Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σκόνδρα – Τσιάκος στον Αυγενάκη για την ανατολική κερκίδα του Σταδίου Καρδίτσας

Σκόνδρα - Τσιάκος στον Αυγενάκη για την ανατολική κερκίδα του Σταδίου Καρδίτσας

Σκόνδρα – Τσιάκος στον Αυγενάκη για την ανατολική κερκίδα του Σταδίου Καρδίτσας

Συνάντηση της Βουλευτή, Α. Σκόνδρα και του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Τσιάκου πραγματοποιήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη. Συζητήθηκαν αναλυτικά η πορεία των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και αυτώνπου υπολείπονται να υλοποιηθούν.

Τόνισαν ότι, οι πολίτες της Καρδίτσας επιδεικνύουν διαχρονικά ενδιαφέρον για τα αθλητικά δρώμενα και αγάπη για τον αθλητισμό, πράγμα που αποδεικνύεται από την δραστηριότητα πολλών αθλητικών συλλόγων και σωματείων στην περιοχή. Αναγνωρίζεται δε από όλους, ότι στην Καρδίτσα υλοποιούνται έργα υποδομής αθλητικών εγκαταστάσεων κόστους άνω των 2 εκ. ευρώ.

Μετά την περάτωση του νέου, σύγχρονου, Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας, το οποίο χτίστηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, η κ. Σκόνδρα και ο κ. Τσιάκος έθεσαν στον κ. Αυγενάκη, το ζήτημα της ανατολικής εξέδρας τουΔημοτικού Σταδίου Καρδίτσας.

Η Βουλευτής μετέφερε στον Υφυπουργό, την μεγάλη επιθυμία των αθλητικών συλλόγων και των φιλάθλων πολιτών της Καρδίτσας, να ενισχυθεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και να εκσυγχρονιστεί ολοκληρωτικά το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας.

Εξήγησε ότι από το καλοκαίρι του 2005, η ανατολική εξέδρα του Σταδίου, παρουσίασε προβλήματα στατικότητας και κρίθηκε ακατάλληλη να φιλοξενεί φιλάθλους. Εντέλει, την ίδια περίοδο, αποφασίστηκε η εξέδρα να κλείσει οριστικά, μειώνοντας δραματικά την χωρητικότητα του σταδίου σε μόλις 2.000 θεατές, μία περίοδο που το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού της πόλεως ήταν έντονο.Το 2015είχε αποφασιστεί η επαναλειτουργία της ανατολικής εξέδρας, η επισκευή της οποίας όμως δεν προχώρησε ποτέ, αφού οι κρατικοί φορείς δεν ανταποκρίθηκαν.

Ο κ. Αυγενάκης άκουσε με προσοχή το ζήτημα και έχοντας ο ίδιος παρακολουθήσει αγώνα στο Στάδιο της πόλης μας, γνωρίζει ακριβώς το θέμακαικατανόησε ότι είναι απαραίτητο να ανακατασκευαστεί και η ανατολική εξέδρα. Ως εκ τούτου, κρίθηκε σημαντικό να υπάρξει συνέχεια στην συνεργασία του ιδίου, της Βουλευτή και του Δημάρχου,για το συγκεκριμένο έργο.

Τονίστηκε ότι η ανακατασκευή της ανατολικής κερκίδας του Σταδίου είναι σημαντική επίσης, καθώςη Αναγέννηση προχωρά δυναμικά στο πρωτάθλημα και στοχεύει στηνSuperLeague.Είναι βασικό λοιπόν η ομάδα ναέχει ως έδρα, ένα στάδιο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και μπορεί στο μέλλον, να φιλοξενήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες επιπέδου Α’ Εθνικής. Συνεπώς, η άμεση προώθηση του εκσυγχρονισμού του Σταδίου, είναι μια ικανή και αναγκαία συνθήκη.

Η κ. Σκόνδρα και ο κ. Τσιάκος ανέφεραν ακόμη στον κ. Αυγενάκη ότι, με την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου, και την ενίσχυση της ασφάλειάςτων εγκαταστάσεων, η Καρδίτσα θα αποκτήσει ένα σύγχρονο γήπεδο, ικανό να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και να δώσει περεταίρω ώθηση, στην αθλητική κουλτούρα των πολιτών της.

Γιατί, μείζονα σημασία, πέρα από τον πρωταθλητισμό, έχει η προσβασιμότητα των πολιτών και ειδικότερα των νέων, σε αθλητικές εγκαταστάσεις ισάξιες των αστικών κέντρων.Η σημασία του αθλητισμού στην διαπαιδαγώγηση είναι κομβική,καιμαζί με την εκπαίδευση, αποτελούν ακρογωνίαιο λίθο στην πορεία της ζωής τους, συμπλήρωσε η κ. Σκόνδρα.

Ο κ. Υφυπουργός χαιρέτισε τις παραπάνω θέσεις και τάχθηκε υπέρ της εξέλιξης των διαδικασιών, που θα οδηγήσουν στην περάτωση της ανακατασκευής του Δημοτικού Σταδίου της Καρδίτσας, πάντα με την συνεργασία του Δήμου. Τέλος, συμφώνησαν στην τακτική επικοινωνία και συνεργασία για την ανακατασκευή της ανατολικής εξέδρας του Σταδίου, που μετράει περίπου δύο δεκαετίες αναμονής για τους Καρδιτσιώτες πολίτες.




Total
0
Shares
Previous Article
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη στις σήραγγες των Τεμπών

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις σήραγγες των Τεμπών λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και συντήρησης της γραμμής

Next Article
Στη Σκόπελο οι Κορασίδες του ΓΣ Μουζακίου για την πρόκριση στο FINAL 4 - Σε ζωντανή μετάδοση ο αγώνας (Σάββατο 19/3 - 5:30)

Στη Σκόπελο οι Κορασίδες του ΓΣ Μουζακίου για την πρόκριση στο FINAL 4 - Σε ζωντανή μετάδοση ο αγώνας (Σάββατο 19/3 - 5:30)

Related Posts