Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σωτ. Κουλοκτσής: Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την υγεία

kouloktsis nosokomeio karditsas

 

Του Σωτήρη Κουλοκτσή

Υποψηφίου βουλευτή Καρδίτσας με τη Ν.Δ.

Στα όρια της κατάρρευσης κινείται τα τελευταία χρόνια, επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, το δημόσιο σύστημα υγείας. Αν δούμε τι συμβαίνει στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, (αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας) τότε καταλαβαίνουμε που μπορεί να οδηγήσουν την υγεία οι λανθασμένες επιλογές και οι αποτυχημένες πολιτικές. Μόλις προχθές είχα την ευκαιρία να βρεθώ για μια ακόμη φορά το νοσοκομείο της Καρδίτσας. Αυτή τη φορά το επισκέφτηκα με την ιδιότητα του υποψηφίου βουλευτή. Η κατάσταση είναι τραγική και αυτό δεν είναι μια λεκτική υπερβολή, επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Εάν αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο είναι σε λειτουργία, οφείλεται στις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σε ότι με αφορά ειδικά για το νοσοκομείο μας δεσμεύομαι ότι από όποια θέση θα αγωνιστώ για την πραγματική αναβάθμιση του. Και αυτό σημαίνει προσλήψεις γιατρών και άλλων απαραίτητων ειδικοτήτων, αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού και κτιριακή – ξενοδοχειακή αναβάθμιση. Εξάλλου θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η Ν.Δ. έχει στις προτεραιότητες την συνολική αναβάθμιση της υγείας. Οι προτάσεις μας μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Ενισχύουμε τα νοσοκομεία, με 1500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως, καθιερώνοντας την απόκτηση ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο και προχωρούμε στην πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και στην κάλυψη σε βάθος τετραετίας όλων των οργανικών θέσεων.

Δίνουμε τη δυνατότητα για ελεύθερη επιλογή του οικογενειακού γιατρού.

Μειώνουμε δραστικά την ταλαιπωρία των ασθενών. Δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και παρέχουμε ειδική μέριμνα και φροντίδα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Καθιερώνουμε ένα νέο, οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους τους πολίτες, που θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Επεκτείνουμε τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες.

Καθιερώνουμε ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ευαίσθητες ομάδες (ΑΜΕΑ, πολίτες άνω των 65 κ.λπ.)

Η ποιοτική δημόσια υγεία απαιτεί οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών, πρόσθετο προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη, πλήρη αξιοποίηση της πληροφορικής και της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και καλή εξυπηρέτηση του πολίτη με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες.

Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (ΑΜΕΑ, ασθενείς με καρκίνο κ.α.).

Μειώνουμε τις ουρές παντού με αξιοποίηση της τεχνολογίας και αναβάθμιση των κέντρων υγείας.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η Ν.Δ. έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την υγεία και δεν έχει κρυφή ατζέντα όπως ισχυρίζονται τα στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης.

kouloktsis sotiris 1

kouloktsis nosokomeio karditsas




Total
0
Shares
Previous Article
papageorgiou kierion 2

Ψήφο εμπιστοσύνης στο Σταύρο Παπαγεωργίου έδωσαν αμέτρητες συμπολίτισσες και συμπολίτες

Next Article
Στην τελική ευθεία το 11ο Παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών

Στην τελική ευθεία το 11ο Παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών