Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σοφία Τόλια: Κανένα άλλοθι στη βία και στην τρομοκρατία!

Της Σοφίας Τόλια, Δικηγόρου, Δημοτικής Συμβούλου Δ. Μουζακίου
Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Η πρόσφατη επίθεση κατά του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ήταν ακόμη μια τρανή απόδειξη ότι στην Ελλάδα του 2017 ο διχασμός σε ζητήματα κοινωνικά και πολιτικά καλά κρατεί, η βία με την τρομοκρατία εξακολουθούν να υφέρπουν και η αντίθετη άποψη πυροβολείται από τους δήθεν «αντισυστημικούς», όταν τολμάς να την εκφράσεις ελεύθερα, χωρίς να προσβάλλεις και να χυδαιολογείς!

Ο ακραίος παραλογισμός που παρατηρήθηκε μετά την επίθεση στον Παπαδήμο κυρίως από τους «τσαμπουκάδες» του διαδικτύου, κατέδειξε την καθίζηση του δημόσιου λόγου, την επιβράβευση των φαινομένων βίας από πολλούς συμπολίτες μας και την ανοχή σε πράξεις τρομοκρατίας, αδιαφορώντας για την αξία της ανθρώπινης ζωής!

Η ιδιότητα του θύματος, τραπεζίτης και πρωθυπουργός σε χαλεπούς και μνημονιακούς καιρούς επισκίασε την ανθρώπινη υπόσταση και αξία και ήταν η αιτία να οπλιστούν  τα μυαλά κάποιων με φασιστικές και κτηνώδεις σκέψεις και νοοτροπίες! Ζούμε στη χώρα που, ό,τι δεν είναι σύμφωνο με τις δικές μας αρχές, το φθονούμε, το μισούμε και παλεύουμε να το αφανίσουμε!

Εμφύλια κατάλοιπα αναγεννιούνται και πολλαπλασιάζονται. Ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, εντείνονται τα φαινόμενα διχασμού και ταμπελών: οι μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, οι μένουμε Ευρώπη και οι άλλοι, οι γερμανοτσολιάδες και οι πατριώτες, και πλείστα άλλα με πρόσφατα από τη μια αυτούς που επιχαίρουν με τη βία κατά πολιτικών προσώπων και από την άλλη εκείνους που σέβονται τους κανόνες της δημοκρατίας και  τον ίδιο τον άνθρωπο.

Στη σύγχρονη Ελλάδα δεν χωρούν τριτοκοσμικά φαινόμενα και καταστάσεις που αποσταθεροποιούν τον κοινωνικό ιστό. Η νέα γενιά πολιτών οφείλει να σταθεί απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα και να προασπίσει τις ατομικές ελευθερίες. Η βία δεν έχει θέση πουθενά, ούτε στο δημόσιο λόγο, ούτε σε δημόσιους χώρους, ούτε στα πανεπιστήμια. Η νέα γενιά μόνο μέσα από την παιδεία θα καταφέρει να απομονώσει όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους, από όπου και αν προέρχονται, που στοχοποιούν ανθρώπους για τις ιδέες τους, για τις πολιτικές τους, για την κοινωνική τους τάξη, για το οικονομικό τους status. Η καταδίκη πολιτικών προσώπων για τη λιτότητα και τη φτωχοποίηση του λαού μας επιτυγχάνεται με τη δύναμη της ψήφου μας και όχι με σκανδάλες όπλων και εκρηκτικές ύλες!

Ευθύνες για τα φαινόμενα βίας και διχασμού φέρει σαφώς και το πολιτικό σύστημα διαχρονικά,  πολύ δε περισσότερο, όταν τμήμα αυτού τα σιγοντάριζε τα φαινόμενα αυτά κάνοντας τα στραβά μάτια. Δεν αρκεί κάθε φορά μια τυπική καταδίκη ολιγόλογη. Απαιτούνται άμεσα πράξεις και πολιτικές ουσίας, για να μπει οριστικό τέλος. Κανένας συμβιβασμός και καμία ανοχή σε τραμπουκισμούς και τρομοκρατία από όλους, κόμματα και πολίτες.




Total
0
Shares
Previous Article

Επίσκεψη Ν. Παππά στα Τρίκαλα - Ξενάγηση στο πάρκο Ματσοπούλου

Next Article

Παραδόθηκε στο Δήμο Καρδίτσας η μελέτη αποκατάστασης της Παλιάς Ηλεκτρικής

Related Posts