Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σκόνδρα – Αμυράς, Τα Άγραφα στα «Απάτητα βουνά»

Σκόνδρα – Αμυράς, Τα Άγραφα στα «Απάτητα βουνά»

Σκόνδρα – Αμυράς, Τα Άγραφα στα «Απάτητα βουνά»

H ένταξη της οροσειράς των Αγράφων στην πρωτοβουλία «Απάτητα βουνά», ήταν το θέμα συζήτησης στη συνάντηση της Βουλευτή Καρδίτσας κ. Ασημίνας Σκόνδρα, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά.

Η Βουλευτής είχε ήδη αναδείξει το θέμα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην τελευταία συνάντησή τους, ο οποίος ενδιαφέρθηκε και επέδειξε ιδιαίτερα θετική στάση για το ζήτημα, λόγω  της περιβαλλοντικής του ευαισθησίας και της ιδιαίτερης αγάπης του για τα Άγραφα, στα οποία αναγνωρίζει ιστορική και εθνική συμβολική αξία.

Στην πρωτοβουλία «Απάτητα Βουνά» περιλαμβάνονται ήδη τα Λευκά Όρη, ο Ταΰγετος, το  Όρος Σάος στη Σαμοθράκη, η Τύμφη και ο Σμόλικας στην Πίνδο και το όρος Χατζή στη Θεσσαλία. Στις περιοχές αυτές δεν θα μπορεί πλέον να κατατμηθεί γη, να ανοιχτούν νέοι δρόμοι και να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες. Θα μπορούν να συντηρηθούν ιστορικά μονοπάτια, θα αναβαθμιστεί η σήμανσή τους, θα προσφέρονται ακόμα περισσότερο για εκδρομή, πεζοπορία, αθλητισμό και δράσεις οικοτουρισμού.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την διερεύνηση, την μελέτη και τον σχεδιασμό της ένταξης των Αγράφων στην πρωτοβουλία, καθώς και ο ίδιος αναγνωρίζει την φυσική και πολιτισμική τους αξία.

Με την σειρά της η κ. Σκόνδρα ευχαρίστησε τον κ. Αμυρά για την άμεση ανταπόκρισή του και την αποδοτικότητα της μεταξύ τους συνάντησης και δεσμεύτηκαν εκατέρωθεν για την συνέχιση της άρτιας συνεργασίας τους.




Total
0
Shares
Previous Article
poe ota sinedrio

3 - 6 Μαΐου 2022 το 48ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής

Next Article
Η ΠΑΚ Θεσσαλίας συμμετέχει στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση - ΠΑΚ Θεσσαλίας Προοδευτική Αγροτική Κίνηση

Στη Νίκαια Λάρισας η εκδήλωση παρουσίασης της ΠΑΚ Θεσσαλίας το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου