Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σήμερα η εκδήλωση για το επιδοτούμενο πρόγραμμα «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ»

prosklisi net metering agro 2024

Σήμερα η εκδήλωση για το επιδοτούμενο πρόγραμμα «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ»

Μια άκρως ενημερωτική και χρηστική ημερίδα διοργανώνει η Θεσσαλική εταιρεία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ energy», αναφορικά με το επικείμενο, νέο πρόγραμμα με επιδότηση: «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ μέχρι 50 Kw, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στο ξενοδοχείο Imperial στη Λάρισα, στις 19:00.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα παρουσιαστούν όλες οι πτυχές του προγράμματος και κυρίως τα οφέλη που απορρέουν για τους αγρότες (γεωργούς-κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους), σχετικά με τον εκμηδενισμό των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος πομώνων και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ενώ θα απαντηθούν ερωτήματα που θα θέσουν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι η Φωτεινή κούρου, Περιβαλλοντολόγος, ιδιοκτήτρια της εταιρείας «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ energy», ο Κώστας Λιακούλης, Μηχανολόγος-Μηχανικός της εταιρείας «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ energy» και ο Παναγιώτης Τουρναβίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας», ενώ την όλη εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Χρήστος Αθανασιάδης.

Σε δηλώσεις της, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας  «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ energy» Φωτεινή Κούρου, μεταξύ των άλλων, ανέφερε τα εξής:

 Tο Net-metering είναι η μόνη απάντηση στην ενεργειακή κρίση και στο υπέρογκο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες με απόσβεση των Φωτοβολταϊκών συστημάτων μέσω επιδότησης από 2 έως 4 χρόνια.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που έγινε δεκτή από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η τεκμηριωμένη πρόταση που είχαμε ετοιμάσει και είχαμε καταθέσει, εδώ και αρκετό καιρό στα συναρμόδια υπουργεία, για την αύξηση του ορίου στα Αγροτικά Φωτοβολταϊκά από 10kw σε 50kw με επιδότηση, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να εξαγγελθεί το νέο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι» ή αλλιώς η «Χρυσή Λύση» όπως το είχαμε ονομάσει εμείς και δικαίως θεωρούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ως ένα «τέκνο» μας!
Total
0
Shares
Previous Article
Hmera gynaikas dimos Mouzakiou 2024

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από φορείς του Δήμου Μουζακίου

Next Article
narkotika Larisa 111

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Related Posts

Δ. Τρικκαίων - Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς
Διαβάστε περισσότερα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς

Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και περιέγραψε αναλυτικά, ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών, δράσεων, πρωτοβουλιών, συνεργασιών και έργων