Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σημεία της ομιλίας του Υπουργού Εσωτερικών στα εγκαίνια αναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας

.

Στην τελετή εγκαινίων του έργου για την αναδημιουργία της λίμνης Κάρλας στη Θεσσαλία, συμμετείχε σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, παρουσία της Επιτρόπου αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κορίνας Κρέτσου.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε τη μεγάλη σημασία του συγκεκριμένου έργου, με το οποίο όπως υπογράμμισε στην ομιλία του, αποκαθίσταται και διαφυλάσσεται η βιοποικιλότητα, ενώ παράλληλα τονώνεται η ανάπτυξη και ειδικότερα ο τουρισμός στην ευρύτερη περιοχή. «Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα σήμερα καθώς εγκαινιάζεται ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα στην Ευρώπη και σίγουρα στα Βαλκάνια. Είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία γιατί το έργο αυτό δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πώς το περιβάλλον και η ανάπτυξη δεν βρίσκονται σε σύγκρουση, αλλά μπορεί το ένα να συμπληρώνει το άλλο. Με αυτό το έργο προστατεύεται το περιβάλλον, αρδεύονται 150.000 στρέμματα στον θεσσαλικό κάμπο, θα υδροδοτηθεί μέρος της πόλης του Βόλου και ενισχύεται σημαντικά αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής».

Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως το συγκεκριμένο έργο συνιστά το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάπτυξης με περιβαλλοντικό πρόσημο, όπως αυτό περιγράφεται και στο σχέδιο της κυβερνητικής αναπτυξιακής πολιτικής, υπογραμμίζοντας την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. «Συνεργαστήκαμε  με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστό από το 2016 όταν τότε το έργο είχε «βαλτώσει» και ελλόχευε ο κίνδυνος να επιστραφούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση 180 εκατ. ευρώ. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης καθώς και της Περιφέρειας, προσωπικά τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και βεβαίως την Επίτροπο αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτικής της Ε.Ε. Κορίνα Κρέτσου, γιατί χωρίς αυτή δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Όταν υπάρχει παραγωγική και ειλικρινής συνεργασία του Κεντρικού Κράτους και της Αυτοδιοίκησης μπορούμε να έχουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα».

Ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι η ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών βαθμών της Δημόσιας Διοίκησης χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, είναι ακόμα πιο μεγάλη τώρα που η χώρα ανακτά τη δημοσιονομική της κυριαρχία και έχουμε μπροστά μας το στοίχημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης. «Η επαναδημιουργία της λίμνης Κάρλα αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι όταν συνεργαζόμαστε με κοινό όραμα και σχεδιασμό μπορούμε να τα καταφέρουμε».

 

limni Karala egainia 2018 1

limni Karala egainia 2018 2

limni Karala egainia 2018 3

limni Karala egainia 2018 4




Total
0
Shares
Previous Article

Δελτίο τύπου του Ποταμιού για τα εγκαίνια της λίμνης Κάρλα

Next Article

Υποδοχή αντιπροσωπειών Ευρωπαϊκών σχολείων από το Δήμαρχο Καρδίτσας