τους εταίρους μας.

Είναι άμεση ανάγκη να απομακρυνθούμε οριστικά από τον λαϊκισμό. Απαιτείται να δημιουργηθεί ένα πολιτικό περιβάλλον που θα στηρίζεται σε φερεγγυότητα, υπευθυνότητα και ρεαλισμό. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων και των αγορών. Παράλληλα και οι πολίτες πρέπει να απορρίπτουν τον λαϊκισμό, τα μεγάλα λόγια και τις επικίνδυνες ακροβασίες πολιτικών και κομμάτων. Έτσι ενισχύουμε την αξιοπιστία όλων μας και κυρίως της πατρίδας μας.

Μετά την καταστροφή που δημιούργησαν στην οικονομία μας οι τελευταίοι έξι μήνες, χρειαζόμαστε και ένα νέο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης. Να στηριχθούν οι επενδύσεις και ο ιδιωτικός τομέας, ώστε να προσελκυστούν επενδύσεις στην Ελλάδα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Να υπάρξει ένα σύγχρονο και ρεαλιστικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα αναδιαρθρώσουν τον δημόσιο τομέα και την οικονομία ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της. Να υπάρξει η ανασυγκρότηση ενός κράτους δικαίου, που σέβεται το νόμο, ασκεί κοινωνική πολιτική και να είναι ικανό να βελτιώσει τις λειτουργίες του στην οικονομία.

Αυτός είναι ο δρόμος που θα βοηθήσει την Ελλάδα να κερδίσει την εμπιστοσύνη, να βάλει τα θεμέλια για μία σύγχρονη αναπτυξιακή διαδικασία και συνολική αναδιοργάνωση της.

Η χώρα χρειάζεται ομοψυχία, μακριά από ιδεοληψίες και κομματισμούς και να ξεπεράσει σταδιακά την κρίση. Για να μπορέσει η χώρα μας να ξεφύγει από μνημόνια, πιστωτές, χρέος, ύφεση, ανεργία, την αβεβαιότητα ένας μόνο δρόμος υπάρχει: Η ανάπτυξη της οικονομίας. Έτσι μόνο δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, αυξάνονται τα έσοδα του κράτους, μειώνονται οι φόροι, βελτιώνονται οι οικονομικοί δείκτες. Η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και της επιχειρηματικότητας είναι η μόνη ασφαλής διέξοδος για να βγει η χώρα από το τέλμα. Σαράντα χρόνια μετά την μεταπολίτευση υπάρχει ανάγκη για μια καινούργια αρχή της χώρας.

Αθήνα, 13.7.2015
Σπυρίδων Ταλιαδούρος
τ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Τα δύσκολα τελείωσαν;

Next Article

Σύλληψη 27χρονου στην Καρδίτσα με ναρκωτικά