Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σωτηρία Μπακαλάκου: Καμιά επί της ουσίας απάντηση για την αδιαφανή διαχείριση των χρηματοδοτήσεων αποκατάστασης ζημιών

mpakalakou sothria

Δήμος Καρδίτσας: Καμιά επί της ουσίας απάντηση για την αδιαφανή διαχείριση των χρηματοδοτήσεων αποκατάστασης ζημιών.

Γράφει η Σωτηρία Μπακαλάκου

Η Δημοτική αρχή επέλεξε δια του αντιδημάρχου Οικονομικών να μην απαντήσει επί της ουσίας σε όσα βάσιμα της καταλογίζουμε για αδιαφανή διαχείριση των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση των ζημιών από τη πλημμύρα.

Τι απαντά ο κ. Αντιδήμαρχος; Ότι μετά την πλημμύρα υπήρξε φόρτος εργασίας και οι εργαζόμενοι υπερέβαλαν εαυτόν για να ανταποκριθούν. Γνωρίζουμε κε αντιδήμαρχε ότι οι εργαζόμενοι στον Δήμο έχουν υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και συνέβαλαν και συμβάλλουν ώστε να καλύπτουν στο βαθμό που μπορούν και την ανεπάρκεια της αιρετής διοίκησης. Γνωρίζουμε καλά από την θητεία μας πως λειτουργούν. Πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Όμως η Δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει για την αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων και όχι να βάζει μπροστά τους εργαζόμενους.

Επιμένουμε λοιπόν. Έφερε πρόταση η Δημοτική αρχή – και μάλιστα σε Οικονομική Επιτροπή δια περιφοράς – για έξι εργολαβίες να καλέσει μόνο τρεις εργολάβους; Ναι ή όχι; Το έκανε κρυφά και από τους εργολάβους και από μας αφού μετά από πολύ καιρό “σκαρφίστηκε” συνεδρίαση χωρίς φυσική παρουσία; Είστε και σεις κ αντιδήμαρχε αντίθετος όπως κι η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής και για αυτό αναγκάστηκε να αποσύρει την πρόταση; Ναι ή όχι.

Για την 7η εργολαβία. Ήταν γνωστό το όνομα του αναδόχου πριν την πρόσκληση μόνο τεσσάρων εργολάβων που κατέληξαν σε δύο; Ναι ή όχι;

Στον τομέα των Προμηθειών και της παροχής Υπηρεσίας συνολικού ύψους 2.050.000 €. Μαθαίνουν οι τοπικές επιχειρήσεις για τις ανάγκες ώστε να δώσουν προσφορά ή μόνο οι ημέτεροι; Πέρασαν 70 μέρες από την πλημμύρα. Είδε κανείς καμία δημοσίευση ή όλα γίνονται εν κρυπτώ με τηλέφωνα σε ημετέρους; Απαντούμε εμείς για σας. Καμία δημοσίευση. Όλες οι αναθέσεις σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας.

Φέρατε στην Οικονομική Επιτροπή πρόταση να πληρώσουμε 13.000 € για προμήθεια νερών !!!!!!!!!!!! σε άτομο του ψηφοδελτίου του Δημάρχου το οποίο είναι διορισμένο σε αμειβόμενη θέση; Ναι ή όχι; Αποσύρατε άρον άρον την πρόταση μετά από αντίδρασή μας καθώς και μελών της παράταξης του δημάρχου; ναι ή όχι;

Παραλαμβάνονται οι – έστω με αδιαφανείς διαδικασίες – προμήθειες από τους αρμόδιους υπαλλήλους ή θα κληθούν να υπογράψουν στη συνέχεια αναγκαστικά, χωρίς δυνατότητα ελέγχου, για να μην παρακωλύσουν τη διαδικασία;

Για όλα αυτά θέλουμε να μας απαντήστε κ αντιδήμαρχε. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να σιωπάτε. Μέχρι τώρα μπορεί να σας πιστώναμε το άλλοθι της άγνοιας. Τώρα όμως γνωρίζετε πολύ καλά. Ή αντιδράτε ή είστε πλέον συμμέτοχος σε όλα αυτά. Πάρτε τις αποφάσεις σας. Η κοινωνία μας τα αντιλαμβάνεται όλα αυτά κάθε μέρα και περισσότερο και έχει τον τρόπο της να καταλογίσει τις ευθύνες εκεί που ανήκουν.

Σωτηρία Μπακαλάκου

MSc Οικονομολόγος, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Προσφορά τριών απινιδωτών από το Δήμο Αργιθέας στα ΠΙ Ανθηρού Βραγκιανών και Πετρίλου

Προσφορά τριών απινιδωτών από το Δήμο Αργιθέας στα ΠΙ Ανθηρού Βραγκιανών και Πετρίλου

Next Article
vasilis tsiakos

Β. Τσιάκος: Να μην κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο πέτρινο κτίριο