Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

 Σήμερα Κυριακή 30 Μαΐου συνεχίζεται το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στον ανοιχτό χώρο του «Μουζάκι Palace»

«Ταξίδια» αναζωογόνησης στο Spa «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» στο Mouzaki Palace

 Σήμερα Κυριακή 30 Μαΐου συνεχίζεται το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στον ανοιχτό χώρο του «Μουζάκι Palace»

ΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 39ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 Άρχισε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στο επιβλητικό και μοναδικό Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου. Το παρόν έδωσαν όλες οι αρχές του τόπου και αρκετός κόσμος σύμφωνα με τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 Την έναρξη κήρυξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας εκ μέρους της Προεδρίας της Κυβέρνησης, ενώ χαιρετισμούς απηύθηναν ο Αντεπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος, ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης και εκ μέρους του Σεβασμιοτάτου  Μητροπολίτου, ο π. Παναγιώτης  Καλλιώρας.

 Το Φεστιβάλ συνεχίστηκε χθες Σάββατο  βράδυ στις 8μ.μ στο ανοιχτό θέατρο της Πεζούλας στη Λίμνη Πλαστήρα.

 Σήμερα Κυριακή 30 Μαΐου 2021 στις 8:00 το βράδυ συνεχίζεται το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στον καταπληκτικό  εξωτερικό χώρο της πισίνας του «Μουζάκι Palace» με τρία (3) εξαιρετικά Μουσικά Σύνολα, που συνδυάζουν όλα τα είδη της μουσικής. Κλασική μουσική με αρκετά σύγχρονων συνθετών με το καταπληκτικό «Duo Dis» και τον διακεκριμένο κοντραμπασίστα Svetozar Vujic, έντεχνη ελληνική και ξένη μουσική με το μουσικό σύνολο «Χίλιες Φωνές» της Θεσσαλονίκης και χορωδιακή μουσική σε έργα Ελλήνων συνθετών (Χατζηδάκη, Θεοδωράκη κ.α) από τη Μικτή Χορωδία του «Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης».

 Ο Νομός Καρδίτσας πρωτοπορεί πανελλαδικά, όντας ο πρώτος Νομός στην Ελλάδα που ξεκίνησε την πολιτιστική και μουσική δράση από την πρώτη ημέρα του ανοίγματος των συναυλιών.

 Το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιείται με την ουσιαστική συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Λίμνης Νικολάου Πλαστήρα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας,  την υποστήριξη  της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων,  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

 Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και με μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός-πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ που επανεκκινεί την πολιτιστική ζωή της Καρδίτσας με πλήθος διεθνών εκδηλώσεων.

 Το φετινό 39o Διεθνές  Φεστιβάλ Καρδίτσας, ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος, από τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους παγκοσμίως είναι αφιερωμένο στον Αρχιστράτηγο Ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη.

 Ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών με διακεκριμένα χορωδιακά σύνολα, a capella και με οργανική συνοδεία, με σολίστ Έλληνες και ξένους και μουσικά Σύνολα επιφυλάσσει το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στους φίλους του στην Καρδίτσα, στο Φανάρι, στη Λίμνη Πλαστήρα και το Μουζάκι από 28 Μαΐου έως 18 Ιουλίου 2021.

 Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους και σε διαφορετικές περιοχές, ώστε να γίνονται Κοινωνοί της Μουσικής ευρύτερα στρώματα της περιοχής της, απολαμβάνοντας έτσι το χορωδιακό τραγούδι, την κλασική μουσική, την έντεχνη και σύγχρονη μουσική, σε κάθε γωνιά του Νομού Καρδίτσας (Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου, Καρδίτσα, Μουζάκι, Λίμνη Πλαστήρα κλπ).

    Έτσι, με την παρουσία του φιλόμουσου κοινού, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας λόγω του Covid-19, θα εμφανιστεί σήμερα στο «Μουζάκι Palace»  το Μουσικό Σχήμα “Duo Dis” από το Βελιγράδι, με τον Svetozar Vujic Borski στο κοντραμπάσο και την Darinka Todorov στο πιάνο, το Μουσικό Σχήμα «Χίλιες Φωνές» από τη Θεσσαλονίκη με τη Νατάσα Καραγιάννη και τον Γιάννη Παπαευαγγέλου, με ένα πρόγραμμα έντεχνης ελληνικής μουσικής και η  Μικτή Χορωδία του «Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης», υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

 Σημαντικές προσωπικότητες συμμετέχουν ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής, όπως o Γιώργος Κουμεντάκης, συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Νις, διακεκριμένη μαέστρος Susana Kostic ο διακεκριμένος συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, τ. καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων και τ. Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο διεθνούς φήμης Ιταλός μαέστρος και καθηγητής  Leonardo Quadrini, ο συνθέτης και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων μουσουργών, καθηγητής στην έδρα της σύνθεσης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ιωσήφ Παπαδάτος, ο συνθέτης Ιωσήφ Βάλετ, ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης, ο συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, η καθηγήτρια της Μουσικής Ακαδημίας των Τιράνων  Silvia Skenderi, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου και άλλοι.

 Το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον Καρδιτσιώτη Αρχιστράτηγο και Ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη (1780-1827), στον κορυφαίο ποιητή Δάντη Αλιγκέρι (1265-1321) για τα 700 χρόνια από τον θάνατό του, στους κορυφαίους συνθέτες  Josquin  Desprez (1440–1521) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Michael Praetorius  (1571–1621) και Jan P. Sweelinck (1562–1621)  για τα 400 χρόνια από το θάνατό τους και Camille Saint-Saëns (1835–1921) για τα 100 χρόνια από το θάνατο του.

   Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ. Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 39 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ποιοτική μουσική, την κλασική και το χορωδιακό τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας.

  Σήμερα Κυριακή 30 Μαΐου  2021 στον ανοιχτό χώρο της πισίνας του Μουζάκι Palace Hotel θα εμφανιστούν:

  1. Το Μουσικό Σχήμα “Duo Dis” από το Βελιγράδι, με τον Svetozar Vujic Borski στο κοντραμπάσο και την Darinka Todorov στο πιάνο.
  2. Το Μουσικό Σχήμα «Χίλιες Φωνές» από τη Θεσσαλονίκη με τη Νατάσα Καραγιάννη και τον Γιάννη Παπαευαγγέλου, με ένα πρόγραμμα έντεχνης ελληνικής μουσικής.
  3. Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου «Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης» υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.



Total
0
Shares
Previous Article
Προστασία των εργαζομένων από την κακοκαιρία με την ονομασία «Daniel»

Αρναούτογλου: Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Πού θα "χτυπήσουν" τα έντονα φαινόμενα

Next Article
aerolesxi Mirini

Με ανέλπιστη επιτυχία και συμμετοχή κοινού η εκδήλωση των Αερολεσχών Καρδίτσας στο Αεροδρόμιο της Μυρίνης.

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”