Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σήμερα η απόφαση των ειδικών για άνοιγμα λυκείων – γυμνασίων. 

Τι θα γίνει με την εστίαση, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, το κυνήγι και τα  χιονοδρομικά κέντρα
Mathites gimnasio lykeio

Τι θα γίνει με την εστίαση, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, το κυνήγι και τα  χιονοδρομικά κέντρα

Με δεδομένη την ανησυχία λόγω της μετάλλαξης του ιού και τις μειωμένες παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη, η χώρα μας ετοιμάζεται Ελλάδα ετοιμάζεται σήμερα να ακούσει τις αποφάσεις των ειδικών για το επόμενο, προσεκτικό βήμα της χαλάρωσης των μέτρων.

Το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων αποτελεί  μείζον θέμα για τη συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, η οποία ανέφερε: «Μας απασχολεί η μετάλλαξη, η οποία φαίνεται ότι δημιουργεί πρόβλημα σε χώρες όπως η Αγγλία, η Πορτογαλία, αλλά η Ελλάδα πήρε μέτρα έγκαιρα και ευτυχώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτήν τη στιγμή», και επιπλέον πρόσθεσε: «επειδή αυτή τη στιγμή δεν είμαστε εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, με προσεκτικό άνοιγμα σιγά-σιγά της οικονομίας, για να μπορέσουμε να φτάσουμε με ασφάλεια στον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού».

Σήμερα αναμένεται η επιτροπή των ειδικών να εξετάσει την επιστροφή των μαθητών λυκείων και γυμνασίων στα θρανία την 1η Φεβρουαρίου, ενώ δεν αποκλείεται την ερχόμενη Δευτέρα να ανοίξουν υπό προϋποθέσεις τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Πιθανότητες υπάρχουν να γίνει άρση απαγόρευσης σε κυνήγι και ψάρεμα από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, αλλά με περιορισμένο αριθμό ατόμων και εντός των ορίων του κάθε νομού. Σε δεύτερο χρόνο, θα επιτραπούν  – όχι πριν τα μέσα Φεβρουαρίου- οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ την ίδια περίοδο αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Από αρχές Μαρτίου υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της εστίασης για να υπάρχει η βεβαίωση πως όταν θα ανοίξουν δεν θα κλείσουν ξανά.




Total
0
Shares
Previous Article
Tresi Ierarxes

Πως θα γιορτάσουν φέτος τα σχολεία τους Τρεις Ιεράρχες

Next Article
stratos thiteia

Αύξηση θητείας στο στρατό ξηράς στους 12 μήνες.