Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σωτήρης Παπαγεωργίου: Μέτρα «ασπιρίνες» για τους αγρότες

Εκ νέου κίνδυνος λουκέτου σε υποκαταστήματα Τραπεζών στον πολύπαθο Νομό Καρδίτσας - Σωτήρης Παπαγεωργίου: «Ταφόπλακα» για τον ελεύθερο επαγγελματία το νέο φορολογικό! - Σωτήρης Παπαγεωργίου: Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στη Θεσσαλία - Σωτήρης Παπαγεωργίου: Υψίστης σημασίας ο ερχομός της Ιράτσε Γκαρσία στην Καρδίτσα Πρόγραμμα επισκέψεων του Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας Σωτήρη Παπαγεωργίου για την Παρασκευή 12/5

Σωτήρης Παπαγεωργίου: Μέτρα «ασπιρίνες» για τους αγρότες

Η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά επιλέγει την «επικοινωνία» και όχι την ουσία. Με το σύνολο του αγροτικού κόσμου να βρίσκεται στα «μπλόκα» και κάτω από την πίεση των μαζικών αγροτικών κινητοποιήσεων η κυβέρνηση αναγκάζεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης. Τα μέτρα όμως αυτά δεν δίνουν καμία ουσιαστική και βιώσιμη λύση καθώς ούτε η έκπτωση του 10% στο ρεύμα μπορεί να καλύψει το τεράστιο ενεργειακό κόστος της αγροτικής παραγωγής, ούτε οι κατά τόπους ΤΟΕΒ μπορούν εγγυημένα να ανταποκριθούν σε μακροχρόνιες ρυθμίσεις χωρίς παράλληλες εξασφαλίσεις πόρων.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει συγκεκριμένο πλάνο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα. Αφήνει ανεκμετάλλευτους τους ευρωπαϊκούς πόρους που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τόσο για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων όσο και για την προστασία της παραγωγής από τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών.

Σήμερα, οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι νιώθουν εντελώς ανυπεράσπιστοι. Ένα μεγάλο μέρος των αγροτικών περιουσιών βρίσκεται ήδη σε funds, που δεν αποδέχονται την ρύθμιση των δανείων. Έτσι, είναι ορατός ο κίνδυνος πλειστηριασμών και απώλειας της γης για χιλιάδες γεωργούς και κτηνοτρόφους. Ταυτόχρονα, η ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια με τις διαφορές των τιμών από το χωράφι στο ράφι, συμπιέζει τις τιμές στον παραγωγό, την ίδια στιγμή που μεγαλώνει το κόστος παραγωγής από την αύξηση των τιμών στα εφόδια.

Ο αγροτικός κόσμος και κυρίως οι αγρότες της Θεσσαλίας και της Καρδίτσας υποφέρουν. Αντί λοιπόν να εξαγγέλλονται μέτρα που αφορούν στη ρύθμιση των χρεών των αγροτών, αντί να συζητάμε για την μείωση της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος, αφού ακόμα και μικρομεσαίοι παραγωγοί φορολογούνται με την ανώτερη κλίμακα, με αποτέλεσμα τα κατασχετήρια της εφορίας να πολλαπλασιάζονται, αντί να ψάχνουμε λύσεις για τις καθυστερημένες και πετσοκομμένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και τις αισθητά μειωμένες ενισχύσεις που δόθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τις οποίες η ίδια κυβέρνηση συνομολόγησε το 2020, εντούτοις γινόμαστε μάρτυρες σε ένα κρεσέντο υποκρισίας με γενικόλογες και δήθεν «φιλοαγροτικές» εξαγγελίες που καμία σχέση δεν έχουν με την ανακούφιση των αγροτών και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Παπαγεωργίου Σωτήρης

Φιλόλογος ΑΠΘ, MSc
Υπ. Διδάκτωρ Παν\ίου Ιωαννίνων
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Ασφαλτόστρωση τώρα των άθλιων χωματόδρομων Βραγκιανά - Ρόγκια - Όρια με Ευρυτανία & Αργύρι - Γέφυρα Αυλακίου

Επόμενο άρθρο
Goula Dwra grammateas

Επικεφαλής της Γραμματείας Ισότητας και Ατομικών - Κοινωνικών Δικαιωμάτων η Δώρα Γούλα