Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σκάνδαλο με τηλεφωνικές υποκλοπές στο Νοσοκομείο Τρικάλων

nosokomeio trikalon 1

Ένας έλεγχος τον προηγούμενο μήνα στο τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου Τρικάλων που λειτουργεί εδώ και χρόνια, έφερε στο φως ένα μηχάνημα παρακολούθησης, κοινώς κοριό, που είχε τοποθετηθεί στο δωμάτιο που λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr oι συνεχείς βλάβες του κέντρου που δεν μπορούσαν να αποκαταστήσουν οι τεχνικοί του Νοσοκομείου, είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί εξωτερικός τεχνικός, ειδικός σε μηχανήματα siemens.

Ανοίγοντας το τηλεφωνικό κέντρο, ο ειδικός διαπίστωσε έκπληκτος το μηχάνημα παρακολούθησης που κατέγραφε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις καθώς και όλα τα εσωτερικά τηλέφωνα του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Μόλις το εντόπισε, συνέταξε έκθεση, που την παρέδωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο με τη σειρά του πήρε απόφαση να παραπέμψει το θέμα στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα πάντως με την έρευνα που έχει γίνει και τις εκτιμήσεις στελεχών του Νοσοκομείου, η συσκευή υποκλοπών τοποθετήθηκε το πιθανότερο πριν το 2016.

Το θέμα αναμένεται να πάρει τεράστιες διαστάσεις, ενώ τα ερωτήματα που εγείρουν είναι πολλά και καυτά.

Αναμένουμε τις εξελίξεις που σίγουρα θα είναι ραγδαίες, αφού το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πιθανότατα να υπάρξουν ποινικές ευθύνες.

Πηγή: tv10.gr




Total
0
Shares
Previous Article
astynomika

Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Next Article
Γυμναστικός Σύλλογος Μουζακίου - Κορασίδες

Ποδαρικό με το δεξί για τις Κορασίδες του Γ.Σ. Μουζακίου