Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σπ. Λάππας: Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κ. Μητσοτάκη στην χωματερή της πολιτικής του!

Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα - ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Σπ. Λάππας: Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κ. Μητσοτάκη στην χωματερή της πολιτικής του!

«Η αυστηρότητα των νόμων εμποδίζει την εφαρμογή τους» Μοντεσκιέ.

Από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης στήριξε την αντιπολιτευτική του τακτική σε ένα κυρίως ζήτημα: στην Ασφάλεια που δεν υπήρξε και στην εγκληματικότητα που σάρωνε, δήθεν, τη χώρα με αποκλειστική ευθύνη της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, ενώ ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό του ιδίου και των συνεργατών του ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε άλλα αίτια, όπως αδυναμία των διωκτικών αρχών, έντονα κοινωνικά φαινόμενα, έξαρση των ανισοτήτων κλπ, δεδομένου ότι ασφάλεια και εγκληματικότητα αποτελούν κοινωνικο-οικονομικό και νομικό φαινόμενο πολύπλοκο και πολυπαραγοντικό, όπως αυτό αναλύεται από τη νομική επιστήμη και την επιστήμη της εγκληματολογίας. Κάτι γνωστό άλλωστε σε όλους τους φορείς της νομικής κοινότητας στη χώρα μας, αλλά σε όλη την οικουμένη, πλην όμως ο κ. Μητσοτάκης ως πρωταθλητής καιροσκόπος (το ίδιο δεν έκανε  και με τη συνθήκη των Πρεσπών που δίχασε την ελληνική κοινωνία για τα ….ψηφαλάκια!!!, και τώρα …χαίρεται που θα την εφαρμόζει πιστά, γιατί, λέει, ότι εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα!!!) την 17η Φεβρουαρίου, την 6η Ιουνίου και όλο το 2019 σήκωνε το χέρι με αυστηρότητα και κατήγγειλε τον τότε πρωθυπουργό λέγοντας: «Λύστε τα χέρια της Αστυνομίας  για να διαλύσει αυτή όλους τους θυλάκους της εγκληματικότητας ή η ανομία γενικεύεται και εγκληματικότητα εξαπλώνεται ή βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην επικαιρότητα(καθημερινότητα εννοούσε) ή «κύριε Τσίπρα είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας των εγκληματιών;». Ακόμα σε άλλη συζήτηση στη Βουλή απευθυνόμενος προς τον Ελληνικό Λαό του υπόσχονταν: «Μόλις αναλάβω στη διακυβέρνηση της χώρας επιτέλους οι ΄Ελληνες θα κοιμούνται με ανοικτά παράθυρα»!!!

Και δύο χρόνια τώρα που κυβερνά τη χώρα τι έγινε και τι γίνεται κάθε μέρα; Οι Έλληνες όχι μόνο δεν κοιμούνται με ανοικτά παράθυρα, αλλά είναι λίγο πριν την αναζήτηση υπογείων δίκην καταφυγίων σε καιρό πολέμου από φόβο και τρόμο για όσα συμβαίνουν κάθε μέρα και ώρα μεσημέρι με δολοφονίες, κροτάλισμα καλάσνικοφ, αίμα και γενικευμένη απειλή να γίνει η Αθήνα και άλλες πόλεις Σικάγο στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης.  Εάν ο Σύριζα και  οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης ακολουθούσαν τον καιροσκοπισμό του κ. Μητσοτάκη θα έπρεπε με καθημερινά δελτία τύπου, με ανακοινώσεις και δηλώσεις στον τύπο να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία και την επικαιρότητα και να «βγούμε στην πολιτική αγορά προς άγραν ψηφηλακίων, και να επιστρέφουμε την ύβριν: κ. Μητσοτάκη είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας των εγκληματιών»; Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν το κάνουμε ούτε θα το κάνουμε στο μέλλον. Αντίθετα με σοβαρές αναλύσεις και προτάσεις για το πολύ σοβαρό θέμα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας και με βάση τα πορίσματα και τους κανόνες της επιστήμης, και όχι του αγοραίου λαϊκισμού, όπως συστηματικά έκανε για χρόνια ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Και δεν μπορεί να αντιμετωπίσεις  καμία «ασθένεια» της κοινωνίας, όσα φάρμακα και αν εφεύρεις, εάν πρώτα δεν «διαγνώσεις την ασθένεια», διότι είναι κοινή παραδοχή ότι για την ασφάλεια και την εγκληματικότητα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ρίχνει στην αγορά μόνο φάρμακο, ενώ αδυνατεί να διαγνώσει την ασθένεια. Και η ασθένεια είναι βαριά και πολυπαραγοντική, και απαιτείται να αντιμετωπιστεί από πολλές πλευρές και από ΟΛΕΣ τις πολιτικές και επιστημονικές δυνάμεις της πολιτείας.

Αλήθεια τι φταίει για την επέλαση του εγκλήματος τον τελευταίο καιρό; Κατ’ αρχήν το υπουργείο του κ. Χρυσοχοϊδη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επενδύουν τα πάντα, ελαφρά τη καρδία, στην καταστολή και τον αυταρχισμό και όχι στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, απόδειξη ότι από την αρχή που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας ίδρυσαν την ΔΡΑΣΗ, την ΟΔΟΣ, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία(!!!), του ΠΑΝΘΗΡΕΣ, σώματα δηλαδή που έχουν ως αποκλειστική κατεύθυνση την καταστολή όλων όσων δραστηριοποιούνται και διαδηλώνουν και όχι την καταπολέμηση του εγκλήματος. Το πιο ανησυχητικό, όσα δηλώνουν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας: «Παρά τις αθρόες προσλήψεις αστυνομικών που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση άφησε τη βάση της Αστυνομίας, τα τμήματα ασφαλείας δηλαδή και της γειτονιάς χωρίς προσωπικό, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ζοφερή….ποτέ δεν θυμάμαι να υπήρξε τόσο απελπιστική κατάσταση….Δυστυχώς λόγω της λογικής του υπουργείου θα οδηγηθούμε σε χειρότερες καταστάσεις…»(Δήλωση του Μαν. Μαργετάκη μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ).

Τι προκύπτει από όλα αυτά; Ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπει και αντιμετωπίζει τον διαμαρτυρόμενο για την πολιτική του λαό ως «εσωτερικό εχθρό» και όχι το οργανωμένο έγκλημα, ότι προσανατολίζει τη δράση όλων των παραπάνω αστυνομικών σωμάτων που ίδρυσε με την πρόσληψη χιλιάδων αστυνομικών (ε! τι θέλατε, να προσλάβει γιατρούς και εκπαιδευτικούς; Με ποια κυβέρνηση ζούμε, το ξεχάσατε;), για να ελέγχει τις συγκεντρώσεις και της διαδηλώσεις και να εμποδίζει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και την ανυπακοή, που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Έτσι καταλήγει η κυβέρνηση να δείχνει αυστηρότητα, αυταρχισμό και καταστολή στους αδύναμους, και παντελή αδυναμία να ελέγξει το έγκλημα (αλήθεια κ. Χρυσοχοίδη ο κ. Παππάς της Χρυσής Αυγής,  που τον είχατε υπό τη διαρκή παρακολούθησή σας, που βρίσκεται;) που κάνει κυριολεκτικά παρέλαση κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας, και όχι μόνο, με τους πολίτες να ζουν με μόνιμο φόβο, ανησυχία και πανικό βλέποντας ή ακούγοντας («κρότον κτιστών ή ήχον») το μακελειό έξω από την πόρτα τους, ενώ η Αστυνομία σε όλες τις υποθέσεις …  ερευνά εξονυχιστικά και αναζητεί τους δράστες!

 Πόσο εύκολη κ. Μητσοτάκη είναι η καταγγελία και εναπόθεση της ευθύνης στον πολιτικό σου αντίπαλο, τώρα; Αντί να δώσεις εξηγήσεις, σου ζητάμε το απλούστερο: να αναλάβουν οι καλύτεροι, να βοηθήσουν οι επιστήμονες (νομικοί, εγκληματολόγοι, κοινωνιολόγοι) που αποτελούν τα καλύτερα μυαλά της οικουμένης και λαμπρύνουν και την επιστήμη τους και τη χώρα μας διεθνώς, παρά τον διασυρμό της από τις πράξεις και της παραλείψεις σας. Αφήστε τις εμμονές και τις ιδεοληψίες σας περί  της ασφάλειας και επενδύστε στη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, ώστε να μην φθάσουμε σε σημείο που ο αείμνηστος Ιωάννης Μανωλεδάκης (καθηγητής του γράφοντος στο ποινικό δίκαιο) φοβόταν: «προσοχή με το ζήτημα της ασφάλειας, να μην κυριαρχήσει το εντυπωσιακό και το χυδαίο, να μην διαμορφωθεί ο άνθρωπος άδειος από πολιτισμό, από νόημα και από τη συνείδηση του άλλου».  Και ο νοών νοείτω.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
gimnasio mouzaki olokaftoma

Το ολοκαύτωμα του Μουζακίου στις 8-9.6.1943 και μεταξύ των εμπιπραμένων, και το Γυμνάσιο Μουζακίου.

Next Article
Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας

Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας: Ανακοίνωση για τις απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιούνη 2021